Bron:

| 5138 x gelezen

In tegenstelling tot de WPI-studie die gepubliceerd werd in Science in oktober 2009, evenals studies uitgevoerd door anderen waaronder de NIH en FDA, rapporteerde Mr. William Switzer van de Centers for Disease Control dat zijn onderzoeksteam niet in staat was XMRV te detecteren in CVS-patiëntenstalen. Deze negatieve bevinding staat in contrast met de WPI-studie waarin we XMRV ontdekten in 67% van de CVS-patiëntenstalen.

Om correct wetenschappelijke studies te repliceren is het beslist noodzakelijk dat onderzoekers dezelfde methoden en patiëntencriteria gebruiken om accurate resultaten te verzekeren. De methodologie die toegepast werd door de CDC was niet dezelfde als deze die gebruikt werd in de WPI-studie noch waren de patiënten selectiecriteria dezelfde. In september 2009 heeft het WPI twintig bevestigde positieve stalen gestuurd naar de CDC én de geschikte methodologie om hen te helpen een klinische gevalideerde test te ontwikkelen. Dit team koos er echter voor om dit niet te doen.

Totdat onderzoekers klinische gevalideerde testen gebruiken om XMRV op te sporen in patiëntenstalen, zoals het WPI en hun medewerkers met succes gedaan hebben, kan een accuraat verband tussen XMRV en een zieke populatie niet gemaakt worden. Om deze reden zijn WPI-onderzoekers en vele anderen momenteel meer gevoelige klinische analyses aan het valideren om federale agentschappen te helpen in hun zoektocht naar de werkelijke prevalentie van XMRV in de menselijke bevolking.

Het WPI zal doorgaan met haar kernopdracht om antwoorden te geven aan patiënten met neuro-immuunziekten door het ondersteunen van de ontwikkeling van nauwkeurige diagnosetesten en het aanbrengen van doeltreffende therapieën en klinische zorg.


© Vertaling ME-Gids.net van Whittemore Peterson Institute Statement regarding Centers for Disease Control XMRV Study, 2 juli 2010

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Geen Evenementen
Recente Links