Bron:

| 3883 x gelezen

Cort Johnson, Simmaron Research, 13 juni 2014

De nieuwe immuunstudie van Simmaron Research bouwt voort op interessant onderzoek die de manier waarop we over ME/CVS denken, verandert.

Twintig jaar geleden vond de internationaal bekende virusjager, Dr. Ian Lipkin van de Columbia Universiteit het Bornavirus niet terug bij mensen met ME/CVS, maar hij is nooit de immuundisfunctie vergeten die hij gevonden heeft. Twintig jaar later vond hij meer immuundisfunctie in een andere studie.

Hij weet niet waarom het er is maar hij gelooft wel dat alle ME/CVS-gevallen – maakt niet uit welk pathogeen of een andere factor die getriggerd heeft – neerkomen op een ‘gemeenschappelijke route’. Het feit dat pathogenen van alle types – van Epstein-Barr Virus, tot SARS, tot Giardia – ME/CVS kunnen triggeren, suggereert dat een belangrijke immuundeficiëntie de kern van de ziekte vormt.

Elke genetische studie suggereert dat er een erfelijke gevoeligheid voor chronisch vermoeidheidssyndroom aanwezig is. Dr. Mady Hornig van de Center for Infection and Immunity aan de Columbia Universiteit gelooft dat een genetische voorbeschiktheid (aanleg) in combinatie met een omgevingstrigger (zoals een infectie) die voorvalt op het juiste (foute) tijdstip waarschijnlijk de sleutel is tot het krijgen van ME/CVS.

Je kan misschien dertig of veertig jaar gemakkelijk in staat zijn om deze ziekteverwekker de kop in te drukken, maar om een of andere reden krijg je een ongelukkige samenloop van omstandigheden; je was in de juiste mate uitgeput, de ziekteverwekker slaat toe en je immuunsysteem die genetisch voorbeschikt is om te kraken onder druk – en deed dit – en je hele systeem haperde.

Isabel Barao, PhD, de Wetenschappelijke directeur van de Simmaron Research Foundation is van mening dat een genetische aanleg voor immuunproblemen ten grondslag kan liggen aan ME/CVS. © Simmaron Research.

Simmaron Research’ volgende pilotstudy zoekt naar het gat in de dijk van ons immuunsysteem – de genetische oorsprong van het instortende systeem zoals zich dat voordeed. Onder leiding van Simmarons wetenschappelijk directeur, Isabel Barao, PhD, in samenwerking met onderzoekers aan het National Cancer Institute en de University of Nevada, Reno, zullen bepalen of uw NK- en B-cellen en macrofagen genetisch voorbeschikt zijn om slecht op een virus, toxine of kankercel te reageren.

Dr. Barao bestudeert of mensen met ME/CVS polymorfismen hebben – ongewone genformaties – die ervoor zorgen dat hun belangrijke immuuncellen minder kans hebben om goed te reageren op virussen of andere bedreigingen. Dat immuun ‘gat’ waar veel mensen over spraken met betrekking tot ME/CVS zou hier kunnen starten. We weten allemaal over de ongebreidelde NK-cel problemen bij ME/CVS, maar deze studie zou kunnen helpen de B-cel problemen te verklaren die recent werden ontdekt in een Duitse studie – en misschien zelfs licht werpen op waarom Rituximab mogelijk werkt bij sommige patiënten.

Het is het eerste deel van een drieledige studie die zou kunnen eindigen met geneesmiddelen voor ME/CVS. Wanneer de genetische veranderingen gevonden zijn, zullen ze worden gecorreleerd met de immuunbevindingen. Als die correlatie aangetoond wordt, is het tijd om te kijken naar geneesmiddelen om het probleem op te lossen, waarvan er momenteel twee in klinische studies getest worden.

Denk er eens over na. De hoge erfelijkheidspercentages in ME/CVS wijzen erop dat genetische problemen ergens bestaan. Waar beter zoeken dan in het immuunsysteem?

Deze studie doet mij niet lang nadenken. Het is relatief goedkoop – het heeft een snelle doorlooptijd van zes maanden – en de gegevens die het produceert zullen de basis leggen voor een NIH-subsidie over onderwerpen waarvan ze hebben laten zien dat ze die willen financieren.

Help ons ME/CVS te herdefiniëren. Ondersteun baanbrekende wetenschap naar immuundeficiënties aan het Simmaron.

© Vertaling ME-gids.net (zuiderzon en poppetje) van

“Simmaron Research Foundation Study Targeting Roots of Immune System Breakdown in Chronic Fatigue Syndrome (ME/CFS)” (Cort Johnson, Simmaron Research, 13 juni 2014)


Steun wetenschappelijk onderzoek naar ME

 

Eén reactie

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
1
2
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
17
18
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
03 apr
03/04/2024 - 04/04/2024    
Hele dag
The 1st International Conference on Clinical and Scientific Advances in ME/CFS and Long COVID aims to raise awareness, clarify misconceptions, promote understanding, and stimulate discussion among healthcare [...]
16 apr
16/04/2024    
15:30 - 16:45
16 april 2024 Tijdens dit webinar vertellen we u meer over lopend onderzoek naar ME/CVS. Ook blikken we vooruit op het vervolg van het onderzoeksprogramma [...]
19 apr
19/04/2024    
00:00
Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan de 1ste Nederlandse Long COVID Dag die plaats zal vinden in Amersfoort op vrijdag 19 april 2024. Wij bieden op deze belangrijke [...]
20 apr
20/04/2024    
19:15 - 20:00
Post-COVID klinieken eindelijk een feit: minister Pia Dijkstra geeft groen licht Academische ziekenhuizen krijgen groen licht van demissionair minister voor Medische Zorg Pia Dijkstra om [...]
02 mei
02/05/2024    
15:00 - 22:00
ME/CFS Symposium Air date: Thursday, May 2, 2024, 9:00:00 AM Time displayed is Eastern Time, Washington DC Local iCalendar:  Add an upcoming event to your [...]
Events on 16/04/2024
Events on 19/04/2024
Events on 20/04/2024
Recente Links