Bron:

| 5594 x gelezen

Fleur, kunstenaar en ME-patiënte, roept iedereen op om een foto te maken met daarop een blauw voorwerp om aandacht te vragen voor ME en die foto met locatie en naam op te sturen zodat zij hem op de kaart kan zetten!

Haar Oproep- Missie

Hierbij wil ik je graag uitnodigen om deel te nemen aan mijn kunstproject Blue Mark For M.E. Ik ben zowel opgeleid als kunstenaar als kunsthistorica en kunst beheerste mijn leven. Als ik niet tekende of schilderde, dan bezocht ik een museum of schreef ik over beeldende kunst. Tot ik plots ziek werd en niet herstelde. Nu ben ik M.E.-patiënt.

Al is de ene patiënt de andere niet… Ik ben me bewust van het feit dat velen van ons een geïsoleerd leven leiden, het mijne zal niet heel anders zijn. Het leven van patiënten met M.E. zal compleet verschillen van het leven dat ze gewend waren. Maar we zijn er nog en middels dit kunstproject Blue Mark For M.E. is het mijn bedoeling de wereld dit te laten weten. En om contact te maken met andere M.E.-patiënten over de gehele wereld.

Dag allemaal, waar jullie ook zijn! We are alive and kicking. Of tenminste toch een beetje. Nog steeds een menselijk wezen, weliswaar niet zoals voorheen. Misschien niet op het nivo van gemiddelde mensen. Mogelijk grotendeels binnenshuis. Maar vergeet niet: we kunnen nog steeds deel uitmaken van de wereld. Het achterlaten van een teken is het bewijs van onze aanwezigheid buitenshuis. Het is dat moment van bevrijding van de vier muren waartoe het leven zich voornamelijk beperkt. Even weg van de bank of het bed waarin we meer tijd doorbrengen dan ons lief is.

Ik heb het tot mijn persoonlijke missie gemaakt om weer mijn mens zijn terug te krijgen, in plaats van voortdurend een patiënt te zijn. Ben jij een collega-M.E.-patiënt en word je er moe van dat je omgeving telkens informeert naar medische onderzoeksresultaten? Ben je het zat dat men bijvoorbeeld niet vraagt welk boek je leest? Dan is dit de kans om van je te laten horen en de wereld te laten zien wat je nog in je mars hebt!

Elke deelname aan dit kunstproject wordt zeer op prijs gesteld. Kijk op de website www.BlueMarkForME.com/nl  voor meer informatie, instructies hoe je jouw Blue Mark kunt creëren en plaatsen en natuurlijk de Blue Marks die reeds zijn geplaatst.

Hoe werkt het? Als het maar blauw is

Je bent een M.E.-patiënt, een supporter van iemand met M.E. of simpelweg een aardig mens dat graag een bijdrage aan deze missie wil leveren. Volg dan de onderstaande instructies:

Stap 1

Zorg voor een blauw object. Laat je fantasie de vrije loop en ontwerp je eigen Blue Mark. Er is slechts één gouden regel: als het maar blauw is. De makkelijkste manier is om een blauw lintje aan te schaffen via deze link (nvdr en daarmee help je ook onze site online te houden)

Stap 2

Hang er een etiket met www.BlueMarkForME.com aan of gebruik de afbeelding die hier onderaan is geplaatst;

Stap 3

Trek de wijde wereld in en ga op zoek naar een geschikte plek om jouw Blue Mark achter te laten;

Stap 4

Maak een foto en stuur het naar fleur (apenstaartje) BlueMarkForME (punt) com. Graag voorzien van de volgende informatie:

  • Je naam – vanzelfsprekend;
  • De lokatie – het land en de stad. Liefst ook met straat of exacte GPS-gegevens, zodat ik het kan toevoegen aan de World Wide Map;
  • De datum – wanneer heb je jouw Blue Mark geplaatst?

Stap 5

En klaar is Kees! Geef jezelf een schouderklopje;

Stap 6

Als je er zin in hebt, is het uiteraard mogelijk om opnieuw te beginnen bij stap 1 *grijns*

Label

Laat me onderstrepen dat dit kunstproject een persoonlijk initiatief is, los van commerciële doeleinden of winstoogmerk. Het plezier van het plaatsen van een Blue Mark én de erkenning van ons mens zijn dienen voorop te staan. Het is echter wel mogelijk om dit project binnenkort financieel te ondersteunen door middel van Flattr.

Er bestaan veel raakvlakken tussen andere chronische ziektes en M.E. – denk aan Fibromyalgie; auto-immuunziektes; cardiologische, neurologische of (post-) virale aandoeningen. Als vanzelfsprekend staat dit project open voor iedereen die een Blue Mark wil plaatsen om de mens achter een chronische zieke patiënt een hart onder de riem te steken. Ik kan elke Blue Mark die men voor dit doeleinde plaatst alleen maar toejuichen.

Eén reactie

  1. Wat een goed en erg leuk initiatief Fleur!
    Ik ga mijn best doen er een leuke foto voor te regelen en doe zeker mee (gaat wel effe duren vrees ik :D) Want we zijn ook gewoon mensen, met dromen, idealen, meningen over van alles en nog wat, zoveel meer dan patiënt. Thumbs up Fleur!! Groetjes Annemoontje

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
30
31
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
29 mei
29/05/2024    
16:00 - 18:00
May 29th, 2024 – 16.00 CEST. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT EHLERS-DANLOS SYNDROMES (EDS). Speaker Prof. Fransiska Malfait moderated by Mrs. Charissa Frank and Mrs. Eva Collado, ePAG [...]
02 jun
02/06/2024    
14:00 - 19:00
Op 2 juni organiseert de familie van een lotgenote een benefietdag. Op dit tuinfeest is iedereen welkom! Je kan de hele namiddag vrij binnenlopen op [...]
03 jun
03/06/2024    
14:00 - 16:00
Welke oplossingen kan de politiek bieden voor problemen van mensen met PAIS? Dertien organisaties op het gebied van long-covid, chronische lyme, ME/CVS en Q-koorts (samen [...]
Events on 29/05/2024
Events on 03/06/2024
03 jun
3 jun 24
Den Haag
Geen Evenementen
Recente Links