Bron:

| 12157 x gelezen

In de Duitse kliniek van Erlangen is artsen iets gelukt wat tot nu toe onmogelijk was, vier langdurige COVID-patiënten konden, door toediening van een nog niet vrijgegeven hartmedicijn dat autoantilichamen neutraliseert, worden genezen. Een verrassend geneeskundig succes.

Bekijk hieronder het Duitstalige videofragment met Nederlandse ondertiteling:

Transcript

HARTMEDICIJN TEGEN LANGDURIGE COVID 

(ZDF, uitzending “Drehscheibe”, 28 september 2021)

In de kliniek van Erlangen is artsen iets gelukt, wat tot nu toe onmogelijk was: vier Langdurige COVID-patiënten konden, door toediening van een nog niet vrijgegeven hartmedicijn, worden genezen.  Een verrassend geneeskundig succes.

Oliver Goldbach, 51, is topsporter en succesvol manager van een softwarebedrijf, tot in mei 2020 langdurige COVID zijn leven stillegt.

Oliver: “Ik was een levende dode, precies zoals men zich een zombie – of een compleet in het leven gefaalde persoon – voorstelt.”

Zestien maanden lijden: misselijkheid, uitputting, pijn in armen en benen, daarbij nog de mist in het hoofd: de “brain fog.”

Oliver: “Het was puur nog een strijd om te overleven, van minuut, uur, dag tot dag, zonder bewustzijn, zonder zelfstandigheid, zonder hoop.”

Dan, eind juli 2021, verandert zijn toestand plotsklaps dankzij een wondermiddel.

”Aan dit zogenaamde wondermiddel wordt in deze Berlijnse start-uponderneming sinds jaren gewerkt. Samen met andere professionals uit de geneeskunde en de wetenschap, heeft Johannes Müller, voormalig hartchirurg, een hartmedicijn ontwikkeld.

Hierdoor zouden autoantilichamen, dus cellen die het eigen immuunsysteem bestrijden, vernietigd worden. 

Tijdens hun onderzoeken stelden zij ook vast:

Müller: “Wij hebben bij patienten die door Covid geinfecteerd waren, ontdekt dat zij autoantilichamen ontwikkelden; in aansluiting daarop hebben we onderzocht, of dezen met medicijnen geëlimineerd of geneutraliseerd konden worden. En zie: het heeft gewerkt.”

De naam van het medicijn: BC007. De associatie met James Bond is wenselijk, zij het niet met “license to kill”, maar “license to heal.”

Oliver Goldbach hoort van een vriend over BC007 en dat de universiteitskliniek van Erlangen reeds twee langdurige COVID-patiënten met succes behandeld heeft. Ondanks dat het medicijn niet toegelaten/vrijgegeven is, ziet de Allgäuer hierin zijn enige kans.

Oliver: “Ik richtte natuurlijk zeer veel hoop op deze infusie, maar, even eerlijk: het kon mij allemaal niet meer schelen. Ik dacht: als het allerergste gebeurt , hier, in deze kamer, in dit bed – ben ik tenminste niet alleen.”

Hij wordt in de universiteitskliniek van Erlangen opgenomen als patiënt van oogarts Bettina Hohberger. Via een speciale methode onderzoekt zij de bloedcirculatie in zijn oog. Hierdoor kunnen verschijnselen tot in het complete organisme opgespoord worden.

Hohberger: “Wij zien het oog als venster tot alle langdurige COVID-klachten.”

Tijdens de eerste onderzoeken in juni stelt zij vast dat Goldbach autoantilichamen bezit, die de bloedvaten van zijn lichaam aanvallen. Zou zijn toestand door toediening van BC007 verbeteren?

Hohberger: “Dat was mijn grote hoop. Een arts die zijn patiënt ziet lijden, en een mogelijkheid ziet, met een medicijn potentiële verlichting te bieden. Dat was mijn motivatie het te proberen.” 

Oliver Goldbach krijgt een éénmalige, 75 minuten durende infusie met het medicijn.

Hohberger: “Het medicijn verwijdert de schadelijke antilichamen uit het lichaam, wat mogelijkmaakt dat de doorbloeding zich weer herstelt.”

En inderdaad is de mist in zijn hoofd, de “brain fog”, al na korte tijd opgelost.

Goldbach: “Na de helft van de infusie voelde ik al een duidelijke verbetering. Dat voelde werkelijk als een wonder, alsof het leven in mij geademd werd.” 

En sindsdien gaat het gestaag bergopwaarts. Eénmaal per maand komt hij op controle.

Ondertussen zijn in Erlangen vier langdurige COVID-patiënten met succes behandeld.

Alle euforie omtrent de veiligheid en werkzaamheid van het medicijn, vereist nu echter eerst de uitvoering van een klinische studie.

Dr. Christian Mardin: “Er bestaan veel beinvloedende factoren die wij nog niet kunnen overzien.

Pas als men daar de verschillen in hogere statistische getallen kan bewijzen, en ook kan zien dat het voor de patiënt veilig is, dan hebben wij zeker een medicijn waarmee we verder kunnen.” Het goede nieuws: zojuist heeft het ministerie voor een dergelijke studie groen licht gegeven en financiering (voor onderzoek) vrijgegeven.

En Oliver Goldbach? Sinds 1 september werkt de 51-jarige weer, wint hij, zoals hij zegt, zijn oude leven weer terug en hij hoopt dat het medicijn ook voor andere langdurige COVID-patiënten snel zal worden goedgekeurd.

Met dank aan Mjramzy voor het transcript.


Petitie: Financiering van het geneesmiddel BC007 tegen langdurige COVID en ME/cvs

Teken de petitie die wordt aangeboden aan de EU om het medicijn BC007 van BerlinCures dat al getest is op enkele patiënten met langdurige COVID, verder te ontwikkelen en onderzoeken. Het medicijn heeft ook de potentie ME/cvs-patiënten te kunnen helpen.

Naar schatting 5,6 miljoen EU-burgers lijden aan langdurige COVID – exacte statistieken zijn niet beschikbaar. Ze lijden enorm en de meesten kunnen niet werken. Tot nu toe is er geen therapie beschikbaar. Wereldwijd delen geschat 17 miljoen ME/cvs-patiënten hetzelfde lot.

BC007 is een door BerlinCures ontwikkeld medicijn dat autoantilichamen neutraliseert. Het is gemakkelijk toe te dienen, heeft geen bijwerkingen en is tot nu toe met succes getest in 5 genezingspogingen in het Erlangen University Hospital. BC007 zou miljoenen getroffenen kunnen helpen en genezen, het is ‘s werelds eerste medicijn tegen Long Covid.

Maar de ontwikkeling stagneerde omdat er geen financiering werd toegekend. We vragen u, Frau von der Leyen, om EU-financiering te verstrekken voor het verder testen van BC007. Uw partijgenoot dhr. Laschet beloofde mij persoonlijk op het programma “Klartext” (9.9.21, 20h15, Zdf) hiernaar te kijken.

Massale financiering en een vermindering van bureaucratische barrières waren mogelijk bij de ontwikkeling van een vaccin. Zorg NU voor langdurige Covid en ME/cvs en maak snel testen van BC 007 mogelijk!

Langdurige COVID heeft alleen al in de Europese Unie al miljoenen mensen uit hun leven gerukt. Tot nu toe zijn er geen therapieën beschikbaar. BC007 zou miljoenen patiënten met langdurige COVID in de EU en uiteindelijk nog vele miljoenen over de hele wereld in staat kunnen stellen hun leven terug te krijgen. Het zou hetzelfde kunnen doen voor miljoenen ME/cvs-patiënten die al tientallen jaren lijden!

Tegelijkertijd zouden overheden enorme sommen geld besparen op het gebied van ziektegeld, arbeidsongeschiktheidsuitkeringen, revalidatie enz.

Bedankt voor je steun, Helga Kuipers uit Berlijn


Meer medische info: Medication for autoantibodies also effective for Long COVID

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
25
26
27
28
29
1
2
3
10 feb
10/02/2024    
19:15 - 20:00
Op donderdag 15 februari stemt de Tweede Kamer over extra zorg, behandeling en expertisecentra voor long COVID-patiënten. Een petitie hierover is (vrijdagochtend) al ruim 70.000 [...]
24 feb
24/02/2024    
09:00 - 17:00
24 februari 2024 – UZ Gent – 9u00 tot 17u00 Dat is toch heel zeldzaam? Niets is minder waar! Leest u alstublieft verder… hEDS en [...]
Events on 24/02/2024
Datum/Tijd Evenement
24/02/2024
09:00 - 17:00
Symposium 2024 - De complexiteit van hEDS en HSD
Recente Links