Op een laag pitje

recepten voor ME, hypoglykemie, candidiasis, en chronische vermoeidheid

Auteur: de Waal Malefijt, Marijke; Dierick, Lisette en Jansen-Pasman, Margo
Uitgever: Ankh-Hermes
ISBN: 9020206451 / 9789020206456
Jaar: 2000
Pagina’s: 179
Beschrijving

Veel mensen met vermoeidheidsklachten, hypoglykemie, candidiasis en chronische virusinfecties lopen wat ontredderd rond als ze te horen krijgen dat ze hun voedingspatroon drastisch moeten wijzigen. Voor de meeste mensen is het aangeraden voedingsadvies een compleet nieuwe eetstijl en er moeten heel wat hobbels genomen worden voor men zijn of haar etensdraai weer heeft gevonden.

De auteurs hopen met dit boekje de eerste dieetfase te vergemakkelijken. Door de menuvoorbeelden en recepten krijgt de lezer wellicht weer een uitgekookte kijk op zijn dieetleven. Om standaarddiëten te voorkomen wordt eerst ingegaan op de verschillende constitutie-/ lichaamstypen. Daarna volgt een weekmenu voor de drie hoofdstofwisselingstypen en de daarbij behorende recepten. De weekmenu’s variëren qua samenstelling en kooktechniek van eenvoudig tot iets ingewikkelder. Zodoende is rekening gehouden met het feit dat men in het begin van het dieet nog extreem moe kan zijn en dus geen zin heeft in het bereiden van ingewikkelde en tijdrovende menu’s.

Recensie

NBD|Biblion recensie

Dit boek, dat uit twee delen bestaat, beschrijft voornamelijk recepten voor een voeding voor mensen die lijden aan ME, hypoglycemie, candidiasis of een chronische virusinfectie.

Na een zeer korte inleiding worden in deel één drie verschillende constitutietypes beschreven (hert, tijger en olifant) met bijpassende voedingsadviezen, waarbij het al of niet combineren van voedingsmiddelen een belangrijke rol speelt. In deel twee staat per constitutietype een weekmenu beschreven. Daarna volgen recepten. Het boek besluit met tips en adressen; het is geïllustreerd met enkele zwart-wittekeningen; het bevat geen register.

Het effect van een bepaald dieet bij genoemde klachten wordt in de reguliere voedingsleer niet onderkend. Bovendien is de achtergrondinformatie zeer summier en is de indeling in constitutietypes onwetenschappelijk.

(Biblion recensie, Annemarie van der Veen-Hezemans.)


Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Geen Evenementen
Recente Links