America’s Biggest Cover-Up

50 More things everyone should know about Chronic Fatigue syndrome epidemic and its link to AIDS

Auteur: Ostrom Neenyah
Uitgever: That New Magazine
ISBN: 0962414239 / 9780962414237
Jaar: 1993
Pagina’s: 85

 

Onderzoeksjournaliste Neenyah Ostrom beschrijft de talloze overeenkomsten tussen ME en (non-HIV)-AIDS.

America’s Biggest Cover-Up haalt het deksel van een van de meest schokkende geheimen van onze tijd: het verband tussen de chronisch vermoeidheidssyndroom epidemie en AIDS. Neenyah Ostrom, een verslaggeefster uit New York, heeft zes jaar gewijd aan onderzoek naar het chronisch vermoeidheidssyndroom en heeft hierover een boek geschreven dat letterlijk miljoenen levens kan redden.

Ostrom heeft de meeste, belangrijkste onderzoekers in dit domein geïnterviewd, evenals talloze patiënten en overheidswetenschappers. Ze heeft hierbij ontdekt dat er heel veel overeenkomsten bestaan tussen het chronisch vermoeidheidssyndroom en AIDS, waardoor ze tot de conclusie komt dat het om dezelfde epidemies gaat. Ze argumenteert dat, totdat een verband toegegeven wordt door overheidsonderzoeken, er weinig hoop is dat er echte vooruitgang geboekt zal worden bij het indijken van twee uitingen van hetzelfde syndroom.

Ostrom rapporteert uitgebreid over het HHV-6 virus, dat zowel patiënten met AIDS als met chronisch vermoeidheidssyndroom infecteert. Ze merkt op dat dit een betere oorzaak is van AIDS dan HIV, die niet gevonden kan worden in veel van de zogenaamde AIDS-patiënten. Ze merkt ook het verontrustende feit op dat de overheid niets doet om te voorkomen dat HHV-6 verspreid wordt via de nationale bloedvoorraad.

Onder de vele verontrustende feiten in America’s Biggest Cover-Up is Ostroms rapport over de paarse laesies die gevonden worden in de keel van de meerderheid van de chronisch vermoeidheidssyndroom patiënten. Ostrom stelt dat er een goede reden is om te geloven dat deze laesies verband houden met Kaposi’s sarcoom, een kanker dat teruggevonden wordt bij AIDS-patiënten. Ostrom wijst erop dat de laesies ook voor kunnen komen in het spijsverteringskanaal van de chronisch vermoeidheidssyndroom patiënten en kunnen een verklaring zijn voor de ernstige maag-darm disfuncties die vele patiënten ervaren…

Ostrom waarschuwt dat chronisch vermoeidheidssyndroom de hersenen van kinderen en volwassenen aantast. Kinderen die aan het chronisch vermoeidheidssyndroom lijden, ervaren vaak dat hun IQ sterk daalt en plotseling doen ze het heel slecht op school. Onderzoekers hebben hersenlaesies teruggevonden bij chronisch vermoeidheidssyndroom patiënten die erg veel gelijken op de hersenlaesies in AIDS-patiënten.

America’s Biggest Cover-Up levert een belangrijke bijdrage in het begrijpen van een epidemie die ons allen bedreigt.

© Vertaling ME-gids.net van een review van cortezhill op amazon.com

U kunt het volledige boek lezen op fms-help.com

 

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Geen Evenementen
Recente Links