Bron:

| 2593 x gelezen

In het labo van Dr. Baraniuk is er een vierdejaarsstudent geneeskunde Christian Timbol aan het werk. Hij voert een onderzoek uit naar ME/CVS-patiënten hun ervaringen op de spoedafdeling.

“Ik heb een enquête opgesteld met de bedoeling om ME/CVS-patiëntenervaringen op de afdeling spoedeisende hulp. Gelieve te overwegen om deel te nemen aan deze ANONIEME enquête. Alle antwoorden zijn informatief. Als je niet naar de spoed bent geweest voor ME/CVS-gerelateerde symptomen, deel dan de redenen mee in dit onderzoek.”

U bent uitgenodigd om deel te nemen aan een onderzoeksstudie getiteld “Chronisch vermoeidheidssyndroom op de spoedafdeling”. Deze studie wordt uitgevoerd door Mr. Christian Timbol en Dr. James Baraniuk om meer te weten te komen over de ervaringen van mensen met myalgische encefalomyelitis/ chronisch vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) die de spoedafdeling bezoeken voor ME/CVS-gerelateerde klachten.

Deelname aan deze studie is ten alle tijde volledig vrijwillig. U kunt te allen tijde ervoor kiezen om niet deel te nemen of uit de studie te stappen. Ongeacht uw beslissing, zal er geen effect op uw relatie met de onderzoeker of eender welke andere gevolgen zijn.

U wordt gevraagd om deel te nemen aan deze studie omdat u volwassen bent met een diagnose van ME/CVS.

Als u ermee instemt om deel te nemen, zult u gevraagd worden om een online enquête in te vullen over uw ervaringen op de spoedafdeling, uw ME/CVS-symptomen, en enkele algemene vragen. Deze enquête neemt ongeveer 20 tot 30 minuten in beslag om te vervolledigen.

Al uw antwoorden op deze enquête zullen anoniem blijven en kunnen op geen enkele wijze aan u gelinkt worden. Er zal op geen enkel moment tijdens de studie informatie verzameld worden die u zou kunnen identificeren. Eenmaal u de ingevulde enquête instuurt, zal het niet meer mogelijk zijn om uw antwoorden terug te trekken van de studie omdat de enquête geen identificerende informatie bevat.

Studiegegevens zullen in digitaal formaat bewaard worden op computers die beschermd zijn met paswoorden, en in beveiligde gesloten lokalen. Enkel Mr. Timbol en Dr. Baraniuk zullen toegang hebben tot de data.

Er zijn geen risico’s verbonden aan deze studie. Terwijl je geen direct voordeel zult ervaren van deelname aan de studie, zal de verzamelde informatie mogelijk wel invloed hebben op de interacties van mensen met ME/CVS op de spoedafdeling in de toekomst.

Als u vragen heeft m.b.t. de studie, dit onderzoeksproject in het algemeen of als u wenst deel te nemen aan toekomstige studies, gelieve dan de hoofdonderzoeker te contacteren, Mr. Timbol, of zijn faculteitsmentor Dr. Baraniuk op:

E-mail: cfsresearch@georgetown.edu

Website: https://sites.google.com/a/georgetown.edu/baraniuklab/home

Als u vragen heeft over uw rechten als onderzoeksdeelnemer, gelieve de Georgetown University IRB te contacteren of irboard@georgetown.edu

Door deze studie te vervolledigen en in te sturen, geeft u uw toestemming om deel te nemen aan deze studie.

Christian Timbol

Medisch student

GUMC Department of Medicine

cfsresearch@georgetown.edu

 

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Geen Evenementen
Recente Links