Bron:

| 5373 x gelezen

Zaterdagmorgen 3 oktober 2009. Ruim 50 leden van “De Lange Slag”, een vereniging voor liefhebbers en eigenaren van oude tractoren, verzamelen zich om 8.00 uur op het erf van Hoveniersbedrijf Jaap van Reeuwijk in Lexmond om mee te doen aan een monstertocht voor ErkenME.

De deelnemers komen uit de volgende woonplaatsen: Ameide, Asperen, Bleskensgraaf, Bodegraven, Boskoop, Dalem, Everdingen, Giessenburg, Gorinchem, Gouda, Groot-Ammers, Haaften, Hagestein, Heukelum, Leerdam, Lexmond, Lopik, Meerkerk, Moordrecht, Nieuwland, Oudewater, Reeuwijk, Rhenoy, Schoonrewoerd, Soesterberg, Stolwijk, Vianen, Vuren, Waddinxveen, Woerdense Verlaat, IJsselstein en Zevenhuizen.

De één is vanmorgen vroeg al op de tractor gestapt, de ander heeft zijn voertuig op een trailer gezet en is naar Lexmond gereden. Er doen zowel mannen als vrouwen mee, en sommige deelnemers hebben ook een passagier bij zich waaronder ook kinderen.

Twee dames van Passage Lexmond die eerder dit jaar wafels voor ErkenME hebben gebakken en verkocht, zijn ook van de partij!

De deelnemers melden zich, de koffie met een plak ontbijtkoek smaakt iedereen goed.

De route wordt uitgedeeld, de posters en spandoeken die Heleen uit Vianen heeft gemaakt worden op tractors bevestigd en iedereen staat volledig achter de tekst: wij rijden mee voor de ziekte ME en geld is nodig voor biomedisch onderzoek naar oorzaken en gevolgen van de ziekte ME.

Huib en Meta Dazler, mijn ouders en Jaap en Heidy helpen ook nu waar nodig mee en maken met iedereen een praatje. En mijn neefjes kijken hun ogen uit. Douwe (7) roept wel een paar keer: ‘Daar heb je weer een grote!’

De deelnemers vertrekken om 9.00 uur voor een tocht van maar liefst 113, 4 kilometer.

Ze hebben er zin in!

Ik zit in mijn sta- opstoel voor mijn raam en popel om de deelnemers die zich in de afgelopen maanden bij mij hebben opgegeven voorbij te zien komen.

De laatste tijd kwam ik in een hele nieuwe wereld terecht toen mensen me mailden dat ze op 3 oktober met een John Deere G, bouwjaar 1951, een Mc Cormick D 326, een Hela-Lanz tractor en DAF aanhanger met daarop een zaaimachine gemonteerd, een Ford Super Dexta, 38 pk, en welk type tractor al niet meer, zouden meedoen en ik genoot ook daardoor enorm van de voorpret.

Inmiddels staat Joke uit Vianen met een fototoestel voor mijn huis klaar en roept: ‘Daar komen ze!’

Er gaat een schokje door me heen als al die tractorrijders enthousiast zwaaiend voorbij komen. Wat een bijzondere en indrukwekkende optocht. Wat geweldig dat zij de actie zo steunen en wat een geluk dat het zo meevalt met het weer. Het is droog en de zon breekt zelfs even door.

Daar gaan ze met hun kleurrijke tractors via de nieuwbouw van Lexmond naar de Dorpsstraat waar een dorpsgenoot tot onze verrassing geld voor ErkenME in mijn moeders handen stopt, over de Lekdijk van Vianen naar Vreeswijk, Schalkwijk, Houten, Cothen, Langbroek, Leersum, Amerongen en Elst waar ze in een Eetsalon een lunchstop houden. Vervolgens stappen ze weer op hun tractor naar Rhenen, en gaan ze via Lienden, Mourik, Ravenswaay, Culemborg, Everdingen en Vianen terug naar Lexmond waar alle deelnemers rond 17.00 uur weer op het erf van mijn broer en schoonzus aankomen. Ze hebben alleen op de terugweg een spatje regen gehad en drinken allemaal graag nog een kop koffie, warme chocolademelk of iets anders en iedereen geniet van de onderlinge saamhorigheid. Joris (11) en Douwe helpen met het uitdelen van borrelhapjes en medailles die alle deelnemers als aandenken krijgen.

Het Kontakt, De Vijfheerenlanden, het AD Rivierenland en De Gelderlander hebben aandacht aan de monstertocht besteed en in Rhenen belde een inwoner spontaan een lokale journalist. De tractorliefhebbers trokken in Lexmond en onderweg veel bekijks en vertelden het nieuws van de actie aan anderen door en zeiden unaniem: ‘Volgend jaar doen we graag weer mee!’

Mijn ouders en ik waren zaterdagavond toen het (inschrijf)geld geteld was stil van de betrokkenheid van de deelnemers en stil van het resultaat: 1270,50 euro voor ErkenME!

ErkenME bedankt de initiatiefnemers Huib en Meta Dazler uit Lexmond, en alle deelnemers en iedereen die zich verder voor deze onvergetelijke dag heeft ingezet dan ook heel hartelijk.

Zie (binnenkort) ook de foto’s op www.erken-me.nl 

Namens ErkenME, Christine van Reeuwijk


Bazaarcommissie Immanuëlkerk Waddinxveen schenkt 3.840,00 euro!!!

Op zaterdag 3 oktober 2009 is er door de bazaarcommissie van de Immanuëlkerk in Waddinxveen een bazaar gehouden waarvan de helft van de opbrengst naar de kerk ging en de andere helft naar vier goede doelen waaronder ErkenME. De commissie was het er unaniem over eens dat ErkenME het hoofddoel moest worden.

Het trof me, ook omdat ik bijna 40 jaar geleden in de Immanuëlkerk ben gedoopt.

Mijn ouders zijn naar de gemoedelijke en druk bezochte bazaar geweest.

We begrepen later van familieleden dat het allemaal goed was verlopen, maar de opbrengst verklapten ze nog niet. Die zou tijdens een gezellig feestavondje waar Rino en Marijke en mijn ouders naar toe zouden gaan op vrijdagavond 9 oktober bekendgemaakt worden.

Ik wachtte het die avond thuis allemaal rustig af.

En toen belde tante Marijke die ook in de commissie zit mij. Ze zei: ‘Ik ga nu het bedrag bekendmaken. Drieduizend, achthonderd, veertig euro.’

Ik viel compleet stil.

Tante Marijke zei: ‘We hopen dat jullie Stichting hier veel moois mee kan doen.’

Ik viel opnieuw stil en zei: ‘Dat zullen we zeker doen. Wat is dit bijzonder, en heel, heel hartelijk bedankt!’

Even later dacht ik: ik kan het bijna niet geloven, heb ik het eigenlijk wel goed verstaan?

En daarom vroeg ik aan mijn tante of ze het bedrag soms nog een keer wilde herhalen.

‘Ja natuurlijk. 3.840,00 euro!

Tjonge, wat bijzonder en wat een stimulans om door te gaan met het inzamelen van geld voor biomedisch onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van de ziekte ME.

Rino en Marijke en mijn ouders hebben de symbolische cheque in ontvangst genomen en mijn moeder heeft namens mij en ErkenME de bazaarcommissie zeer bedankt.

De financiële tussenstand is door de gift van de bazaarcommissie van de Immanuëlkerk gestegen naar: 18.525,81 euro!

Namens ErkenME, Christine van Reeuwijk

Eén reactie


  1. Laatst heb ik al dit moois, goeds, gezelligs enz. enz. al door zitten lezen.
    Zie ik nu tot mijn verbazing 0 reacties??!!
    Dan kan toch niet ………………..COMPLIMENTEN allemaal!

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
1
2
3
10 feb
10/02/2024    
19:15 - 20:00
Op donderdag 15 februari stemt de Tweede Kamer over extra zorg, behandeling en expertisecentra voor long COVID-patiënten. Een petitie hierover is (vrijdagochtend) al ruim 70.000 [...]
24 feb
24/02/2024    
09:00 - 17:00
24 februari 2024 – UZ Gent – 9u00 tot 17u00 Dat is toch heel zeldzaam? Niets is minder waar! Leest u alstublieft verder… hEDS en [...]
Events on 24/02/2024
Datum/Tijd Evenement
17/03/2024
14:00 - 17:00
Ligbetoging Brussel Long Covid, ME/cvs, POTS
,
Recente Links