Prof. Dr.
De Meirleir Kenny

Himmunitas vzw - Mechelen - België

Kenny De Meirleir is emeritus hoogleraar Fysiologie, Pathofysiologie & Geneeskunde, Interne Geneeskunde & Cardiologie aan de VUB. Daarnaast is hij als directeur en internist/cardioloog verbonden aan ME/CVS-kliniek Himmunitas, eveneens in Brussel. Van 2005 tot 2008 was De Meirleir tevens Clinical professor of pathology aan de University of Nevada Medical School in Reno (VS). De Meirleir is (co)auteur van enkele honderden wetenschappelijke ‘peer reviewed’ publicaties over ME/CVS en zijn werk werd meermalen bekroond. Hij was jarenlang editor van de Journal of Chronic Fatigue Syndrome, werkte mee aan diverse boeken en is voorzitter van het wetenschappelijke panel van de Europese denktank ESME.   (Bron: Congres 25 jaar ME/CVS)

Eind augustus 2013 kondigt Annette Whittemore, mede-oprichtster en directrice van het Whittemore Peterson Institute (WPI), aan dat De Meirleir medisch directeur wordt van het WPI te Reno, Nevada.

Dit heeft geen consequenties voor de behandelingen van patiënten in zijn kliniek Himunitas bij Brussel. Integendeel zelfs, doordat hij met pensioen gaat bij de VUB, zal hij meer consultaties kunnen doen.

Zijn verbintenis met het WPI biedt hem excellente mogelijkheden om meer en diepgaander research te doen, nu hij meer tijd daarvoor beschikbaar krijgt door de uren die hij niet meer aan de VUB hoeft te doceren of colleges voor te bereiden.

Functies: Professor in fysiologie, pathofysiologie en geneeskunde, interne geneeskunde en cardiologie

Specialiteit: Ontregeling en activering afweersysteem, virale en bacteriële infecties, darmdysbiose, oxidatieve stress

Actueel:

Voordrachten:

Boek: Chronic fatigue syndrome. A biological approach (2002)  

Wetenschappelijke publicaties:

Forum: