random
RSS feed

Nieuws

Open geen CVS-centra en bespaar 2.3 miljoen euro per jaar, zeggen CVS/ME-verenigingen

Door ME-gids.net op dinsdag 26 augustus 2014.
214x gelezen. Bron: CVS/ME Liga. Geen reacties.

Leuven, 26 augustus 2014

PERSBERICHT. Open geen CVS-centra en bespaar 2.3 miljoen euro per jaar, zeggen CVS/ME-verenigingen.

De CVS/ME-patiënten groepen hebben op 25 augustus eensgezind een standpunt ingenomen betreffende het plan van het Riziv om per 1 september over te gaan tot de erkenning van zes diagnostische centra voor CVS-patiënten in Oost- en West-Vlaanderen. 

... lees verder >> |

Persberichten

Psychologen bedanken voor RIZIV – conventie CVS “Finaal betalen patiënten de rekening”

Door ME-gids.net op maandag 25 augustus 2014.
161x gelezen. Bron: VVKP. 1 reactie.

PERSBERICHT - 19 augustus 2014. Vanaf 1 september start het RIZIV met een nieuwe regeling voor patiënten met het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS). Die houdt in dat kinesitherapie en cognitieve gedragstherapie worden terugbetaald. De Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen weigert zich echter achter de regeling te scharen. “Er is niet met ons overlegd. Deze regeling lijkt een stap vooruit, maar is het niet. Patiënten zullen hier de dupe van worden. ,” stelt gedelegeerd bestuurder Koen Lowet.” De psychologen vragen overleg.

... lees verder >> |

Persberichten

Een kritiek op de 'nieuwe' multidisciplinaire, diagnostische centra voor CVS

Door ME-gids.net op vrijdag 22 augustus 2014.
251x gelezen. Bron: Life with ME/CFS. Geen reacties.

De nieuwe, multidisciplinaire, diagnostische centra voor CVS in België gaan van start op 1 september 2014. Dit zal niet op gejuich onthaald worden door de vele ME/CVS-patiënten.

Dit artikel is een kritiek op de RIZIV-overeenkomst voor die nieuwe CVS-centra.


... lees verder >> |

België

Waar de wegen van Fibromyalgie en ME/CVS zich scheiden (en waar niet)

Door pauliene op donderdag 21 augustus 2014.
251x gelezen. Bron: Health Rising. 2 reacties.

Health Rising Door Cort Johnson, 8 Augustus 2014

De laatste tijd zien we, wat lijkt op, een grote mate van gelijkenis in de spierproblemen in het Chronisch Vermoeidheids Syndroom en Fibromyalgie. We weten dat Dr. Bateman en anderen geloven dat ME/CVS en Fibromyalgie zich voordoen in een vermoeidheids-pijn continuüm - dat ze op elkaar lijkende aandoeningen zijn die verschillen in de hoeveelheid vermoeidheid en pijn. Beiden treffen voornamelijk vrouwen, en dezelfde geneesmiddelen worden gebruikt bij beide aandoeningen.

... lees verder >> |

Artikels

Hoe aan artsen te bewijzen dat je ME/CVS hebt en niet gewoon depressief bent

Door pauliene op vrijdag 15 augustus 2014.
329x gelezen. Bron: Health Rising. Geen reacties.

Door Cort Johnson, 26 April 2014 

Verkeerde diagnoses zijn pijnlijk. Ze leiden artsen tot het voorschrijven van behandelingen die niet werken en zelfs schadelijk kunnen zijn (beweging!). En ze weerhouden artsen van het voorschrijven van behandelingen die wél werken. Ze verspillen het geld van patiënten en, gezien het feit dat hoe sneller een persoon wordt gediagnosticeerd met ME/CVS des te meer kans ze hebben op het verbeteren van hun gezondheid, dragen zij bij tot een slechte gezondheid.

... lees verder >> |

Artikels

Hoe het is om te leven met ernstige ME

Door ME-gids.net op dinsdag 12 augustus 2014.
242x gelezen. Bron: The Telegraph. Geen reacties.

8 augustus was het Severe ME Awareness Day, gewijd aan hen die lijden onder de ergste gevolgen van myalgische encefalomyelitis. Naomi Whittingham beschrijft het leven met ernstige ME in een artikel dat op de facebookwall van de Telegraph verscheen en in één dag meer dan 5000 maal geliked werd.

Door Naomi Whittingham, 8 augustus 2014 9:58 AM. The Telegraph | Women’s Health

... lees verder >> |

Patiënten

Onderzoek van Dr. Ian Lipkin naar het darmmicrobioom van ME/cvs-patiënten - deel 2 van 9

Door ME-gids.net op maandag 11 augustus 2014.
212x gelezen. Bron: Microbe Discovery Project. Geen reacties.

Waarom is dr. Lipkin zo enthousiast om mee te doen met het onderzoek naar ME/cvs?

Wat heeft eigenlijk Dr. Lipkins interesse gewekt in het onderzoek naar ME/cvs? Oorspronkelijk was hij in 1997 met zijn collega, dr. Brigitta Evengard, betrokken bij een onderzoek naar ME/cvs. Dr. Lipkin beschrijft vaak hoe zij bewijs ontdekt hebben voor de activering van polyklonale B-cellen in ruwweg 75-80% van een cohort patiënten dat hij als zeer nauwkeurig geselecteerd beschreef.

... lees verder >> |

Artsen

Overwegingen in het opzetten van een post-mortem hersen- en weefselbank voor de studie van ME/CVS: een protocol-voorstel

Door ME-gids.net op zondag 24 augustus 2014.
160x gelezen. Bron: BMC Research Notes. 2 reacties.

Nacul et al., 2014
http://www.biomedcentral.com/1756-0500/7/370

Samenvatting

Achtergrond

Nadat eerder de vraagstukken rond het opzetten en onderhouden van een ziektespecifieke hersen- en weefselbank voor myalgische encefalomyelitis / chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) onderzocht werden door middel van een kwalitatieve studie met uitgebreide discussies met experts en patiënten, was ons doel om een protocol te ontwikkelen voor een Britse ME/CVS opslagplaats van menselijk weefsel van hoge kwaliteit van goed gedefinieerde ME/CVS-patiënten (nvdr. volgens Fukuda én Canadese Criteria) en controles, die geschikt is voor een brede waaier aan onderzoekstoepassingen.

... lees verder >> | Forum discussie

Wetenschappelijk

Diagnostische vertraging bij Posturaal Orthostatisch Tachycardie Syndroom (POTS)

Door ME-gids.net op zondag 10 augustus 2014.
191x gelezen. Bron: Dysautonomia International. 1 reactie.

Dysautonomia International voerde in december 2013 een enquête uit bij meer dan 700 POTS-patiënten met als doel beter inzicht te krijgen in de ervaringen van POTS-patiënten wat betreft hun omgang met artsen. De resultaten benadrukken de moeilijkheden die POTS-patiënten ondervinden in het verkrijgen van een accurate diagnose en het verkrijgen van adequate medische zorg wanneer ze eenmaal de diagnose POTS hebben.

... lees verder >> |

Dossiers, rapporten

Mama maakt mensen bewust van stoornis van het autonoom zenuwstelsel

Door ME-gids.net op vrijdag 8 augustus 2014.
284x gelezen. Bron: Masslive.com | The Republican. Geen reacties.

Kathryn Roy | Masslive.com Special to The Republican, 16 juli 2014 8:40 AM, update 16 juli 2014 8:44 AM

Emily Hedspeth, een 16-jarige inwoner van Monson, kreeg een virus dat ervoor zorgde dat haar autonoom zenuwstelsel niet goed functioneerde, en dat het vermogen om te eten verstoort.

Monson – De zestien jaar oude Emily Hedspeth was een gezonde meid, die net begonnen was aan haar tweedejaar op de Monson High School, toen ze symptomen begon te vertonen van een infectie. Die infectie die haar in september 2012 trof, resulteerde later in een diagnose van dysautonomie, een verzamelnaam voor aandoeningen die zorgt voor storingen in het autonoom zenuwstelsel. Het systeem regelt functies zoals hartslag, bloeddruk en spijsvertering.

... lees verder >> |

Patiënten

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >|