Bron:

| 4551 x gelezen

In mei 2012 maakten we melding van het verhaal van de Deense Karina. Karina is een ernstig zieke ME-patiënte die volledig bedlegerig is, extreem overgevoelig voor geluid en licht en te zwak om te praten. De Deense gezondheidsraad dreigde er toen mee om haar gedwongen in een psychiatrisch ziekenhuis te laten opnemen want ME beschouwde men als krankzinnigheid. Op 12 februari is het kwaad geschied en werd Karina uit haar huis gehaald.

Bericht van 15 februari

Op 12 februari hebben politie en gemeentelijke ambtenaren Karina Hansen onaangekondigd uit haar huis gehaald in Holstebro, Denemarken.

Zowel Karina als haar moeder, die er bij was, hebben met klem geprotesteerd tegen haar overplaatsing. Karina werd desondanks overgebracht naar het Hammel Neurocenter.

Het is Karina’s moeder en familie verboden de komende twee weken contact met haar te hebben. Ze worden momenteel op de hoogte gehouden door een arts van het centrum die de ziekte (ME) niet eens kent, maar zegt dat het centrum samenwerkt met de Researchkliniek voor functionele stoornissen en hun kennis over ME.

De zaak wordt nu behandeld door Karina’s advocaat.

De ME Vereniging van Denemarken blijft de ontwikkelingen volgen en houdt haar leden op de hoogte via www.me-foreningen.dk

Dank aan de ME/cvs Vereniging voor de vertaling

3 reacties

  1. …… ik weet niet eens wat ik hierop moet zeggen… afschúwelijk! ik hou m’n hart vast, dit kan fataal aflopen. Researchkliniek voor functionele stoornissen, yeah right, ME niet meer dan psychosomatisch, welkom in de middeleeuwen… ik denk aan je Karina, dat men maar snel tot inzicht mag komen en je nachtmerrie maar snel mag eindigen.

  2. Leren ze dan helemaal niets. Soortgelijk verhaal in Engeland een paar jaar geleden waarbij het meisje is overleden. Uit autopsie bleek ontsteking aan de hersenen. Dus ME. Machteloos, boos en verdrietig voel ik me als ik er aan denk wat moeder en dochter allemaal moeten meemaken…..Karina je bent in mijn gedachten en gebeden

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Geen Evenementen
Recente Links