random
RSS feed

Nieuws

Het voorspellen van de ernst van postexertionele malaise bij ME/cvs

Door ME-gids op donderdag 13 augustus 2020.
183x gelezen. Bron: ME Research UK. Geen reacties.

ME Research UK, 12 augustus 2020

Leeftijd en terugkerende infecties zijn gekoppeld aan ergere PEM bij ME/cvs

Postexertionele malaise (PEM) – de verslechtering van symptomen na zelfs een kleine fysieke of mentale inspanning – is een van de kenmerkende symptomen van ME/cvs. Zijn ernst, en de tijd die mensen nodig hebben om te herstellen, kan van persoon tot persoon verschillen, dus onderzoekers in Frankrijk hebben onlangs gepoogd om de factoren te identificeren die geassocieerd zijn met ernstigere PEM. (Deze studie werd niet gefinancierd door ME Research UK.)

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Workwell publiceert drie papers in een speciale uitgave over ME/cvs in het medisch tijdschrift Work

Door ME-gids op woensdag 12 augustus 2020.
141x gelezen. Bron: Workwell Foundation. Geen reacties.

Persbericht Workwell Foundation, 11 augustus 2020

Workwell was vereerd om drie originele onderzoekspapers bij te dragen aan een recent gepubliceerde speciale uitgave over ME/cvs in het medisch tijdschrift Work: A Journal of Prevention, Assessment & Rehabilitation. We danken Amy Mooney, de gastredacteur, voor het leiden van deze inspanning. Dit is de eerste keer dat Work ME/cvs ME/cvs in de schijnwerpers heeft gezet en we hopen dat dergelijke bijdragen het bewustzijn kunnen helpen vergroten over kernkenmerken van deze ziekte en hoe ze patiënten en hun zorgverleners beïnvloeden. We moedigen onze aanhangers aan om ook de andere papers over ME/cvs in deze uitgave te ontdekken.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Een proteomicastudie van het Center for Solutions for ME/CFS: speuren naar de schuldige

Door ME-gids op zondag 2 augustus 2020.
357x gelezen. Bron: Dr. Anthony Komaroff, Center for Solutions for ME/CFS. Geen reacties.

Dr. Anthony Komaroff, Center for Solutions for ME/CFS, 28 juli 2020

Op 21 juli 2020 werden de resultaten van een proteomicastudie door het Center for Solutions for ME/CFS gepubliceerd door het vakblad PLoS ONE.

Proteomica gebruikt nieuwe technologieën – die de afgelopen twee decennia beschikbaar zijn geworden – om grote aantallen eiwitten nauwkeurig te identificeren en hun niveaus te meten. De meting wordt uitgevoerd in een bepaald onderdeel van het lichaam: het bloed, het hersenvocht, een specifiek orgaan, zelfs binnen een enkele cel. Deze nieuwe technologieën maken het mogelijk om relatief goedkoop en snel een staal van het onderdeel te nemen, zoals een klein bloedmonster, en om nauwkeurig de niveaus van honderden, zelfs duizenden verschillende eiwitten in dat staal te meten.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Vernauwde kleine bloedvaten gekoppeld aan vermoeidheid bij ME/cvs

Door ME-gids op vrijdag 7 augustus 2020.
489x gelezen. Bron: Cort Johnson, Health Rising. Geen reacties.

Cort Johnson, Health Rising, 9 juni 2020

Het Scheibenbogeneffect

Dit jaar was Scheibenbogen al coauteur van vijf studies naar ME/cvs.

Met deze snelle productie van studies wordt het moeilijk om Carmen Scheibenbogen en haar collega’s uit Duitsland bij te houden. Scheibenbogen is in 2020 coauteur van maar liefst vijf papers over ME/cvs. Met Klaus Wirth aan boord, het testlaboratorium voor autoantilichamen, en Scheibenbogen in publiceermodus, is Duitsland - waar de laatste tientallen jaren vrijwel niets over ME/cvs verscheen - nu een bron van onderzoek geworden. De enige constante in dit alles lijkt Scheibenbogen te zijn, die sinds haar komst in 2014, zeventien papers over ME/cvs heeft geschreven. Dit is de invloed die een dynamische onderzoeker kan hebben.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Physios for ME geven collega's een uitdaging in hun eerste podcast

Door ME-gids op maandag 3 augustus 2020.
285x gelezen. Bron: ME Association. Geen reacties.

Tony Britton, Manager Fondsenwerving en PR, ME Association, 12 juni 2020

Vier fysiotherapeuten/kinesisten die zich ernstige zorgen maakten over de manier waarop hun beroepsgroep omgaat met mensen met ME, spraken deze week rechtstreeks met 59.000 collega’s in hun eerste podcast ooit.


Afgebeeld tijdens de podcast: bovenste rij, van links: Dr. Michelle Bull, Dr. Nicola Clague-Baker, Karen Leslie. Onderste rij: Natalie Hilliard en Dr. Charles Shepherd.

... lees verder >> |

Audio & video

Chronisch vermoeidheidssyndroom kan de sleutel zijn tot het begrijpen van het post-Covid-syndroom

Door ME-gids op zondag 26 juli 2020.
565x gelezen. Bron: STAT. Geen reacties.

FIRST OPINION

David Tuller en Steven Lubet, STAT, 21 juli 2020

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door STAT op 21 juli 2020.

Sommige mensen die acute aanvallen van Covid-19 overleefd hebben, ervaren een reeks aanhoudende medische problemen – sommige daarvan duren weken, of zelfs maanden – waaronder diepe uitputting, moeite met denken of herinneren, spierpijn, hoofdpijn, etc. Een patiënt beschreef het als het gevoel alsof hij “overreden was door een vrachtwagen.”

... lees verder >> |

David Tuller

Solve ME kondigt lancering van “You + M.E. Registry and Biobank” aan

Door ME-gids op woensdag 22 juli 2020.
498x gelezen. Bron: PR Newswire. 1 reactie.

Solve ME kondigt lancering van “You + M.E. Registry and Biobank” aan om de studie van ME/cvs en postvirale, chronische ziekten die waarschijnlijk beïnvloed worden door COVID-19, te transformeren.

Nieuwe ziekteregistratie zorgt voor grote datarevolutie voor ziekte die bijna 20 miljoen mensen wereldwijd treft en verzamelt belangrijke informatie over “langdurig zieken” die aanhoudende symptomen van post-COVID-19 ervaren.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Van de Tahoe-uitbraak tot COVID-19: Dr. Peterson en Simmaron buigen zich over het coronavirus - en ME/cvs

Door ME-gids op dinsdag 11 augustus 2020.
240x gelezen. Bron: Cort Johnson, Simmaron Research. Geen reacties.

"Testen is zo belangrijk voor iedereen in onze gemeenschap, vooral voor eerstelijnswerkers en mensen die een hoger risico lopen op ernstige ziekten. Simmaron is verheugd om onze streekgenoten te dienen en de weg te wijzen naar ruimere testprocedures, zodat we Nevada veilig kunnen houden en meer te weten kunnen komen over deze uitbraak.” Courtney Miller, voorzitter van Simmarons raad van bestuur.

 Toen Dr. Daniel Peterson de uitbraak van een besmettelijke ziekte als een goederentrein op zijn gemeenschap zag afstevenen, flitsten zijn gedachten terug naar een periode, bijna 35 jaar geleden, waarin een mysterieuze besmettelijke situatie tientallen zieke mensen naar zijn kabinet had gestuurd.

... lees verder >> |

Artikels

Graduele oefentherapie niet aanbevolen voor post-COVID-vermoeidheid, zegt NICE

Door ME-gids op zondag 12 juli 2020.
596x gelezen. Bron: #MEAction. Geen reacties.

#MEAction, 11 juli 2020.

Het National Institute for Health and Care Excellence (NICE) heeft een document uitgebracht met de titel “tussentijdse bevindingen”, waarbij gesteld wordt dat de aanbeveling van graduele oefentherapie voor milde en matige ME/cvs niet toegepast mag worden bij mensen met vermoeidheid na COVID-19. Ze merken op dat de bestaande richtlijn in 2007 gepubliceerd werd, vele jaren voor de pandemie, en dat ze zich bewust zijn van de zorgen rond graduele oefentherapie.

... lees verder >> |

Artikels

Trooper voor ME/CVS-onderzoek

Door ME-gids op donderdag 9 juli 2020.
1036x gelezen. Bron: 12ME. Geen reacties.

Via Trooper kun je verenigingen steunen door online te shoppen. Jij betaalt geen cent meer maar geeft jouw favoriete vereniging toch een financieel duwtje in de rug. 12ME heeft een Trooperpagina opgericht en zal het opgehaalde geld naar het Open Medicine Foundation (OMF) doorstorten om zo het wetenschappelijk onderzoek naar ME/CVS te ondersteunen.

... lees verder >> |

Acties

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >|