random
Conferenties, voordrachten over ME

Hits: 5959
Geplaatst
door: Zuiderzon
op: 8 feb 2011
Bijgewerkt: 23 feb 2011
Bron: Frank Twisk

Uitnodiging voorstelling boek Dr. Maes op 24/2/11 met docu over de zoektocht naar een biologische verklaring voor ME/CVS


Op 24 februari 2011 wordt het boek van dr. Michael Maes officieel gelanceerd (zie bijlage).

Naast een korte documentaire over de zoektocht van dr. Maes naar een biologische verklaring voor ME/CVS (en alle tegenwerking waarmee hij bij zijn zoektocht te  maken kreeg) zal ik, zoals het er nu voorstaat, een korte presentatie verzorgen over de "misverstanden" rond ME/CVS.

Mocht je zin hebben en in de gelegenheid zijn de  boekpresentatie bij te wonen, ben je van harte welkom.

24 februari 2011, 14:00 uur
Filmhuis Klappei
Klappeistraat 2
2060 Antwerpen
 
Dit is ongeveer 10 minuten lopen van het station.
 
Aanmelden (bij voorkeur voor 18 februari 2011) bij 
zorro uitgeverij - 00-32-(0)474 / 591 728
info@zorrobooks.be

Frank TwiskBIJLAGE - BOEKINFORMATIE EN UITNODIGING

Verschijnt op 24 februari 2011

NOOIT MEER MOE

CVS ontmaskerd

 

door Dr Michael Maes

 

 

HET CVS-MYSTERIE EINDELIJK OPGELOST

Michael Maes bewijst dat CVS niet ‘tussen de oren zit’ en biedt hierdoor een oplossing aan duizenden patiënten die van het kastje naar de muur worden gestuurd en beschouwd worden als ‘geestelijk ziek’.
Ondanks de internationale weerklank van zijn bevindingen, worden zijn methoden in België en Nederland verketterd.

Mensen die lijden aan het chronische vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) worden anno 2011 nog al te vaak weggestuurd met de mededeling dat hun chronische vermoeidheid en hun pijnen ‘tussen de oren zitten’ en niet behandeld kunnen worden. Michael Maes was de eerste wetenschapper die aantoonde dat ME/CVS veroorzaakt wordt door ontstekingen die in de cel ontstaan door een slecht werkende darm. Hij stelt zijn diagnose op basis van biologische testen, terwijl andere artsen, alsook de CVS-referentiecentra, deze invaliderende ziekte nog steeds als psychologisch bestempelen.

Daarmee heeft hij zich onvoorwaardelijk aan de zijde van de patiënt opgesteld.

In dit boek legt hij op een eenvoudige manier uit hoe ME/CVS ontstaat, wat de oorzaken zijn en hoe patiënten succesvol behandeld kunnen worden. Hij zet ook uiteen dat de opvatting van de overheid inzake CVS en de behandeling in de CVS-referentiecentra zeer ernstige gevolgen voor de patiënten hebben. Ze worden niet adequaat behandeld en hun problemen worden almaar erger. In ‘Nooit meer moe’ geeft Michael Maes niet alleen een geheel nieuwe kijk op ME/CVS, maar vertelt hij ook zijn verhaal als internationaal onderzoeker. Het is een verhaal van tegen de stroom in roeien en tegenkantingen van de overheid en andere artsen en psychiaters die de ziekte beschouwen als een onvermijdelijke, niet te behandelen en onaantrekkelijke last.

De Belgische neuropsychiater, Prof.Dr. Michael Maes onderzoekt al 25 jaar de oorzaken van depressie, fibromyalgie, stress en ME/ CVS. Hij publiceerde meer dan 500 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en is de meest gerefereerde neuropsychiater van Europa. Hij is een buitenbeentje in de medische wereld omdat hij als onafhankelijk wetenschappelijk denker de gangbare theorieën steeds in vraag heeft gesteld en daardoor in staat was de ware oorzaken van eerdergenoemde ziekten aan te tonen. In 2001 richtte hij zijn eigen MAES Clinics op, waar hij voornamelijk werkt met antioxidanten en immunologische therapieën of medicijnen om de biologische stoornissen waar deze patiënten aan lijden te herstellen. In 2005 publiceerde hij het succesboek ‘Van Freud tot Omega-3’, dat heel wat stof deed opwaaien in medisch-wetenschappelijke kringen.
www.michaelmaes.com 

Titelgegevens
Verschijnt op: 24/02/2011
Titel: Nooit meer moe
Ondertitel: CVS ontmaskerd
Auteur: Michael Maes
Prijs: 19,95€
Afmeting: 15x23 cm
Paperback
304 pagina’s
ISBN: 978 94 6168 001 3
NUR: 860

Bestel hier je boeken en steun de website!

Bestel bij BOL.com


Wellicht het belangrijkste medische boek van de laatste jaren


Enkele citaten uit ‘Nooit meer moe’:

Over CVS

‘De lichamelijke klachten van ME/CVS worden veroorzaakt door ontstekingen in de witte bloedcellen en niet door psychische conflicten. ME/CVS zit dus niet tussen de oren, maar wel in de cellen. ME/CVS is een Ontstekingsziekte’.

‘Bij patiënten met ME/CVS worden tekorten in verschillende antioxidanten vastgesteld.’

‘Veel patiënten met ME/CVS hebben last van de symptomen van het prikkelbare-darmsyndroom. Een prikkelbare-darmsyndroom kan ook op de aanwezigheid van een lekke darm wijzen. Een lekke darm bij patiënten met ME/CVS kan worden genezen door een langdurige behandeling met glutamine, zink en NAC en een specifiek dieet.’

‘Ongeveer 30 procent van de patiënten met ME/CVS vertoont tekenen van een auto-immuunziekte in hun bloed. ME/CVS is geen auto-immuunziekte, maar hoe langer ME/CVS aanwezig is, hoe meer kans er is om auto-immune reacties te ontwikkelen.’

‘Een nieuwe diagnostische term wordt voorgesteld om weer te geven dat de patiënt aan uitputting en spierpijnen lijdt ten gevolge van ontstekingen: inflammatory fatigue and pain syndrome (IFPS).’

‘Het inflammatoir uitputting- en pijnsyndroom (ME/CVS) kan ontstaan ten gevolge van interne uitlokkende factoren zoals ernstige infecties, kanker, auto-immuunziekten, bestralingstherapie, gebruik van medicijnen zoals cytostatica en Interferon-alfa enzovoort.’


Over de houding van de overheid en het medisch establishment.

‘Huisartsen beschouwen patiënten met ME/CVS meestal als een niet te behandelen last.

Psychiaters beschouwen patiënten met ME/CVS als hysterici en neurotici.

Reële lichamelijke klachten omschrijven ze als functioneel of als tussen de oren.

Het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering, de rechtbanken en private verzekeringsmaatschappijen baseren zich meestal op een psychiatrisch verslag om de arbeidsmogelijkheden van een patiënt met ME/CVS te evalueren.

Deze psychiatrische experts gebruiken achterhaalde en nutteloze testen om aan te tonen dat reële lichamelijke klachten tussen de oren zitten.

De psychiaters aangesteld door de verzekeringsmaatschappijen en door het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering, c.q. de arbeidsrechtbanken, stellen hierbij diagnoses en trekken conclusies die ze – op basis van de voorliggende gegevens – niet kunnen maken.
Het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering heeft verklaard dat ME/CVS, tegen alle wetenschappelijke bewijzen in, een geestelijke aandoening is, en tevens stellen het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering en private verzekeringsmaatschappijen dat voor geestelijke stoornissen geen invaliditeitsuitkering wordt toegestaan.’

‘Elke nieuwe ontdekking doorloopt drie stadia: eerst wordt de ontdekker belachelijk gemaakt, dan wordt de ontdekker sterk tegengewerkt en uiteindelijk wordt de ontdekking als een doodgewoon verschijnsel beschouwd’

‘In België is het een misdaad om biologische testen te gebruiken die wetenschappelijk bewezen en internationaal gepubliceerd zijn. In België is het een misdrijf om patiënten met wetenschappelijk gevalideerde behandelingen te behandelen.’

‘De tegenstanders van weleer, jawel, dezelfde Amerikaanse onderzoekers die mij eerder hadden verketterd op internationale congressen, schreven mij brieven dat hun onderzoek dezelfde resultaten toonde en... ze wensten me geluk met mijn belangrijke bevindingen. Ook dat is echt Amerikaans. En bovendien: de uitgevers die eerder mijn resultaten had afgewezen, vroegen mij zeven jaar later om een editorial te schrijven voor hun tijdschrift’.

‘Dat mijn onderzoek internationaal erkend is,willen de criticasters niet weten. Ook het omgekeerde is waar: ik word zo veel mogelijk tegengewerkt in België omdat ik internationaal sterk sta en omdat ik wegens gebrek aan politieke steun van een politieke partij of de loge daar eigenlijk niet besta.’

‘In Nederland wordt ME/CVS door het ministerie van Volksgezondheid beschouwd als een geestelijke aandoening en een modeverschijnsel dat met cognitieve therapie dient aangepakt te worden.
Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid ondersteunt en gebruikt de Vereniging tegen de Kwakzalverij om doelgericht ‘lastige’ geneesheren en professoren die zich bezighouden met het modeverschijnsel ME/CVS te beschadigen en bijgevolg om het onderzoek naar deze ziekte en nieuwe behandelmethoden te ontmoedigen.
Dat de Vereniging tegen de Kwakzalverij hierbij niet wetenschappelijk handelt, fraude pleegt en onrechtmatige daden stelt, is geen probleem voor het ministerie van Volksgezondheid. Het doel heiligt de middelen.’


Reacties van patiënten

  • Ik heb dr. M. Maes veel te laat leren kennen. (LdH, 56 jaar)

  • Het is de eerste keer dat ik mij zo goed begrepen en geholpen voel door een psychiater en ik heb er vroeger al verschillende gehad. (SC, 46 jaar)

  • Eindelijk begrip en iemand die de zaak grondig begrijpt. (LP, 46 jaar)

  • Ik werd zeer zorgvuldig onderzocht (bloed- en urineonderzoek). De gesprekken met dr. Maes geven meer duidelijkheid over wat er precies mis is en waar ik me aan kan verwachten. (GS, 25 jaar)

  • De behandeling van dr. Maes heeft mij geholpen om beter te worden en een normaal leven te leiden. (LB, 32 jaar)

  • Na twintig jaar pijn ben ik nu een ander mens geworden zonder pijn. (BF, 62 jaar)

  • Ik ben na veertig jaar van mijn pijnen af, na veertig jaar behandeling bij andere artsen. Dr. Maes verdient een standbeeld in iedere straat van Antwerpen. Door de myofeedback ben ik in staat om mij te ontspannen. (EC, 56 jaar)

UITNODIGING

Boekvoorstelling op 24/02/11

Vanaf 14u

MET:

  • Verschillende gastsprekers
  • Getuigenissen van patiënten
  • Een deze maand opgenomen mini-documentaire rond dr Michael Maes


LOCATIE:

Filmhuis Klappei
Klappeistraat 2
2060 Antwerpen

Voor meer info:

zorro uitgeverij
0474 / 591 728
info@zorrobooks.be  
www.zorrobooks.be 

Wij stellen het op prijs als u voor vrijdag 18 februari 2011 uw aanwezigheid bevestigt.

Plan

 

Filmhuis Klappei ligt op tien minuten wandelen van het Centraal Station.
Met de auto kan het ook bereikt worden via de Kerkstraat, waar parkeergelegeheid is.
In de onmiddellijke omgeving zijn verschillende parkeergarages op minder dan tien minuten lopen.


Dit artikel werd ook overgenomen op MedischOndernemen.nl


| |

Nog geen reacties geplaatst

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.