Bron:

| 2756 x gelezen

 

 

 

Op 13 september 2012 was er een ME en CVS teleconferentie met FDA ambtenaren, geneesmiddelenfabrikanten en ME en CVS patiënten en activisten. Deze conferentie maakte deel uit van een geplande reeks activiteiten van de FDA, die gericht zijn op het ontwikkelen van geneesmiddelen voor de behandeling van de symptomen van ME en CVS. Hieronder vindt u een belangrijke passage uit het transcript van de meeting:

Dr. Sandra Kweder MD [arts], Deputy Director [adjunct-directeur], CDER [Center for Drug Evaluation and Research i.e. afdeling voor geneesmiddelen en onderzoek van FDA] Afdeling Nieuwe Geneesmiddelen, heeft in antwoord op Terry Gilmete verklaard dat:

“We beschouwen uw aandoening tot de categorie ernstige of levensbedreigende ziekten.

Oké, dus alle maatregelen om dingen snel in beweging te krijgen, alle middelen die we hier bij het FDA kunnen aanwenden om rapporten snel af te handelen of ontwikkelingen te bevorderen en instellingen stimuleren te gaan doen wat ook van toepassing zou zijn bij,je weet wel, levensbedreigende kanker, wat ons betreft is dit nodig bij deze aandoening.

Dit is een serieuze aandoening en dat wil ik even helder stellen. We beschouwen het in de zelfde categorie omdat er geen goedgekeurde behandelingen zijn voor deze aandoening en we begrijpen hoe serieus en heftig de impact van deze ziekte op mensenlevens is – door deze aandoening.”

KimMcLeary haakte hierop in door te zeggen “Ik ben voorzitter en CEO van de CFIDS Association of America…… ik ben verheugd dat ik vandaag te horen krijg dat de FDA onomwonden bevestigt dat ME/CVS een ernstige en levensbedreigende aandoening is. Ik hoop dat de farmaceutische en biotechnische partners hierdoor hun inspanningen zullen opvoeren en deze stroomversnelling van goedkeurende maatregelen zullen aangrijpen voor toepassingen bij ME/CVS.”

Lees het volledige transcript van de teleconferentie: http://www.fda.gov/downloads/Drugs/NewsEvents/UCM320310.pdf

© Vertaling sperwer & paul020

Eén reactie

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Geen Evenementen
Recente Links