Bron:

| 2232 x gelezen

Op 20 april besliste de Britse General Medical Council (GMC)* om beperkingen op te leggen aan de medische licentie van Dr. Nigel Speight, die beter bekend is voor zijn werk in het beschermen van kinderen met ME/CVS tegen ongeschikte psychologische interventie en het weghalen van kinderen bij hun familie.

* vergelijkbaar met het BIG-register in Nederland of RIZIV in België.

Het bevel beperkt hem tot het werken in NHS-posten als een consulterend algemeen kinderarts en verbiedt hem om enig werk uit te voeren dat in verband staat met ME/CVS, met inbegrip van onbetaald werk. De restrictie geldt tot en met juli 2017.

De GMC heeft niet de redenen voor hun acties bekendgemaakt.

Dr. Charles Shepherd, medisch adviseur van de ME Association (MEA), zei in een verklaring van de belangenvereniging, “Ik heb regelmatig contact gehad met mijn vriend en collega Dr. Nigel Speight voor, tijdens en na de hoorzitting om mijn volledige en voortdurende ondersteuning te bieden.”

Dr. Shepherd heeft een gedetailleerde steunbrief vanuit de MEA gestuurd, voor wie Dr. Speight ook een ere medisch adviseur is, en heeft een gezamenlijke steunbrief van ME/CVS-belangengroepen, professionele collega’s en ouders van kinderen met ME/CVS in Groot-Brittannië en daarbuiten gecoördineerd. De MEA zal over deze kwestie volgende week een verklaring vrijgeven.

Bij het bespreken van zijn werk heeft Dr. Speight gezegd, “De meest schrijnende gevallen die ik ben tegengekomen, waren die in families die onderworpen werden aan Kinderbeschermingsprocedures. Dit was meestal te wijten aan het falen van lokale artsen om officieel de diagnose ME te stellen, of om de diagnose te stellen maar daarbij te impliceren dat het niet echt was, d.w.z. een lichamelijke aandoening. Voor de families zette dit de deur open naar alternatieve verklaringen zoals verwaarlozing, emotionele mishandeling of het Syndroom van Munchausen bij Proxy.

Hij voegde hieraan toe, “Ik was bij meer dan twintig dergelijke gevallen betrokken door heel het land en ik ben trots op mijn rol in het terugdraaien van, op enkele na, alle procedures.

Dr. Speight is ook een medisch adviseur voor de TYMES Trust en de 25% ME Group. Voordat hij met pensioen ging als consulterend kinderarts in Durham in 2007, had hij meer dan 500 gevallen over heel het land gezien nadat een aan een rolstoel gekluisterde patiënt hem in ME/CVS deed interesseren meer dan dertig jaar geleden. Hij doet momenteel waarnemend werk.

Patiënten zijn een e-card gestart om berichtjes te verzamelen als steun voor Dr. Speight, deze zal op dinsdag 26 april aan hem worden toegezonden. Iedereen mag een berichtje in de kaart schrijven en registratie is niet noodzakelijk.

GroupCard – Sign the Card for Dr Nigel Speight

Een video-interview met Dr. Speight door de Nederlanse ME/cvs Vereniging over zijn werk om kinderen te beschermen, kan hieronder opnieuw bekeken worden .

28. Interview with Dr. Nigel Speight (paediatrician) – Interview met Dr. Nigel Speight (kinderarts)

U kunt ook het transcript van dit interview lezen.

Dr. Nigel Speight had ook een hoofdrol in de beklijvende en bekroonde documentaire ‘Voices from the Shadows’.

 

 

© #MEAction. Vertaling zuiderzon en poppetje, ME-gids.

3 reacties

 1. verzoek Dr. Speight: svp geen petities ondertekenen in naam Dr Speight
  Dr Speight heeft mensen vriendelijk gevraagd om geen petities samen te stellen of te tekenen in zijn naam, omdat hij bezorgd is over de invloed op zijn zaak die nog steeds gaande is.

  Stel alsjeblieft geen petities op of onderteken deze met betrekking tot Dr, Speight en verspreid deze informatie op andere platforms waar je actief bent. Ik weet dat iedereen de intentie heeft om te helpen, maar dit is niet de wens van de dokter zelf.
  thanks, Jaime (Phoenix Rising forum)

  Dr Speight has kindly asked people not to assemble or sign petitions in his name, as he is worried about impact on his case, which is ongoing.

  Please do not assemble or sign petitions regarding Dr Speight, and please spread this information on any other platforms on which you are active. I know everyone means to help, but this is not the wish of the doctor himself.

  Thanks,

  Jaime

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Geen Evenementen
Recente Links