Bron:

| 3992 x gelezen

Achmea wil met ingang van 1 januari 2014 de contracten voor zijn zorgverzekeringen met prof. F. Visser en de Stichting Cardiozorg niet verlengen. Daardoor krijgen patiënten met een naturazorgverzekering bij Zilveren Kruis Achmea, Interpolis, FBTO, Avéro Achmea, Agis, De Friesland Zorg en Pro Life het onderzoek en de behandeling door cardioloog prof. Frans Visser met ingang van 1 januari 2014 niet meer vergoed.

Prof. Dr. Frans Visser heeft toestemming gegeven (via Rob Wijbenga van de ME/cvs Vereniging) de betreffende passage uit de brief die hij van Achmea kreeg openbaar te maken:

“In 2013 zien wij dat de zorgconsumptie afneemt, zowel landelijk en in de regio. Dit betekent dat wij voor 2014 minder cadiologiezorg inkopen dan voorgaande jaren en er voor kiezen de zorg meer te concentreren bij enkele aanbieders.”

“De reden dat wij de cardiologiezorg voor de regio Noord-Holland niet meer bij u inkopen is gelegen in het feit dat u slechts een beperkt deel van de cardiologiezorg aanbiedt, en voor uw behandelingen doorverwijst naar andere organisatie(s), Omdat de doorverwijzing leidt tot onnodige zorgkosten… worden er dubbele kosten gemaakt. Op grond van het indemniteitsbeginsel hoeven wij kosten niet tweemaal te betalen.”

De ME/cvs Vereniging, de Steungroep ME & Arbeidsongeschiktheid en de ME/CVS Stichting hebben Achmea in een gezamenlijke brief dringend gevraagd om het besluit in te trekken.

     

 

Om hun verzoek te ondersteunen roepen de drie patiëntenorganisaties bovendien alle ME-patiënten in Nederland en België en iedereen die solidair is met hen, op om een protestbrief te schrijven. Hier vindt u een voorbeeldbrief (in html op forum) die u naar eigen wens en inzicht kunt aanpassen. Vergeet ook niet de resterende gegevens zoals plaats en datum aan het begin van de brief in te vullen, en uw naam, adres en mailadres onderaan.

Wil ook een kopie sturen van het antwoord dat u hopelijk krijgt naar info@me-cvsvereniging.nl.

De drie grootste ME/CVS-belangenbehartigers van Nederland hebben gezamenlijk hun stem verheven, dus laten we met zijn allen ook de handen in elkaar slaan en solidair zijn.

Bronnen:

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Geen Evenementen
Recente Links