Bron:

| 5267 x gelezen

Op woensdag 7 mei 2014 organiseert de WUCB een symposium over CVS in het kader van de jaarlijkse wereldbewustmakingsdag voor ME, CVS & Fibromyalgie. We zagen ons genoodzaakt af te stappen van het klassieke 12 mei WUCB programma welke de voorbije 2 jaar doorging in zes grootsteden. Een volledige dag 6 infostanden bemannen bleek voor de meeste van onze medewerkers (die hoofdzakelijk zelf ook allen patiënt zijn) een te zware opdracht. Met een gebrek aan gezonde vrijwilligers werd het organisatorisch dan ook quasi onmogelijk om in 2014 dit concept te herhalen.

Omdat we de 12 mei werelddag echter niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan hebben we dit jaar dan gekozen voor het organiseren van een symposium dat doorgaat op 7 mei in het auditorium van het Cultuurcentrum Mechelen: “Valkuilen bij de diagnose CVS”

Wie affiches wenst te verspreiden kan deze aanvragen door te mailen naar wakeupcallbeweging@yahoo.com (zolang de voorraad strekt).

We hopen alvast op een talrijke opkomst. (Reserveren aanbevolen!) dat kan telefonisch op het nummer 0483/62.39.34 of door te mailen naar wucb.provincieantwerpen@yahoo.com

Inkom 6€ (alle info zie affiche)Sprekers:

  • WUCB
  • Dr. Francis Coucke, endocrinoloog en auteur van het boek “De CVS-mythe”

  • Dr. Marc Van Kuyk, cardioloog en gerechtsexpert: aandachtspunten bij het objectiveren van de arbeidsongeschiktheid.

Dr. Francis Coucke zal het hebben over het belang van een correcte diagnose en het vaak voorkomen van gemiste diagnoses.

Dokter Van Kuyk – cardioloog – zal op zijn beurt extra aandacht besteden aan relevante zaken bij het bepalen van de graad van arbeidsongeschiktheid bij CVS/fibromyalgie. Deze arts/gerechtsexpert heeft zijn deskundigheid reeds meermaals bewezen in het bijstaan van patiënten die op hem beroep deden tijdens hun beroepsprocedure.

Daarnaast zullen we het bestaande akkoord toelichten tussen het RIZIV en de VDAB inzake arbeidstrajectbegeleiding voor personen die een erkenning genieten van arbeidsongeschikt persoon. Een poging tot terugkeer naar de werkvloer onder het stelsel van arbeidstrajectbegeleiding biedt voor arbeidsongeschikte erkende personen immers de garantie dat alle rechten behouden blijven voor een terugkeer naar de invaliditeit indien werken in de praktijk niet zou blijken te lukken. In vele gevallen zal het dus interessanter zijn om zelf pogingen te ondernemen opnieuw aan de slag te gaan mits behoud van rechten bij herval, dan wel een schorsing af te wachten waarbij men vaak financieel in de kou komt te staan en waarbij een beroepsprocedure vaak weinig kans op slagen biedt.

Kortom, we wensen met dit 3de symposium van de WUCB dan ook vooral de patiënten beter te wapenen tegen de vele valkuilen die gepaard gaan met de diagnose CVS/fibromyalgie.

 

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Geen Evenementen
Recente Links