Bron:

| 8268 x gelezen

Nieuwe gegevens over de immuunimpact van Ampligen

Het immunomodulerende geneesmiddel dat tot nu toe niet goedgekeurd raakte door de FDA als behandeling voor het chronisch vermoeidheidssyndroom, probeert nu succes te boeken in het gebruik als immunotherapie bij kanker.

Onderzoekers aan de Stanford Universiteit zeggen dat Ampligen (rintatolimod) veelbelovend is om enkele kanker immunotherapieën efficiënter te maken. Daarbij vertellen ze ook dat Ampligen de T-cel stimulatie verbetert, en zorgt voor de vrijstelling van pro-inflammatoire chemokines en cytokines (boodschapperstofjes). Ze voegden hieraan toe dat Ampligen deze effecten had zonder toxische nevenwerkingen die wel gezien worden bij de gebruikelijke kankermedicijnen.

Het peer-reviewed artikel werd gepubliceerd in het American Journal of Obstetrics and Gynaecology.

De fabricant van Ampligen, Hemispherx Biopharma Inc., probeerde afgelopen jaar om het geneesmiddel te laten goedkeuren door de FDA in de strijd tegen chronisch vermoeidheidssyndroom (klik hier). In december werd de aanvraag echter geweigerd (klik hier), maar in haar antwoordbrief (Complete Response Letter) maakte de FDA aanbevelingen aan het bedrijf over wat nog nodig zou zijn voor een mogelijke goedkeuring. Hemispherx had gezegd dat het zou proberen om deze aanbevelingen te vervullen en nogmaals voor een goedkeuring zou proberen. Ampligen is nog altijd niet goedgekeurd voor geen enkel gebruik.

Ampligen wordt ook in Japan bestudeerd als een versterker van het griepvaccin.


(c) Vertaling Zuiderzon van “New Data on Ampligen’s immune impact” (About.com, 3 februari 2010)

Lees ook Stanford University Presents New Data On Immuno-Potential of Hemispherx’s Ampligen(R)

Noot: Benieuwd of Ampligen sneller goedgekeurd raakt in het kader van kanker, een wel gelegitimeerde ziekte, in tegenstelling tot ME/CVS die niet gelegitimeerd is.

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Geen Evenementen
Recente Links