Bron:

| 2480 x gelezen

ProHealth.com, 21 december 2011*

Onderzoekers aan de Universiteit van Liverpool zullen de eersten zijn die een nieuw ontwikkelde labtechniek gebruiken, die gevoeliger is om de mitochondriale functie in het spierweefsel te identificeren – een techniek waarvan zij geloven dat het de oorzaken van ME/CVS kan onthullen.

(En één, hopen we, die ook kan worden gebruikt in het onderzoek van weefsel van fibromyalgie patiënten).

ME/CVS is een ernstig verzwakkende ziekte, gekenmerkt door een voortdurende vermoeidheid die veroorzaakt kan worden door minimale activiteit. Deze uitputting wordt vergezeld door symptomen zoals pijnlijke spieren en gewrichten, verstoorde slaappatronen, maagproblemen en cognitieve problemen.

  • De oorzaken van de aandoening zijn onbekend, maar sommige onderzoeken hebben gesuggereerd dat een defect in de energie producerende componenten van spiercellen, mitochondriën genaamd, verantwoordelijk kan zijn.
  • Andere onderzoeken zijn echter niet in staat gebleken dit defect aan te tonen.
  • Er wordt gedacht dat beperkingen in de methoden die gebruikt worden om de mitochondriale functie in de menselijke spierweefsels te bepalen, de reden kan zijn waarom de oorzaken van ME/CVS moeilijk te ontdekken zijn.

Het Liverpool team verwacht dat het gebruik van de nieuwe mitochondriale analyse methode zal:

  • Duidelijk maken of skeletspier-mitochondriën in patiënten met ME/CVS inderdaad disfunctioneel zijn,
  • En als dat zo is, misschien spiervermoeidheid en verdere complicaties, die tot chronische ontstekingen en pijn leiden, kunnen verklaren.

Volgens teamlid Professor Anne McArdle [engels], een specialist aan de Pathophysiologische Onderzoeks Afdeling van de universiteit:

  • “De mechanismen die leiden tot slopende spiervermoeidheid en pijn bij ME/CVS patiënten zijn onbekend”.
  • “De tijd die nodig is voor diagnose maakt het nog moeilijker om de factoren te identificeren die verantwoordelijk zijn voor het veroorzaken van de ziekte”.
  • “Omkering van de ernstige vermoeidheid blijft de meest veelbelovende vorm van behandeling”.
  • “Onderzoekers hebben de hypothese opgesteld dat gebreken aan de mitochondria de energievoorziening aan de spiercellen, die het het lichaam mogelijk maken de dagelijkse activiteiten uit te voeren, significant beperkt”.
  • “De pijn en ontstekingen die volgen kunnen verdere mitochondriale afwijkingen veroorzaken en zo gaat de vicieuze cirkel door”.

De Universiteit van Liverpool werkt samen met de Universiteiten van Newcastle en Sheffield aan de ontwikkeling van een in het Verenigd Koninkrijk gevestigde Centrum voor Geïntegreerd Onderzoek in Muscoskeletale Veroudering – CIMA (http://www.cimauk.org [engels]).

Bron: Gebaseerd op een persbericht van de Universiteit van Liverpool van 21 december 2011*

*Dit artikel dateert dan wel van eind 2011, maar het onderzoeksproject is nog steeds lopende volgens deze link.

© Vertaling ME-gids.net van New Mitochondrial Function Analysis Technique to Be Used in ME/CFS Research at U of Liverpool (21 december 2011)

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Geen Evenementen
Recente Links