Bron:

| 4377 x gelezen

Belangrijk nieuws in XMRV-land. Na lang wachten kondigt het labo VIP Dx (voormalig RED Labs USA) aan dat een serologische XMRV-test (test op antilichamen) binnen de 30 dagen aangeboden wordt. Dergelijke test is de goedkoopste en meest gebruikelijke manier om pathogenen op te sporen.

Daarnaast delen ze ook mee dat er een licentie gegeven werd aan RED Labs België wat het mogelijk maakt om ook een XMRV-test (viruscultuur) aan te bieden.

Aankondiging VIP Dx

VIP Dx heeft bevestiging gekregen van vertegenwoordigers van het Whittemore Peterson Institute (WPI) dat een meervoudige serologische test om XMRV antilichamen op te sporen beschikbaar moet zijn voor gebruik binnen de komende dertig dagen. “Deze serologische test zal het labo toelaten om snel en accuraat te bepalen of personen positief zijn op XMRV”, legde Marguerite Ross uit, directeur marketing en PR voor VIP Dx. “Ontdekken wie positief is, is een belangrijke eerste stap om te helpen bepalen in hoeverre XMRV een impact heeft op de volksgezondheid.”

VIP Dx heeft onlangs ook een overeenkomst gesloten om overgenomen te worden door het Whittemore Peterson Institute, en integraal deel uit te maken van het Instituut. Het klinisch laboratorium zal blijven opereren onder de naam VIP Dx, totdat het verhuist naar de University of Nevada’s Center for Molecular Medicine in augustus 2010. Tegen die tijd zal het labo binnen het Instituut werken onder de naam Unevx, die diensten en inkomsten biedt voor het instituut op een manier die vergelijkbaar is met andere institutionele klinische referentielaboratoria.

“Onze overeenkomst om VIP Dx binnen te halen is het resultaat van jaren planning en opoffering,” zei Annette Whittemore, voorzitter en oprichter van het Whittemore Peterson Institute. “Het is altijd onze bedoeling geweest om een brede waaier aan patiëntvriendelijke diensten aan te bieden, waaronder diagnostische testen, binnen de WPI’s nieuwe faciliteit aan de University of Nevada, Reno. De toevoeging van uitgebreide klinische laboratoriumdiensten zullen een aanzienlijke versterking van het translationeel klinisch onderzoeksprogramma zijn en broodnodige antwoorden bieden aan patiënten en hun artsen.”

In antwoord op de duizenden aanvragen om te testen ten slotte, rondde WP Biotechnologies (WPBio), een volledig nieuwe dochteronderneming van het Whittemore Peterson Institute, een niet-exclusieve overeenkomst af met R.E.D. Laboratories NV België (R.E.D. Labs) om XMRV-testen aan te bieden voor Europese patiënten. Als onderdeel van deze overeenkomst zal RED Labs consulting diensten krijgen geleverd door het VIP Dx om het Belgisch laboratorium ervan te verzekeren dat ze testen volgens patent aanbieden met de grootste nauwkeurigheid. “Deze activiteit zal de aflevering en uitvoering van XMRV-testen middels virus cultuur helpen implementeren voor alle patiënten in Europa, met behulp van de WPI technologie”, zei Carli West Kinne, directeur van WPBio. “De Europese markt is een belangrijk onderdeel van ons plan om het werk van het WPI vooruit te helpen namens de mensen die ziek zijn.”

© Vertaling ME-Gids.net

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Creatief kerstmarktje 12ME
09/12/2023    
13:00 - 16:30
Ook in 2023 organiseert 12ME een creatief mini-kerstmarktje op zaterdag 9 december van 13u tot 16u30. Het gaat door in de Koningin Fabiolalaan 57 te [...]
Events on 09/12/2023
Datum/Tijd Evenement
09/12/2023
13:00 - 16:30
Creatief kerstmarktje 12ME
Creatief Kerstmarktje 12ME, Gent
Recente Links