Bron:

| 3184 x gelezen

De organisatoren van de nationale me/cvs protestactiedag van 14 maart die zich hebben verenigd onder de wake-up call beweging lanceren een briefcampagne naar aanleiding van 12 mei, de internationale ME dag.

 

De organisatoren vragen om aan deze actie zoveel als mogelijk bekendheid te geven om de kans op een succes te vergroten, patiënten in de strijd voor patiënten is immers het motto van de wake-up call beweging.

Op 12 mei is het internationale ME/cvs en fibromyalgie awareness day!

Ondanks de inspanningen die er geleverd zijn bij het organiseren van de nationale me/cvs protestactie en de drukke agenda die wij nu voor de boeg hebben in het afhandelen van meerdere politieke afspraken, hebben wij beslist om een briefcampagne op te starten naar aanleiding van 12 mei om deze dag niet onopgemerkt te laten voorbij gaan.

Wij roepen dus alle patiënten, familie & vrienden op om aan onze ’12 mei briefactie’ mee te werken, want het is met behulp van jullie inzet dat wij de media trachten te sensibiliseren om van deze actie een succes te maken! Patiënten in de strijd voor patiënten is immers het motto van de WUCB.

Wat is de bedoeling?

HIER kunt u een voorgetypte brief downloaden.

U hoeft er enkel uw voornaam en het aantal jaren dat u ME/fibromyalgie patiënt bent onder te typen. Indien u vriend of familie bent, vermeldt u dat eenvoudigweg onderaan de brief.

 

Daarna verstuurt u deze brief per post in de week van 2 tot 6 mei 2011 naar VRT & VTM.

Wij hopen op deze manier beide tv zenders te kunnen motiveren om op 12 mei aandacht aan onze aandoening te besteden.

 

Adressen VRT & VTM:

 

VRT

t.a.v. de nieuwsredactie

Auguste Reyerslaan 52

1043 Brussel

 

VTM

t.a.v. de nieuwsredactie

Medialaan 1

1800 Vilvoorde

 

Belangrijk! Gelieve een mailtje te sturen naar wakeupcallbeweging@yahoo.com  met vermelding ’12 mei brief verzonden’ zodat wij het succes van de actie kunnen opvolgen.

 

Wij wensen alvast iedereen van harte te bedanken die aan deze actie meedoet.

 

Binnenkort verwijzen wij u graag door naar onze gloednieuwe website: het webadres wordt hier vermeld van zodra beschikbaar.


 

Met vriendelijke groet,

Getekend, de wake-up call beweging (organisatoren van de Nationale CVS protestactie van 14 maart 2011).


De Voorbeeldbrief 

Patiënten in de strijd voor patiënten

 

Typ hier uw gemeente, 2 mei 2011

 

Geachte,

 

Op 12 mei is het de jaarlijkse ME/CVS & fibromyalgie awareness day.

 

ME, voluit myalgische encefalomyelitis, is een zwaar invaliderende neurologische aandoening die gepaard gaat met onder meer ontstekingen van de spieren en/of  hersenen & immunologische afwijkingen.

 

Duizenden patiënten die aan ME lijden worden in België en omringende landen jammer genoeg nog steeds verkeerdelijk gediagnosticeerd als patiënten die zogezegd lijden aan het chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS).

 

Deze medische dwaling heeft als gevolg dat ME patiënten de nodige medische zorgen NIET krijgen toegediend. Ook op het vlak van erkenning heeft dit verstrekkende gevolgen, nochtans is ME sinds 1964 door de WHO (World Health Organisation) erkend als neurologische ziekte!

 

Het is dan ook van het allergrootste belang de schrijnende gevolgen van deze ziekte eindelijk op een ernstige manier onder de aandacht te brengen.  Als ME patiënt zou het mij, en samen met mij, enkele duizenden patiënten verheugen dat men de ME werelddag niet onopgemerkt voorbij laat gaan.

 

De ME werelddag is er om het politieke en maatschappelijke besef aan te wakkeren dat wij als patiënten niet eindeloos kunnen wachten op een gedegen gezondheidszorg en de erkenning van onze ziekte.

 

De patiëntengemeenschap zou het dan ook enorm op prijs stellen  dat de media op 12 mei ons niet vergeet en dat aan deze problematiek enige aandacht wordt besteed.

 

 

Met beleefde groeten,

 

Getekend,

 

Dhr/Mevr.                ,…?…  jaar ME/CVS en/of fibromyalgie patiënt.

 

Sympathisant van de wake-up call beweging.

Heeft u nog vragen dan kan u ons contacteren via: wakeupcallbeweging@yahoo.com 

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Geen Evenementen
Recente Links