De Oorzaak

Tot op vandaag probeert men ons wijs te maken dat ME/CVS een ziekte is die ‘lichamelijk onverklaarbaar’ is en ‘onduidelijk objectiveerbaar’. Deze ingeburgerde visie is te danken aan de zogenaamde ‘vermoeidheidsexperts’, psychiaters die het begrip ME/CVS hebben opgerekt door er een vergaarbak van te maken. Keuringsartsen en verzekeringsartsen voelen zich gesterkt door deze slagzinnen maar al te vaak te gebruiken en op die manier je uitkering te weigeren.

Toch zijn er reeds meer dan 4000 biomedische wetenschappelijke publicaties beschikbaar die tal van lichamlijke afwijkingen aantonen. De verschillende theorieën van de ME-experts over de oorzaak van ME vertonen overigens een goede samenhang.

Weet dat DE oorzaak van MS, Alzheimer, verschillende kankers etc. ook niet gekend is, maar toch zijn deze ziektes aanvaard.

Voor een overzicht en samenhang van verschillende theorieën over de oorzaak van en de verklaring voor ME, klik hier.
Met dank aan Frank Twisk.

De speurtocht in het onderzoek richtte zich vooral op: Virussen: Pfeiffervirus (E.B.-virus), cytomegalovirus, Herpes-6-virus; gisten, schimmels: Candida; parasieten: Toxoplasma, Giardia Lamblia, amoeben; bacteri?n: Chlamydia, Borrelia, chronische bacteri?le infecties; stoornissen van het immuunsysteem;hormonale afwijkingen (schildklier, bijnier); stress; voedselallergie en -intolerantie; chemische overgevoeligheid: b.v. Sick Building-syndroom; leverontgiftingsstoornissen.

De meeste M.E.-deskundigen zijn momenteel van mening dat het ziektebeeld multifactorieel bepaald is. Dit betekent dat een complex van factoren de ziekte uitlokt. Zo kan b.v. een darminfectie met parasieten, gisten of schimmels aanleiding geven tot voedselovergevoeligheid (voedselintolerantie), verzwakking van het immuunsysteem en/of leverontgiftingsstoornissen. De verzwakking van het immuunsysteem leidt weer tot een grotere gevoeligheid voor infecties. Dit complex van factoren vormt een zo grote belasting voor het lichaam, dat de draagkracht ervan kan worden overschreden; M.E. kan dan het gevolg zijn. Het volstaat dus meestal ook niet om slechts één van de genoemde factoren te behandelen; het hele complex moet worden aangepakt en de draagkracht van het lichaam versterkt.

Enige tijd geleden is er uit onderzoek gebleken dat mensen met ME die met het onderzoek meededen een wijziging hadden in de Gen-Expressie. Via nieuws en discussies werd er gedaan alsof het een afwijking in de genen betreft maar het gaat dus om een wijziging in de Gen-Expressie, deze kan gewijzigd worden door bacterieen en virussen.Dit heeft niets met te maken met de genen die je erft van je ouders. Maar dit is dus duidelijk geen oorzaak zoals over gespeculeerd werd en wordt maar een gevolg. Ongetwijfeld zal er wel gezocht worden naar de oorzaak van deze wijziging bij mensen met ME, dus veel verder zijn we er mijns inziens niet mee maar het is wel een duidelijk bewijs dat er virussen en baterieen een rol spelen, zoals wij als ME’ers allang wisten en ondervinden.

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
Geen Evenementen
Recente Links