Bron:

| 2074 x gelezen

Een veertigtal CVS- en fibromyalgiepatiënten hebben vandaag met de Wake-Up Call Beweging geprotesteerd aan het RIZIV in Brussel. Ze willen verandering brengen in de vele schorsingen van arbeidsongeschiktheid bij patiënten die met ernstige gezondheidsproblemen kampen.

Met een toneeltje speelden de actievoerders de medische keuringen na. Ze kaartten zo het strenge beleid aan tegen CVS- en fibromyalgielijders, van wie de arbeidsongeschiktheidstatus te vaak wordt geschorst. “De Geneeskundige Raad voor Invaliditeit (GRI) houdt onvoldoende rekening met het feit dat een groot deel van de patiënten ernstige gezondheidsproblemen heeft”, zegt Gunther De Bock van de organisatie. “Ondanks een lijvig medisch dossier worden dagelijks heel wat van deze patiënten onterecht terug richting arbeidsmarkt gestuurd.”Foto HBvL: Gunther De Bock en Els Crick van de patiëntenvereniging Wake-Up Call Beweging.

De Wake-Up Call Beweging vraagt om alle lopende schorsingen door het GRI in te trekken en geen patiënten meer te schorsen tot het RIZIV richtlijnen heeft opgesteld over de evaluatie van arbeidsongeschiktheid bij deze patiënten.

Overheidsmaatregelen

De actievoerders zijn het evenmin eens met een nieuw akkoord van het RIZIV dat voorziet in de terugbetaling van therapie voor mensen met bijvoorbeeld CVS. Volgens de organisatie is dat een valse maatregel die enkel behandelingen terugbetaalt voor personen die de aandoening mogelijk kunnen ontwikkelen. “Daardoor ontlopen de echte patiënten de budgetten die aan het akkoord werden gekoppeld”, luidt het. De beweging eist overheidsmaatregelen die wel tegemoetkomen aan hun werkelijke noden.

Een delegatie wordt donderdag nog ontvangen bij het RIZIV.

Bron: Belga

© Gazet van Antwerpen, 26 september 2013

 


Bedankt aan de WUCB om de belangen van de patiënten te verdedigen.


Hetzelfde artikel verscheen ook in


Lees ook

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Geen Evenementen
Recente Links