Bron:

| 4805 x gelezen

Suzanne D. Vernon, Bateman Horne Center, 1 maart 2016

Een subsidie van 200.000 dollar van het National Institute of Allergy and Infectious Diseases is toegekend voor een studie die probeert om antilichaam biomarkers voor ME/CVS te identificeren. Het Bateman Horne Center zal samenwerken met Armin Alaedini, PhD, bij dit belangrijke onderzoek.

Suzanne D Vernon

Wij weten dat ME/CVS een zeer heterogene aandoening is met verschillende oorzaken en verschillende samenstellingen van symptomen. Er is bewijs voor ten minste zes subtypes van ME/CVS-patiënten en het zou belangrijk zijn om deze verschillende subtypes te identificeren en hier ook naar te behandelen. Biomarkers kunnen gebruikt worden om ME/CVS biomarker subtypes te identificeren en antilichamen zijn een veelbelovende biomarker. Antilichamen zijn eiwitten die het immuunsysteem van ons lichaam produceert als reactie op dingen als virussen en bacteriën. We weten ook dat ons immuunsysteem antilichamen kan produceren tegen delen van onze eigen cellen en weefsels, een potentieel schadelijke reactie die auto-immuniteit wordt genoemd. Ons lichaam kan ook antilichamen produceren tegen voedingseiwitten zoals tarwegluten. Antilichaam biomarkers zouden kunnen worden gebruikt om een viraal subtype van ME/CVS te onderscheiden van een auto-immuun subtype van ME/CVS of van een gastro-intestinaal subtype van ME/CVS.

Een paar jaar geleden begon ik samen te werken met Armin Alaedini, PhD van Columbus University, om te bepalen of er antilichamen werden geproduceerd tegen eiwitten van het centraal zenuwstelsel bij ME/CVS-patiënten, maar vond er geen. Omdat sommige ME/CVS-patiënten “darmproblemen” hebben, onderzocht Alaedini of er een duidelijke immuunreactie in de darmen was bij ME/CVS. Zijn voorlopige data toonden inderdaad aan dat in een subgroep van ME/CVS-patiënten met gastro-intestinale symptomen er meer antilichamen waren tegen tarwegluten (dit manuscript wordt voorbereid).

Armin Alaedini, PhD

Gebruikmakend van deze voorlopige data, stelde Dr. Alaedini een studie voor om de immuunreactie in de darmen bij ME/CVS te bestuderen en te onderzoeken of die in verband kan worden gebracht met bacteriën die zich door de darmen heen bewegen en inflammatie veroorzaken. Hij diende in januari 2015 zijn aanvraag in voor de NIH-subsidie voor ME/CVS en heeft bericht ontvangen dat hem 200.000 dollar subsidie werd toegekend door het National Institute of Allergy and Infectious Diseases.

Lees hier de samenvatting van de studie.

Al te lang is het onderzoek naar ME/CVS mager en ondergefinancierd geweest om verschillende redenen, waaronder het tekort aan accuraat gediagnosticeerde patiënten die beschikbaar waren voor onderzoeksstudies. Het Bateman Horne Center – een kliniek die gespecialiseerd is in ME/CVS/FM met een groot aantal patiënten die zorgvuldig en accuraat gediagnosticeerd zijn en nog steeds effectief behandeld worden – zal samenwerken met Dr. Alaedini om aanvullende goed gekarakteriseerde steekproeven van ME/CVS-patiënten en controlegroepen te verschaffen. Daarnaast hebben wij Dr. Alaedini in contact gebracht met Dr. Sanjay Shukla en Dr. Dane Cook. Alaedini zal de bloedmonsters testen die Shukla’s team al eerder heeft verzameld voorafgaand aan- en na afloop van inspanning om de immuunreactie in de darmen en antilichamen als biomarkers van postexertionele malaise te onderzoeken.

Het Bateman Horne Center is toegewijd aan het in het voetlicht brengen van ME/CVS en FM bij de klinische en medische wetenschap. Het identificeren van biomarkers is een belangrijke eerste stap. Het Bateman Horne Center is een uniek voorbeeld van een onafhankelijk, non-profit integraal gezondheidscentrum, waar de medische zorg het onderzoek informeert en onderzoek de medische zorg informeert. Wij zijn uniek gepositioneerd om samenwerkingen te creëren tussen verbazingwekkend goed gekwalificeerde patiënten en schitterende onderzoekspartners – een belangrijke component voor vooruitgang.

We hebben een grote klus te doen en we hebben meer patiënten en onderzoekers nodig die betrokken zijn bij onderzoek om een objectieve diagnose en behandeling een realiteit te maken voor allen die getroffen zijn door ME/CVS en Fibromyalgie. Tot die dag, alle “wilde sokken dragende voeten” aan dek! Samen kunnen we het!

Suzanne D. Vernon

 

Alles wat we bereiken is afhankelijk van de steun door derden. We hebben twee onmiddellijke doelen – om nieuwe clinici voor het onderzoeksteam te trainen en om te verhuizen naar een groter, meer passend gebouw. Deze beide doelen, wanneer die zijn bereikt, vergroten ons vermogen om meer patiënten te zien en implementeren onderzoek van een hogere kwaliteit. Wij dromen ook van het inhuren van een nieuwe arts, rechtstreeks vanaf de opleiding, om deze op te bouwen tot een levenslange carrière van gepassioneerde, uitgebreide zorg voor ME/CVS en FM.

U kunt ons helpen om deze doelen te bereiken. Wij moeten deze lente 200.000 dollar verzamelen. Een verheven doel, maar als we samenk omen, samenwerken, met grote integriteit en zorg, kunnen we de wereld veranderen voor al diegenen die door ME/CVS en FM getroffen zijn. DONEER VANDAAG.

© Bateman Horne Center. Vertaling Meintje, ME-gids; redactie Amanda, ME/cvs Vereniging; eindredactie Zuiderzon, ME-gids.

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
30
31
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
29 mei
29/05/2024    
16:00 - 18:00
May 29th, 2024 – 16.00 CEST. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT EHLERS-DANLOS SYNDROMES (EDS). Speaker Prof. Fransiska Malfait moderated by Mrs. Charissa Frank and Mrs. Eva Collado, ePAG [...]
02 jun
02/06/2024    
14:00 - 19:00
Op 2 juni organiseert de familie van een lotgenote een benefietdag. Op dit tuinfeest is iedereen welkom! Je kan de hele namiddag vrij binnenlopen op [...]
03 jun
03/06/2024    
14:00 - 16:00
Welke oplossingen kan de politiek bieden voor problemen van mensen met PAIS? Dertien organisaties op het gebied van long-covid, chronische lyme, ME/CVS en Q-koorts (samen [...]
Events on 29/05/2024
Events on 03/06/2024
03 jun
3 jun 24
Den Haag
Geen Evenementen
Recente Links