random
Auteur: Nieuwenhuis, Ruud & Schilders, Jan
Uitgever: Ankh-Hermes bv, Deventer
Jaar: 1993
ISBN: 9020252488 / 9789020252484
# Pagina's: 112

Geplaatst: 13 dec 2006
Door: Zuiderzon
Hits: 11918
Print dit

| Bestel bij BOL.com |

Recensies » Het post-viraal syndroom


Oorzaak van chronische vermoeidheid

» ME
» chronisch E.B.V. ("Epstein-Barr virus, HHV-4)
» chronisch actieve hepatitis
» en vele andere

Duizenden mensen lijden aan klachten, waar de reguliere gezondheidszorg geen raad mee weet, waaronder chronische vermoeidheid. Deze klachten worden veelal afgedaan met 'psychisch'. In veel gevallen is de oorzaak echter wel degelijk organisch: daarbij gaat het dan om het zogenoemde post-viraal syndroom (PVS). Bij mensen die lijden aan PVS, onderdrukken beperkt actieve virussen het afweersysteem, ontregelen de bloedsuikerspiegel en veroorzaken spier- en hoofdpijnen. Verder verlagen ze de stress-drempel en veroorzaken ze chronische vermoeidheid. Een van die post-virale syndromen staat bekend onder de naam ME (myalgische encephalomyelitis), maar er zijn meer van dergelijke syndromen.

Geen therapie is zo goed in staat om het afweersysteem op te bouwen en het organisme te regenereren als de orthomoleculaire behandeling. Deze is gericht op een herstel van de afweerkrachten en het hormoonstelsel van de patiënt met behulp van voedingssupplementen. Een belangrijke pijler hierhij is de stimulering van de natuurlijke Interferon-produktie door middel van orthomoleculaire doseringen van voedingsstoffen als vitamine C, zink, betacaroteen, e.v.a. Een veilige en effectieve benadering.

Een verschijnsel dat het post-viraal syndroom vaak begeleidt, is het candidasyndroom. Deze hardnekkige schimmelinfectie, die zich in het gehele lichaam kan manifesteren, kan eveneens zeer goed bestreden worden met orthomoleculaire maatregelen.

De auteurs Nieuwenhuis (orthomoleculair voedingsdeskundige en directeur van de Stichting Orthomoleculaire Educatie) en Schilders (orthomoleculair arts) hebben in de afgelopen jaren duizenden patiënten met dit syndroom geadviseerd en daarbij opvallende resultaten bereikt.

Bestel hier je boeken en steun de website!

Bestel bij BOL.com

Nog geen reacties geplaatst

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.