Bron:

| 6186 x gelezen

Beste leden activisten,

Op 12 mei 2012 is het weer zover!  De WUCB zal in een aantal grootsteden de ME, CVS- en fibromyalgie werelddag onder de aandacht brengen en dit op strategische plaatsen om een zo groot mogelijk aantal mensen te bereiken. Het is dankzij de hulp van vele gezonde vrijwilligers dat wij deze grootschalige 12 mei-actie kunnen realiseren. De 12 mei- campagne is  voor onze vrijwilligers meteen ook het startschot om in actie te treden na een lange periode van geduldig wachten.  Voor de WUCB is dit dan ook het begin van een nieuw hoofdstuk in ons jonge bestaan.

De door de WUCB georganiseerde campagne gaat door in vijf grootsteden die vallen binnen het werkingsgebied van onze vrijwilligers, met name Antwerpen, Brussel, Leuven, Aalst en Brugge.  Als terrein voor onze actie is gekozen voor de drukste winkelstraten van bovenvernoemde grootsteden omdat hier op een zaterdag het meeste volk passeert. In Antwerpen bv. werd er gekozen voor de Meir.

Tijdens de werelddag zullen wij een handgeschreven petitie organiseren die zal ingediend worden als verzoekschrift bij de Federale Regering. Onze mensen zullen herkenbaar zijn door het dragen van een -speciaal voor 12 mei- ontworpen T-shirt met daarop een niet mis te verstane boodschap. Er komen infostanden, werelddag spandoeken van groot formaat en er wordt een stickerverkoop gedaan om de werelddag meer bekendheid te geven en om onze campagne mee te helpen financieren. De 12 mei WUCB steunstickers kosten 5 euro ’t stuk, het zijn stickers van groot formaat (30cm op 10cm) zodat ze goed opvallen en onze actie mooi in de kijker zetten. Iedereen die stickers wenst aan te kopen kan daarvoor terecht bij één van onze afhaalpunten. klik hier voor de lijst.

Om de actie nog meer aandacht te geven wordt er in Antwerpen geëxperimenteerd met een groot beeldscherm van 3 x 2m waarop informatiefilmpjes zullen worden afgespeeld. Kostprijs om dit scherm te huren bedraagt om en bij de 600 euro; dit is de moeite waard omwille van de grote passage die er is op de Meir.  Indien er een budget beschikbaar is wordt er mogelijks in andere steden ook zo’n scherm ingehuurd.

Om deze grootschalige actiedag en ander geplande informatiecampagnes te kunnen uitvoeren hebben wij een vzw opgericht. De WUCB wil zich engageren om tal van initiatieven te ontplooien maar wij kunnen dit niet zonder de (financiële)steun van onze vele leden/activisten. Het zal er dus op aankomen om op korte tijd voldoende geld in te zamelen zodat we de ME/ CVS- en fibromyalgie werelddag zoals gepland kunnen uitvoeren. Wij vragen dan ook dringende steun aan onze sympathisanten/lotgenoten en hopen dat jullie allen jullie steentje zullen bijdragen.

De 12 mei actie steunen alsook toekomstige informatie campagnes  kan door te storten op het WUCB rek.nr.: BE92 9730 6053 6623 met de mededeling ‘gift’. Voor degenen die overwegen 40euro of meer te storten zijn wij genoodzaakt er bij te vermelden dat onze organisatie hiervoor  geen fiscaal attest kan afleveren.  De reden hiervoor is omdat een organisatie minstens 2 jaar dient te bestaan vooraleer dit mogelijk is.

Alle steun is welkom maar tegelijkertijd ook broodnodig en we rekenen echt op iedereen, hoe klein de bijdrage ook is. Help ons mee dit te realiseren, het is in ons aller belang! Ook voor onze 12 mei stickerverkoop hopen wij te kunnen rekenen op het enthousiasme van heel veel patiënten zodat wij ons van de nodige inkomsten kunnen verzekeren.

Naast financiële steun doen we ook een dringende oproep voor extra hulp op 12mei om een handje toe te komen steken zodat onze vaste vrijwilligers er niet alleen voor staan en we onze plannen behoorlijk kunnen uitvoeren. Wie zich op 12 mei een halve- of hele dag beschikbaar wil stellen om mee stickers te verkopen of om te helpen bij de petitie kan dat laten weten door zich aan te melden bij een regio naar keuze.

Hieronder de mogelijkheden:

Laten we er deze keer samen voor zorgen dat de 12 mei ME/CVS- & fibromyalgie werelddag niet onopgemerkt voorbijgaat zodat we het motto van de WUCB “patiënten in de strijd voor patiënten” alle eer aandoen.

Alvast onze dank aan één ieder die ons op 12 mei steunt!!

Met vriendelijke groeten,

Het voltallige team van de Wake-Up Call Beweging.

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Geen Evenementen
Recente Links