Bron:

| 1596 x gelezen

Dr. Nigel Speight – uitstekend nieuws van de General Medical Council | 12 Oktober 2016

Dr. Speight is op 12 oktober moeten verschijnen voor een jury van een Medische Tuchtraad (Medical Practitioners Tribunal Service).

Deze tuchtraad besliste om de restricties die aan Dr Speight waren opgelegd sinds april 2016 door de General Medical Council (GMC) (= Algemene Medische Raad) op te heffen.

Deze restricties betroffen maatregelen die als gevolg hadden dat Dr. Speight geen enkele ME-patiënt meer mocht zien of enig advies geven of contact hebben.

Dit was voorlopig beslist voor een periode van 15 maanden.

De advocaat die Dr. Speight vertegenwoordigde voor de rechtbank verklaarde dat de hele zaak te maken had met één enkele patiënt met een complex ziektebeeld.

Het betrof een gebied van medische discussie/controverse waarbij de General Medical Council geen partij had mogen kiezen. De advocaat zei dat er geen bewijs was dat de patiënt in kwestie schade had geleden. Integendeel, de patiënt was aanzienlijk verbeterd dankzij Dr Speights behandeling.

De advocaat legde er ook de nadruk op dat door de restricties van de GMC of Algemene Medische Raad de ME-patiëntengemeenschap “keuze was ontzegd” .

De liefdadigheidsinstellingen die Dr. Speight steunt (ook de MEA) hadden geen vervanging voor hem gevonden en er was dus niemand beschikbaar om families te steunen bij gelijkaardige betwistbare gevallen zowel wat kinderen als adolescenten betreft. Geen enkele andere arts wil immers zijn “nek uitsteken”.

De Medische Tuchtraad besloot dan om de restricties in hun geheel en zonder nadere bepalingen op te heffen.

Als de GMC of Algemene Medische Raad de situatie bevestigt, dan kan Dr. Speight terug aan de slag; ook als Honorary Paediatric Medical Adviser van de MEA.

“Dit komt als een grote opluchting”

– Dr. Speight

Nigel Speight reageerde:

“Zoals u zich kan voorstellen, komt dit als een grote opluchting.

Vanzelfsprekend ben ik uiterst dankbaar voor iedereen die de GMC schreef om mij te steunen, en het was vooral omdat ik ervoor gekozen heb deze kwestie te betwisten.

Met vriendelijke groeten en dank u allen!

Nigel Speight”

 

© ME Association. Vertaling Kathy, redactie Zuiderzon, ME-gids.


Lees ook

Eén reactie

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Geen Evenementen
Recente Links