Bron:

| 7718 x gelezen

Persbericht – voor onmiddellijke publicatie

Brussel, 2 oktober 2016 – Mike Harley loopt zaterdag 2 oktober aanstaande zijn achtste van 28 Europese marathons in België in de Marathon van Brussel. Hij doet dit om mensen bewust te maken van de impact die de ziekte ME heeft op het leven van de patiënten en hun familie maar ook om fondsen te werven voor wetenschappelijk onderzoek.

De ziekte die duizenden mensen in België en miljoenen in Europa treft, inclusief één van Mikes beste vrienden, veroorzaakt “uitputting na inspanning, chronische pijn, vermoeidheid, ernstige hoofdpijn, cognitieve stoornissen” en nog veel meer verschillende symptomen die patiënten aan huis- of bedgebonden houden gedurende vele jaren.

Mensen met deze aandoening hebben nood aan biomedisch onderzoek om doeltreffende behandelingen en aangepaste zorg te kunnen bieden, in tegenstelling tot de huidige voorgeschreven cognitieve gedragstherapie (CGT) en graduele oefentherapie (GET), waarvan ze eigenlijk nog veel zieker worden.

Mike loopt deze marathons om fondsen te werven voor de onderzoeksactiviteiten van de vrijwillige Britse liefdadigheidsinstelling ‘Invest in ME’ en de ‘Europese ME Alliantie’. Samen met de Belgische ‘ME-Vereniging en de Wake Up Call Beweging’ wil hij de noodzaak voor wetenschappelijk onderzoek in België vergroten!

Hij kijkt er naar uit om op zaterdag, de dag voor de marathon, ME-patiënten te ontmoeten in Brussel om hem een hart onder de riem te steken! Tot nog toe lip Mike zeven marathons: London (VK), Praag (Tsjechië), Helsinki (Finland), Dublin (Ireland), Thessaloniki (Griekenland), Stockholm (Zweden) en Gdansk (Polen). Overal werd hij attent en super vriendelijk ontvangen en heeft hij contacten gehad met de media, patiënten en groepen voor goede doelen. Het is een ongelooflijke ervaring!

Mike wil vooral een kentering teweeg brengen in de algemene perceptie van deze afschuwelijk, nietsontziende ziekte. Zijn doel voltooien en alle geplande marathons uitlopen en zijn vrienden zijn genezen is voor Mike de kers op de taart!

Contactpersoon: Mike Harley +44 787 742 290

Contactpersoon België: Nancy Van Hoylandt +32 491 714 712

Steunt u Mike zijn marathons ten voordele van biomedisch onderzoek naar ME?

Mike zamelde reeds meer dan 4000 Britse pond in.

Zijn streefdoel is 10.000 Britse pond. Helpt u MEe?


Mike Harley loopt voor goede doel

Lees ook

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
Geen Evenementen
Recente Links