Bron:

| 4959 x gelezen

Wereldbewustmakingsdag voor ME Editie 2013

(De actiedag in het kader van 12 mei gaat om praktische redenen dit jaar door op zaterdag 11 mei!)

Op zaterdag 11 mei is het dan weer zover! De WUCB  zal voor de tweede maal in een aantal grootsteden de ME, CVS en fibromyalgie werelddag onder de aandacht brengen. De WUCB is erin geslaagd haar werkingsgebied te vergroten waardoor onze campagne dit jaar kan doorgaan in zes grootsteden met name Antwerpen, Gent, Leuven, Hasselt, Aalst en Brugge.

In elke vermelde stad komt er op een strategisch gekozen plaats een duidelijk herkenbare WUCB werelddag-infostand en ook hun teams zullen zoals naar gewoonte herkenbaar zijn door hun 12 mei Werelddag T-shirt. Op de standen zelf kan men terecht voor uitleg of een informatieve brochure, verder zijn er tal van zaken te koop zoals boeken, dvd’s, T-shirts, sleutelhangers en speciaal in het kader van Moederdag, pralines en plantjes.

Op de Meir in Antwerpen zal opnieuw een groot beeldscherm van 3m op 2m opgesteld worden waarop informatiefilmpjes zullen worden afgespeeld. Een kost van om en bij de 600€ maar die we zeker de moeite waard vinden omwille van de grote massa die men kan bereiken op de Meir. Daarnaast wordt er tijdens de werelddag-actie een bijzondere campagnebrochure verspreid die de gevolgen en gevaren van de diagnose CVS onder de aandacht moet brengen.

De WUCB blijft zich engageren om tal van initiatieven te ontplooien maar om deze grootschalige actiedag en ander geplande informatiecampagnes te kunnen uitvoeren hopen wij opnieuw te kunnen rekenen op de (financiële) steun van hun vele leden/activisten. Zij vragen dan ook dit jaar dringende steun aan hun sympathisanten/lotgenoten en hopen dat jullie allen jullie steentje zullen bijdragen, hoe klein dat ook mag wezen.

Stickerverkoop!Op 31 maart start opnieuw een stickerverkoop om de werelddag aan te kondigen en om de campagne mee te helpen financieren. Dit jaar worden de stickers verkocht aan 2€ ’t stuk. Iedereen die stickers wenst aan te kopen kan daarvoor terecht bij één van de afhaalpunten. (u kan de lijst van uw provincie via mail opvragen. U vindt de 6 mailadressen onderaan per regio)

De 12 mei actie financieel steunen, alsook toekomstige informatiecampagnes, kan door te storten op het WUCB rek.nr.: IBAN – BE92 9730 6053 6623 met de mededeling ‘gift’. BIC Code: ARSPBE22XXX Voor degenen die overwegen 40 euro of meer te storten is de WUCB genoodzaakt erbij te vermelden dat hun organisatie hiervoor geen fiscaal attest kan afleveren. De reden hiervoor is dat een organisatie minstens 2 jaar dient te bestaan vooraleer dit mogelijk is.

Alle steun is welkom maar tegelijkertijd ook broodnodig en de WUCB rekent echt op iedereen, hoe klein de bijdrage ook is. Help hen mee dit te realiseren, het is in ons aller belang! Ook voor onze 12 mei stickerverkoop hopen zij net zoals vorig jaar te kunnen rekenen op het enthousiasme van heel veel patiënten zodat zij zich van de nodige inkomsten kunnen verzekeren.

Naast financiële steun doet de WUCB ook een dringende oproep voor extra hulp op 11 mei om een handje toe te komen steken zodat hun vaste vrijwilligers er niet alleen voor staan en ze hun plannen behoorlijk kunnen uitvoeren. Wie zich op 11 mei 2013 een halve of hele dag beschikbaar wil stellen om mee stickers te verkopen en brochures uit te delen kan dat laten weten door zich aan te melden bij een regio naar keuze. (De vrijwilligers van vorig jaar waren vol lof over hun ervaringen tijdens de 12 mei wereldbewustmakings-actiedag – foto Antwerpen)

 

Hieronder de mogelijkheden:

*Wie op 12 mei wil komen helpen te Leuven, Diestsestraat, mailt naar wucb.vlaamsbrabant@yahoo.com

*Wie wil komen helpen te Antwerpen, De Meir, mailt naar wucb.provincieantwerpen@yahoo.com

*Wie wil komen helpen te Gent, Groot Kanonplein, mailt naar wucb.oostvlaanderen@yahoo.com

*Wie wil komen helpen te Hasselt, De Markt (Koning Alberststraat), mailt naar wucb.limburg@yahoo.com

*Wie wil komen helpen te Aalst, Stadhuis, mailt naar wucb.vlaamseardennen@yahoo.com

*Wie wil komen helpen te Brugge, de Markt (Steenstraat), mailt naar wucb.westvlaanderen@yahoo.com

(via bovenstaande mailadressen kan u de afhaalpunten bekomen voor de stickerverkoop)

Laten we er opnieuw allen samen voor zorgen dat we de jaarlijkse 12 mei ME, CVS & fibromyalgie werelddag mooi in de kijker kunnen zetten.

Opgepast: de actiedag in het kader van 12 mei gaat dit jaar door op zaterdag 11 mei!!!

Alvast onze dank aan éénieder die onze 12 mei-actie steunt.

Namens het WUCB team.


Beluister hun 12 mei Wereld ME dag radiospot door op onderstaand logo te klikken:

Deze spot is te horen op de nationale radiozenders QMusic en JOEfm, en op de regionale radiozenders Radio Katanga, Radio Mfm, Radio Apollo en VBRO Radio.

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Geen Evenementen
Recente Links