random
Persberichten

Hits: 1620
Geplaatst
door: ME-gids
op: 15 jun 2015
Bijgewerkt: 14 jul 2015
Bron: Francis Verreck
Discussie

Boek: ‘Ik had nog niet dood gehoeven’ (Update)


Persbericht

Een boek van Francis Verreck

Denise de Hoop (45) leed jarenlang aan de ziekte ME, ook vaak CVS genoemd. Omdat deze ziekte psychosomatisch benaderd werd, werden haar symptomen niet serieus genomen. De borstkanker waar ze aan bleek te lijden werd daardoor veel te laat ontdekt.Denise de Hoop (45) leed jarenlang aan de ziekte ME (Myalgische Encefalomyelitis), een neuro- immunologische multisysteemziekte. Deze ziekte wordt door artsen onterecht als psychosomatische aandoening gezien. De ziekte wordt door hen ook wel CVS (Chronisch Vermoeidssyndroom genoemd), een benaming die de lading bij lange na niet dekt. Patiënten worden voor behandeling doorverwezen naar psychologen en fysiotherapeuten. Hierdoor kon het gebeuren dat Denise niet serieus genomen werd toen ze met diverse zorgwekkende symptomen aanklopte bij verschillende artsen. Daardoor werd de borstkanker waar ze aan bleek te lijden veel te laat ontdekt. Denise hield een blog bij op een lotgenotenforum. Hierin beschrijft ze het onbegrip waar ze mee te maken krijgt, de frustratie en de angst waar ze mee te kampen had. Haar vriendin Francis bewerkte haar dagboek tot dit boek. Met dit boek hoopte Denise en met haar veel lotgenoten dat mensen met ME vaker serieus genomen gaan worden door de medische wereld.

'Ik had nog niet dood gehoeven' (133 pagina's, ISBN: 9789402129281) is gepubliceerd via het self-publishingplatform Brave New Books. Het boek is te koop bij www.bol.com/bravenewbooks. Prijs: €19,95. Het boek is ook als Ebook te koop voor €9,95

Over Francis Verreck

Francis Verreck (1968) was bevriend met de hoofdrolspeler in dit boek, Denise de Hoop. Deze vriendschap ontstond door lotgenotencontact. Beiden hebben de ziekte ME. Daardoor voelden ze veel verwantschap met elkaar. Op het sterfbed van Denise heeft Francis beloofd haar dagboek tot boek te verwerken, zodat haar verhaal niet vergeten zou worden.

Over Brave New Books

Brave New Books is een self-publishingplatform dat iedere schrijver in staat stelt om snel, eenvoudig, kosteloos en op een professionele wijze zelf een boek uit te geven. Brave New Books is een initiatief van Singel Uitgevers, bol.com en Mijnbestseller.nl. Gedurende het publicatieproces kan de auteur, tegen betaling, de deskundige begeleiding inschakelen van ervaren redacteuren, vormgevers en bekende schrijvers van Singel Uitgevers (waartoe de uitgeverijen Querido, Athenaeum, Nijgh &Van Ditmar, Leopold en Ploegsma behoren). Door de samenwerking met bol.com zijn de boeken voor een miljoenenpubliek beschikbaar. Zie voor meer informatie www.bravenewbooks.nl.

 Bestel hier je boeken en steun de website!

Bestel bij BOL.com


Naar aanleiding van het boek verscheen een artikel op de website van het Noord Hollands Dagblad van de hand van Eric Molenaar op 20 juni 2015:

 

Laatste wens Denise vervuld met boek

Daarnaast verscheen diezelfde dag een uitgebreid artikel in de papieren versie van de krant: "Boek 'opdat mijn dood niet voor niks was'"

Card

Dank aan Francis Verreck voor de scan van het artikel en voor de toestemming van de krant om dit artikel te plaatsen.


Interview met ME-patiënte, wijlen Denise de Hoop (17.6.13)
"Ze stierf omdat artsen haar niet serieus namen" (Vrouw, 25.5.13)
Rouwregister
Rouwbericht
Rouwadvertentie ME-gemeenschap 03.01.13
'Ik had nog niet dood gehoeven' 28.12.12.
In Memoriam  - Denise de Hoop (Niessie) 28.12.12
Een jaar uit het leven van een ME-patiënt. Dagboekfragmenten. 26.11.12
De dood of de Gladiolen. De ziekte ME: ont- of erkenning. 19.11.12
Gebombardeerd tot martelares van ME-patiënten. 15.07.11
Diagnose kanker gemist bij ME-patiënte door psychosomatisch stigma. 02.07.11

Dank aan Francis om de herinnering aan onze 'Niessie' levendig te houden!


| |

Reacties

  1. Wow, mooi!! Ben benieuwd.

Alleen ingelogde gebruikers kunnen een reactie plaatsen. Registreren of inloggen.