random
RSS feed

Wetenschappelijk

Wetenschappelijke publicaties over ME of cvs. Meer wetenschappelijke publicaties vindt u op http://www.hetalternatief.org of http://mecvswetenschap.wordpress.com/

Darmstudie van Columbia & Simmaron onthult weer een subgroep bij ME/cvs

Door ME-gids op zaterdag 27 mei 2017.
2270x gelezen. Bron: Simmaron Research. Geen reacties.

Cort Johnson, Simmaron Research, 28 april 2017

Deze studie maakte gebruik van de laatste technologie om dieper dan ooit tevoren te graven in de darmen van ME/cvs-patiënten.

Met hun tweede studie naar myalgische encefalomyelitis/ chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs), die deze maand werd gepubliceerd, zijn Ian Lipkin en Mady Hornigs Center for Infection and Immunity (CII) en samenwerkingspartner Simmaron Research goed bezig rond ME/cvs. Zoals alle studies aan CII combineerde ook deze studie ongewone strengheid en de nieuwste technologische vooruitgang om een nieuw licht te werpen op ME/cvs – en mogelijk weer een andere subgroep te ontdekken. De Simmaron Reseach Foundation en Dr. Daniel Peterson, samenwerkingspartners sinds lange tijd van het CII, leverden de monsters voor beide studies.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Paradox: verhoogde energieproductie bij ME/cvs

Door ME-gids op vrijdag 19 mei 2017.
1289x gelezen. Bron: Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 18 april 2017

Vorig jaar produceerde het Xinnan Wang-labo een doorbraak in het begrijpen van de ziekte van Parkinson

Energie produceren is een groot probleem in ME/cvs. In feite is het waarschijnlijk het probleem in ME/cvs, wat de reden is waarom de bevindingen van mitochondriale disfunctie en verlaagde ATP-productie steek hielden. Wanneer de studies naar het metaboloom suggereerden dat ME/cvs een hypometabole toestand was, leek de toon gezet: energieproductie (ATP) was laag en de mitochondriale activiteit was dat waarschijnlijk ook. Afmattende ziekte en lage ATP-productie: het leek zo zinvol.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

ME/cvs gelinkt aan een onevenwichtig microbioom

Door ME-gids op zaterdag 29 april 2017.
423x gelezen. Bron: Columbia University. Geen reacties.

 

Columbia University, Mailman School of Public Health, 26 april 2017

Wetenschappers identificeren abnormale aantallen van bepaalde darmbacteriën bij personen met ME/cvs, waaronder ook deze met en zonder comorbide PDS.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Regelmatig gebruik van fysiologische zoutoplossing kan symptomen verminderen en energie vermeerderen bij POTS (en ME/CVS?)

Door ME-gids op donderdag 4 mei 2017.
908x gelezen. Bron: Health Rising. Geen reacties.

door Cort Johnson , Health Rising | 15 april 2017

ME/CVS- en POTS-patiënten gebruiken reeds sinds jaren fysiologische zoutoplossingen (ook wel saline genoemd, n.v.d.r.) om zich beter te voelen en te herstellen van terugvallen. Dat is niet echt een verrassing. Het gedocumenteerde lage bloedvolume in beide groepen suggereert dat een fysiologische zoutoplossing een voortreffelijk tijdelijk hulpmiddel zou kunnen zijn. Eén ME/CVS-patiënt kreeg een terugval na een operatie die eindeloos aanhield, totdat ze een fysiologische zoutoplossing toegediend kreeg, waarna ze snel herstelde. Dat was terugkijkend ook geen verrassing. Anaesthesie kan dehydraterend zijn, en de meeste van ons hebben, zoals Dr. Klimas zegt, een kwart tekort aan bloedvolume.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Biomarker voor ME/cvs gevonden door Australische wetenschappers

Door ME-gids op dinsdag 18 april 2017.
485x gelezen. Bron: ME Australia. Geen reacties.

Sasha Nimmo, ME Australia, 23 maart 2017

Wetenschappers in Canberra en Melbourne hebben onlangs een studie gepubliceerd die ontdekt heeft dat activine B een biomarker is voor myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) op basis van de Canadese Consensus Criteria.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Nieuw onderzoek ontdekt biologisch bewijs van atypische en klassieke ME/cvs

Door ME-gids op donderdag 6 april 2017.
3697x gelezen. Bron: Columbia University & Microbe Discovery. Geen reacties.

The Microbe Discovery Project, 4 april 2017

Dit nieuwste onderzoek is het eerste dat bewijs rapporteert van het onderscheid tussen atypische en klassieke ME/cvs

De onderzoekers hebben 51 verschillende cytokines gemeten (immuunboodschappermoleculen) in hersenvocht. Hun immuunnetwerkanalyse van deze cytokines verschafte bewijs dat atypische en klassieke gevallen van ME/cvs verschillende immuunhandtekeningen hebben binnen het centraal zenuwstelsel. Dit werk suggereert verschillende presentaties en ziekteverloop voor deze verschillende subgroepen of fenotypes.

... lees verder >> | Forum discussie

Wetenschappelijk

Een biomarker voor ME/cvs? Immuunhandtekening biedt een mogelijkheid

Door ME-gids op zondag 9 april 2017.
532x gelezen. Bron: NVCBR en Health Rising. Geen reacties.

Kellen Jones, Nevada Center for Biomedical Research, 28 februari 2017

Onderzoekers van het NVCBR komen dichter bij een diagnostische test voor ME/cvs-patiënten

Het ontbreekt artsen aan effectieve middelen om te helpen bij de diagnose en de behandeling van wie door ME/cvs is getroffen, een complexe en vaak invaliderende ziekte. Dat zou kunnen veranderen nu wetenschappers in het Nevada Center for Biomedical Research (NVCBR) de eerste stap hebben genomen in het ontwikkelen van een klinische test voor het diagnosticeren van ME/cvs-patiënten door het creëren van een antilichaamimmuunhandtekening.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Calciumkanaaldefecten: onderzoek van de Griffith Universiteit uit Australië

Door ME-gids op dinsdag 28 maart 2017.
593x gelezen. Bron: #MEAction. Geen reacties.

Sasha Nimmo, #MEAction, 16 maart 2017

Onderzoekers aan de Griffith Universiteit uit Queensland hebben onlangs een disfunctionele celreceptor geïdentificeerd in het immuunsysteem van mensen met het Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS).

Vijftien mensen, die voldeden aan de Fukuda criteria voor CVS, werden bestudeerd tegenover 25 controles. Gezien de kleine omvang van de studie kunnen de resultaten niet als onherroepelijk worden beschouwd.

... lees verder >> | Forum discussie

Wetenschappelijk

Nieuw onderzoek brengt duidelijke epigenetische verschillen aan het licht in ME/CVS

Door ME-gids op woensdag 22 maart 2017.
1957x gelezen. Bron: Bateman Horne Center. 2 reacties.

Verschillen zo duidelijk

Suzanne Vernon, PhD, Bateman Horne Center Onderzoeksafdeling, 28 februari 2017

Suzanne Vernon, PhD

In een geweldig nummer uit de musical RENT getiteld “Seasons of Love” [Seizoenen van de liefde] zingt men over het aantal minuten in een jaar. Terwijl ik de samenvatting aan het reviewen en schrijven ben van de recente paper “Epigenetic modifications and glucocorticoid sensitivity in Myalgic Encephalomyelitis/Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS)”, [Epigenetische veranderingen en glucocorticoïde gevoeligheid in myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS)] kan ik niets anders dan het mee te zingen …

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Een van de grootste mythes over ME/CVS is net doorprikt

Door ME-gids op zondag 5 maart 2017.
2665x gelezen. Bron: ScienceAlert, Griffith University. Geen reacties.

ME/CVS IS een echte ziekte.

Fiona Macdonald, Science Alert, 22 feb 2017

Chronisch Vermoeidheidssyndroom (CVS) of Myalgische Encephalomyelitis (ME) is een van de meest hoofdbrekende aandoeningen die er zijn. Het treft bijna 1 miljoen Amerikanen en 2,6 procent van de globale bevolking (n.v.d.r. o.b.v. de ruimste diagnosecriteria) waar het zo’n ernstige vermoeidheid uitlokt dat patiënten niet kunnen werken of studeren.

... lees verder >> | Forum discussie

Wetenschappelijk

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 > >|