Post-viraal candida syndroom

Veroorzakers van chronische vermoeidheid

Auteur: Nieuwenhuis, Ruud & Schilders, Jan
Uitgever: Ankh-Hermes bv, Deventer
ISBN: 9080092673 / 9789080092679
Jaar: 1993
Pagina’s: 112

Meer info

Eerder verschenen onder titel ‘Het post-viraal syndroom’

Derde herziene druk

Duizenden mensen lijden aan klachten waar de reguliere gezondheidszorg geen raad mee weet, waaronder het beeld van chronische vermoeidheid. Deze klachten worden na langdurig onderzoek, dat vrijwel steeds niets oplevert, veelal afgedaan met “psychisch”. In veel gevallen is de oorzaak echter wel degelijk organisch: het post-viraal syndroom (PVS).

PVS is een ziektebeeld, waarbij beperkt actieve virussen het afweersysteem onderdrukken, de bloedsuikerspiegel ontregelen, spier- en hoofdpijnen veroorzaken, de stressbeheersing verlagen en chronische vermoeidheid oproepen. Eén van die post-virale syndromen staat bekend onder de naam ME (myalgische encefalomyelitis), maar er zijn meer van dit soort syndromen als ME.

Geen therapie is zo goed in staat om het afweersysteem op te bouwen en het organisme te regenereren als de orthomoleculaire, waarbij met behulp van puur lichaamseigen stoffen en biomoleculen (voedingstoffen) de krachten van de patiënt, in termen van afweer en hormonaal stelsel, worden hersteld. Een belangrijke pijler hierbij is de stimulering van de natuurlijke interferonproductie door middel van orthomoleculaire doseringen van bèta-glucaan, vitamine C, zink, bèta-caroteen en andere voedingsstoffen. Een veilige en effectieve benadering.

Voorts wordt in dit boek aandacht besteed aan de oorzaak en behandeling van een autonoom voorkomend, maar ook frequent begeleidend verschijnsel van het post-virale beeld: het candida syndroom. Deze hardnekkige schimmelinfectie die zich in het gehele lichaam kan manifesteren, kan eveneens zeer goed bestreden worden met orthomoleculaire maatregelen.

De auteurs Nieuwenhuis (orthomoleculair voedingsdeskundige en directeur van de Stichting Orthomoleculaire Educatie) en Schilders (voormalig orthomoleculair arts) hebben in de afgelopen jaren duizenden patiënten met dit syndroom geadviseerd en daarbij opvallende resultaten bereikt.

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Geen Evenementen
Recente Links