Bron:

Cort Johnson, Health Rising

| 2422 x gelezen

PHANU (tegenwoordig het Nationaal Centrum voor Neuro-immunologie en Opkomende Ziektes – NCNED), deed het goed op de Bond Universiteit. Maar de Griffith Universiteit kreeg deze formidabele en beloftevolle onderzoeksgroep op het oog en nam hem aan boord. Het nieuwe centrum legt de focus op een belangrijk aandachtsgebied van het chronisch vermoeidheidssyndroom: het neuro-immuunsysteem. Het werd 2 december 2013 officieel geopend.

De verhuizing betekent niet alleen een vooruitgang voor de NCNED, die een eersteklas laboratorium en vanaf februari 2014 een ME/cvs kliniek ter beschikking krijgt, maar ook voor de universiteit.

Toen de NCNED de financiering rond kreeg voor een flowcytometer was dat een grote overwinning voor beide partijen. De NCNED is pas de tweede groep in Australië die dit type cytometer gebruikt. Flowcytometers kunnen duizenden deeltjes uit bloed of ruggenmerg analyseren; ze kunnen een cel selecteren en vaststellen wat erin zit. Ze komen van pas bij zeer veel verschillende functies waaronder

 • de immunofenotypering,
 • de analyse van genen en chromosomen,
 • het opsporen van eiwitmodificaties,
 • het identificeren van antigenen en
 • het meten van diverse parameters waaronder cytokinen,
 • enzymactiviteit,
 • intracellulaire pH,
 • membraamvloeibaarheid,
 • apoptose (mitochondriaal membraan potentieel),
 • oxidatieve uitbarstingen
 • en glutathion.

Dankzij de aanschaf van de flowcytometer kan de NCNED ME/cvs monsters veel nauwkeuriger bestuderen. De cytometer zal snel in gebruik worden genomen om het kostbare ruggenmergvocht, verkregen van Dr. Peterson van Simmaron Research, te analyseren. Het testen door Simmaron en de NCNED van de monsters van het ruggenmergvocht om zeker te zijn dat ze de lange reis van Nevada naar Australië goed zouden doorstaan, is een verhaal op zich. Simmaron was zo onder de indruk van de expertise van de NCNED, dat zij eerder dit jaar een aantal patiënten naar Australië hebben laten overvliegen om hun bloed te laten prikken en te laten testen in de laboratoria van de NCNED.

De Kliniek

“We hebben nu alles in huis om niet alleen geavanceerd onderzoek te doen, maar ook om klinische dienstverlening te bieden aan mensen die in het verleden geen passende zorg konden krijgen….Deze aandoeningen vormen een belangrijke oorzaak van neurologische invaliditeit in Australië.”

Dr. Marshall-Gradisnik

Een ME/cvs kliniek zal in februari 2014 openen en die zal de immunologische bevindingen van de NCNED vertalen naar behandelmogelijkheden, die een broodnodige nieuwe optie voor behandelingen in Australië zullen bieden.

Biomarker Onderzoek Op Komst

Dr. Marshall-Gradisnik klonk vorig jaar hoopvol toen zij zei:

“Het is ons uiteindelijke doel een duidelijke diagnostische test voor ME/cvs te ontwikkelen … wij geloven dat dit binnen de komende vijf jaar zal lukken.”

De NCNED is een unieke biomarker op het spoor en begon een studie om vast te stellen of ze er één hadden gevonden. In een interview uit 2012 zei Dr. Marshall-Gradisnik dat ze ‘in stilte vertrouwen had’ in het vinden van een biomarker. Ze zei ook dat ze verwachtte dat de eerste biomarker voor ME/cvs niet zal lijken op iets waar we al van hoorden. Een jaar later lijkt het erop dat het ‘stille vertrouwen’ van Dr. Marshall-Gradisnik niet misplaatst was; de NCNED zoekt in een studie naar immunologische biomarkers. Laten we duimen dat ze iets hebben gevonden.

“Ons onderzoek leidt op internationaal niveau de weg naar het onthullen van de oorzaken van deze ziekte en naar de zoektocht naar effectieve behandelingen op basis van onze unieke immunologische ontdekkingen.”

Een korte blik op de recente publicaties van de NCNED toont een sterke focus op het immuunsysteem. Van het effect van vaccinaties op het immuunsysteem en de relatie tussen heat shock eiwitten en regulatorische T-cellen, tot de effecten van microRNA op NK- en T-cellen: de NCNED bakent een nieuw gebied af voor ME/cvs. Tot nu toe hebben NCNED onderzoekers het afgelopen jaar hun bevindingen gepresenteerd op het Internationale Congres voor Immunologie, het International Mental Health Instrument, het Aziatisch Congres voor Auto-immuniteit en de internationale Invest in ME conferentie. De onderwerpen die daar door hen zijn besproken behelzen NK-cellen, neutrofielen, dendritische cellen, B-lymfocyten en immunologische biomarkers.

© Cort Johnson, Health Rising, 1 december 2013

© Vertaling ME/cvs Vereniging, 4 augustus 2014 [PDF]


Bekijk een nieuwsfragment over de opening van de kliniek in Australie:Enkele recente publicaties van Marshall-Gradisnik:

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Geen Evenementen
Recente Links