Bron:

| 5817 x gelezen

Spanje, 12 augustus 2011

Een rechter beveelt dat een 12 jarig meisje met ME en Multiple Chemische Sensitiviteit (MCS) opgesloten dient te worden in een psychiatrische afdeling van een ziekenhuis en verbiedt haar moeder om haar te zien.

De Feiten

Afgelopen zaterdag 5 Augustus 2011, gaan twee in burger geklede politieagenten naar het huis van V.R., een 46 jarige vrouw met een ernstige vorm van ME, MCS en Fibromyalgie, en nemen haar 12 jaar oude dochter (die ook ME en MCS heeft) mee op grond van een rechterlijk bevel dat stelt dat het meisje gehospitaliseerd moet worden in een psychiatrische afdeling van een lokaal ziekenhuis in het midden van Spanje en dat haar moeder ervan dient te worden weerhouden om haar te zien.

De achtergrond

De moeder, V.R., die zelf erg ziek is, vecht al jaren tegen de plaatselijke Sociale Dienst. Ze was aangeklaagd door het schoolbestuur omdat haar dochter veel afwezig was op school. Dit terwijl een rechter zich hierover reeds in het voordeel van de moeder had uitgesproken en het schoolbestuur dwong om een ​​leraar naar het huis van het meisje te sturen om thuis-onderwijs te geven als gevolg van haar ernstige ME en MCS.

Zowel de moeder als de dochter werden door de Sociale Dienst gedwongen om een keer per week naar een psycholoog te gaan, terwijl de fysieke inspanning om naar deze afspraken te gaan hen beiden zieker maakten. Ook de thuiszorg, waar zij recht op hadden, maakte hen zieker, omdat de thuiszorg medewerkers niet aan hun behoeften voor “Environmental Control” (zorgen voor schoon leefmilieu in het kader van hun MCS) wilden voldoen. Zij kwamen naar hun huis toe met parfum op en ruikend naar tabak.

Toen de moeder hierover klaagde, besloten de sociale diensten, in plaats van rekening te houden met hun speciale behoeften, hun thuiszorg te annuleren en beschuldigden de moeder ervan haar dochter te “isoleren”, dit leidde ertoe dat het meisje uit huis werd gehaald.

Medische rapporten

Het feit dat V.R. en haar dochter zijn gediagnosticeerd door drie van de meest vooraanstaande ME specialisten in Spanje (een van hen is ook een MCS specialist), dr. Jose Alegre, dr. Joaquín Fernandez-Sola en dr. Ana Garcia Quintana, als patiënten met ernstige ME en MCS, en dat dit onderbouwd kan worden met labo testen, zoals aantoonbare veranderingen in hun immunologische parameters, hoge RnaseL en virale reactivaties, wordt genegeerd door de Sociale Dienst van deze regio van Spanje. Ze zeggen dat de medische evaluatie zal worden gedaan door de plaatselijke psychiaters.

De situatie op dit moment  

Gisteren heeft de rechter voor het meisje een ziekenhuisopname voor onbepaalde tijd bevolen, in een psychiatrische afdeling van het plaatselijke ziekenhuis en is het de moeder verboden om haar te zien, ervan uitgaand dat elk contact met de moeder slecht zou zijn voor de gezondheid van het meisje.

Nu is het meisje in de handen van psychiaters die proberen te bewijzen dat moeder en dochter een combinatie van “Delirious Alteration and Müchhausen Syndrome” hebben en dat de moeder ongeschikt is om voor haar dochter te zorgen.

Hoe kunt u helpen?  

Geconfronteerd met deze situatie, hebben wij, drie Spaanse ME en MCS verenigingen, vanaf dag één ons ingespannen om dit meisje en haar moeder te ondersteunen op alle mogelijke manieren: juridisch, logistiek, medisch, etc. Maar, daar hebben we financiële steun bij nodig. De moeder krijgt een uitkering van 400 Euro per maand, waarmee zij en haar dochter proberen rond te komen. Ze hebben niet het geld om de advocaten te betalen die nu hard eraan werken om te proberen het meisje uit het ziekenhuis te krijgen, haar te herenigen met haar moeder en er voor te zorgen dat ze niet haar gevecht om de voogdij met de Sociale Dienst verliest. Onze ME verenigingen hebben onvoldoende financiële middelen hiervoor.

Op dit moment, vanwege het delicate werk dat gedaan wordt door de advocaten, willen wij zelf geen directe druk uitoefenen op de sociale dienst, omdat, zoals de advocaten ons laten weten, dit wel eens een averechts effect zou kunnen hebben. Maar zodra de advocaten ons het startsein geven, starten we een massale publieke campagne om druk uit te oefenen en wij zullen u dan laten weten op welke wijze u hieraan kunt bijdragen.

Voor nu, willen we u van de zich ontwikkelende situatie op de hoogte brengen en vragen om iedere mogelijke financiële bijdrage die u zou kunnen missen.  

We zijn net begonnen met deze strijd en WE ZULLEN NIET TOESTAAN DAT ZE ONZE KINDEREN MET ME of MCS MEENEMEN EN ZEGGEN DAT ZE PSYCHISCHE PROBLEMEN HEBBEN.

Hartelijk dank, namens ons allemaal.

Clara Valverde

Voorzitter

Liga SFC, Spanje

http://www.ligasfc.org/

formacionsalud@hotmail.com
(berichten voor de moeder of dochter – in Engels – kunnen worden gestuurd naar dit e-mail adres, hier wordt het vertaald voordat het naar hen wordt gezonden).  


Francisca Gutierrez

President

ASQUIFYDE, Spain

http://www.asquifyde.es/

Jose Luis Rivas

President

ASSSEM

http://www.asssem.org/

Voor internationale donaties: bankrekening nummer:

(voor donaties vanuit Europa)

ES80 1465 0100 91 1700515969

© Vertaling Poppetje voor ME-gids.net

NB ME-gids.net roept niet op tot financiële hulp, maar wil wel deze wantoestand bekend maken.


Belangrijk bericht van Marry

Jullie zullen denken wat verschrikkelijk, maar wisten jullie dat zulke praktijken ook bij ons voorkomen? Lees daarom de website die Marry voor ouders heeft opgericht om zulke problemen te verzamelen en er met elkaar tegen te vechten. 

Kinderen worden hier aangemeld bij de Kinderbescherming als ouders niet mee gaan met de ideeën van de kinderartsen/artsen (gedragstherapie, revalidatie en naar de psychiater).

ME is geen psychiatrisch ziektebeeld ook al willen de artsen je dat graag doen geloven. ME is een neuro-immuunziekte, zie de nieuwe internationale Document ME Criteria’s. Deze ONZIN MOET STOPPEN, dit zijn middeleeuwse praktijken. Artsen zouden moeten worden aangeklaagd, ze schenden de mensen rechten en hun eed!!

Eén reactie

  1. 12-jarig meisje opgesloten
    het zal vaker voorkomen, ook bij ons. waarom voel ik me dan toch onmachtig en een en al verdriet als ik dit lees… misschien omdat dit alle wetten van liefde en normale menselijkheid verkracht. er zijn geen woorden voor, alleen tranen

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
30
31
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
29 mei
29/05/2024    
16:00 - 18:00
May 29th, 2024 – 16.00 CEST. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT EHLERS-DANLOS SYNDROMES (EDS). Speaker Prof. Fransiska Malfait moderated by Mrs. Charissa Frank and Mrs. Eva Collado, ePAG [...]
02 jun
02/06/2024    
14:00 - 19:00
Op 2 juni organiseert de familie van een lotgenote een benefietdag. Op dit tuinfeest is iedereen welkom! Je kan de hele namiddag vrij binnenlopen op [...]
03 jun
03/06/2024    
14:00 - 16:00
Welke oplossingen kan de politiek bieden voor problemen van mensen met PAIS? Dertien organisaties op het gebied van long-covid, chronische lyme, ME/CVS en Q-koorts (samen [...]
Events on 29/05/2024
Events on 03/06/2024
03 jun
3 jun 24
Den Haag
Geen Evenementen
Recente Links