random
RSS feed

Nieuws

Tips voor verzorgende partners. Als iemand die je liefhebt, ME/cvs of FM heeft.

Door ME-gids op maandag 24 april 2017.
573x gelezen. Bron: Bateman Horne Center. Geen reacties.

Leigh Reynolds, Bateman Horne Center, 28 maart 2017

Veel ziekten worden als onzichtbaar beschouwd, maar er zijn substantiële verschillen in hoe personen sociaal en cultureel worden gezien, afhankelijk van hun diagnose. Diabetes, lupus, MS en andere ziekten kunnen onzichtbare ziekten zijn, maar weinigen zullen vraagtekens zetten bij de beperkingen van iemand met zo’n ziekte. Dit is echter vaak wel het geval voor de miljoenen, die gediagnosticeerd zijn met myalgische encefalomyelitis/ chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) en fibromyalgie (FM).

... lees verder >> |

Dossiers, rapporten

De bal misslaan bij ME/cvs

Door ME-gids op woensdag 19 april 2017.
383x gelezen. Bron: The New York Times. Geen reacties.

Julie Rehmeyer en David Tuller, New York Times, 18 maart 2017

Wat zijn enkele van de behandelingen die patiënten met chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) zouden moeten volgen? Veel belangrijke medische organisaties halen er twee aan: psychotherapie en een geleidelijke toename van lichaamsbeweging. Er is echter slechts één probleem. De belangrijkste studie, die als bewijs is aangehaald dat patiënten kunnen herstellen met deze behandelingen, heeft een aantal van haar resultaten overdreven. In werkelijkheid wordt de claim dat patiënten kunnen herstellen door deze behandelingen, niet gerechtvaardigd door de data.

... lees verder >> | Forum discussie

Artikels

Project #UndauerME #Art2CureME van ex-balletdanser en ME-patiënt Anil van der Zee

Door ME-gids op vrijdag 21 april 2017.
342x gelezen. Bron: Anil van der Zee. Geen reacties.

#UNDAUERME #ART2CUREME #MILLIONSMISSING

Ex-balletdanser en ME-patiënt Anil van der Zee is met een project begonnen. Meer dan 60 professionele artiesten, waaronder natuurlijk veel (voormalige) balletdansers, (opera)zangers, (concert)pianisten etc. zullen vanaf 1 mei hun werk online zetten om aandacht te vragen voor de ziekte ME. 

Hopelijk wordt het een groot succes! Naar alle waarschijnlijkheid zal het heel wat mooie kunstwerken opleveren. En dat allemaal voor ME en ons. 

Hieronder een blog van Anil om het wat beter uit te leggen. Graag delen en we nodigen jullie natuurlijk ook uit om vanaf 1 mei mee te gaan doen. 

... lees verder >> | Forum discussie

Acties

Biomarker voor ME/cvs gevonden door Australische wetenschappers

Door ME-gids op dinsdag 18 april 2017.
365x gelezen. Bron: ME Australia. Geen reacties.

Sasha Nimmo, ME Australia, 23 maart 2017

Wetenschappers in Canberra en Melbourne hebben onlangs een studie gepubliceerd die ontdekt heeft dat activine B een biomarker is voor myalgische encefalomyelitis/chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/cvs) op basis van de Canadese Consensus Criteria.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Wetenschappelijk toptijdschrift verklaart dat er een verschuiving in de houding tegenover ME/cvs heeft plaatsgevonden

Door ME-gids op zondag 16 april 2017.
1485x gelezen. Bron: Simmaron Research. Geen reacties.

Cort Johnson, Simmaron Research, 31 maart 2017

“ME/cvs is een biologische ziekte” Dr. Ian Lipkins Center for Infection and Immunity, Columbia University

Van de opvallende blog van NIH-directeur Francis Collins “Moving towards answers in ME/CVS” [“Dichter bij antwoorden over ME/cvs”], tot het opiniestuk van de New York Times “Getting It Wrong on Chronic Fatigue Syndrome” dat de fouten van de PACE-studie aan de kaak stelde, tot de verslaggeving van de zoektocht van de Australiërs naar een biomarker, de ME/cvs-gemeenschap werd de laatste tijd getrakteerd op uitstekende berichtgeving in de pers.


Invloedrijke wetenschappelijke tijdschriften suggereren dat er een verschuiving plaatsvindt in de manier waarop onderzoekers ME/cvs bekijken

... lees verder >> |

Artikels

Oproep: enquête over behandelingen voor ME

Door ME-gids op donderdag 13 april 2017.
169x gelezen. Bron: ME/cvs Vereniging. 1 reactie.

De ME/cvs Vereniging nodigt u van harte uit om deel te nemen aan een enquête. Het doel van deze enquête is te onderzoeken wat ME patiënten vinden van behandelingen voor ME.

... lees verder >> |

Acties

Petersons atypische subgroep biedt een nieuwe blik op ME/cvs

Door ME-gids op woensdag 12 april 2017.
467x gelezen. Bron: Simmaron Research. Geen reacties.

Cort Johnson, Simmaron Research, 5 april 2017

“We hebben nu biologisch bewijs dat de uitlokkende factoren voor ME/cvs onderscheiden paden naar ziekte kunnen omvatten, of, in sommige gevallen, personen kwetsbaar maken voor de latere ontwikkeling van ernstige comorbiditeiten.” Dr. Mady Hornig

De makers van subgroepen

In de laatste paar jaar zijn de Simmaron Research Foundation en het Center for Infection and Immunity aan Columbia University en anderen begonnen met het uitbraken van een aantal subgroepen waar lang op is gewacht. Onlangs werden nieuwe bevindingen gepubliceerd door Columbia en Simmaron die 2 subgroepen definiëren.

... lees verder >> |

Artikels

Nieuw onderzoek ontdekt biologisch bewijs van atypische en klassieke ME/cvs

Door ME-gids op donderdag 6 april 2017.
3411x gelezen. Bron: Columbia University & Microbe Discovery. Geen reacties.

The Microbe Discovery Project, 4 april 2017

Dit nieuwste onderzoek is het eerste dat bewijs rapporteert van het onderscheid tussen atypische en klassieke ME/cvs

De onderzoekers hebben 51 verschillende cytokines gemeten (immuunboodschappermoleculen) in hersenvocht. Hun immuunnetwerkanalyse van deze cytokines verschafte bewijs dat atypische en klassieke gevallen van ME/cvs verschillende immuunhandtekeningen hebben binnen het centraal zenuwstelsel. Dit werk suggereert verschillende presentaties en ziekteverloop voor deze verschillende subgroepen of fenotypes.

... lees verder >> | Forum discussie

Wetenschappelijk

Een biomarker voor ME/cvs? Immuunhandtekening biedt een mogelijkheid

Door ME-gids op zondag 9 april 2017.
427x gelezen. Bron: NVCBR en Health Rising. Geen reacties.

Kellen Jones, Nevada Center for Biomedical Research, 28 februari 2017

Onderzoekers van het NVCBR komen dichter bij een diagnostische test voor ME/cvs-patiënten

Het ontbreekt artsen aan effectieve middelen om te helpen bij de diagnose en de behandeling van wie door ME/cvs is getroffen, een complexe en vaak invaliderende ziekte. Dat zou kunnen veranderen nu wetenschappers in het Nevada Center for Biomedical Research (NVCBR) de eerste stap hebben genomen in het ontwikkelen van een klinische test voor het diagnosticeren van ME/cvs-patiënten door het creëren van een antilichaamimmuunhandtekening.

... lees verder >> |

Wetenschappelijk

Update over ME/cvs-onderzoek m.b.v. nanotechnologie door Ron Davis

Door ME-gids op dinsdag 4 april 2017.
1712x gelezen. Bron: Open Medicine Foundation. 1 reactie.

Open Medicine Foundation, 21 februari 2017

Dr Ron Davis presenteert een update over ME/cvs vanuit zijn labo in het Stanford Genome Technology Center. Het Centrum heeft significante doorbraken bereikt in het begrijpen van de moleculaire mechanismen van de ziekte en is nu in de positie om chemische mengsels te testen voor behandeling. OMF helpt het werk van het team van Dr. Davis' CFS Research Center te financieren. Tot dusverre zijn hun doorbraken tot stand gebracht door een experiment tegelijk te doen, week na week. Op dit punt is het team er klaar voor om het project te versnellen zodat er meerdere parallel lopende onderzoeken uitgevoerd kunnen worden om zo snel mogelijk antwoorden te krijgen. Er is echter meer geld nodig om dit mogelijk te maken en uw donaties helpen om de snelheid op te voeren.

... lees verder >> |

Artsen/Onderzoekers

 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 > >|