Bron:

| 1875 x gelezen

Beste ME/CVS-patiënten,

Wegens de coronacrisis werden we gedwongen om onze activiteiten voor de Wereld ME/CVS-dag op 12 mei te herzien. De geplande kunstexpo ME in woord en beeld en Millions Missing-actie kunnen jammer genoeg niet plaatsvinden. Omdat we de Wereld ME/CVS-Dag echter niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan, werken we aan een digitaal alternatief.

Zo zal de Belgische muzikant Robin De Man, zelf ME/CVS-patiënt, een cover uitbrengen van het lied ‘Chasing cars’ van Snow Patrol. De tekst wordt door Robin aangepast om de leefsituatie van ME/CVS te beschrijven met name de uitzichtloze situatie waarin veel patiënten zich bevinden en hoe zij door de samenleving over het hoofd worden gezien. Het lied wordt ingezongen door zijn zoon.

Voor de cover zal ook een muziekclip worden gemaakt. Daarbij willen we gebruik maken van foto’s van personen met ME/CVS en hun dagelijkse leven. De bedoeling is om hen een gezicht te geven en te tonen hoe men gedwongen is dag na dag geïsoleerd tussen vier muren door te brengen. Hieronder worden alvast enkele foto’s getoond die een impressie geven.

Heb je foto´s van jezelf waarin dat viermurengevoel terugkomt en die in de videoclip mogen verschijnen? Dat kan een foto zijn op een slecht moment, in bed of op de bank. Maar je mag zeker ook je betere momentjes tonen waarop het lukt iets kleins te doen in huis, bijvoorbeeld een puzzel maken, netflixen, een afwasje doen. Dat toont net dat we er het beste van maken en ons hoofd niet laten hangen. Zolang het thema isolement maar naar voren komt.

Stuur je foto´s naar info@12me.be. Indien gewenst, kun je je foto ook delen in onze facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/12MEI/ 

Alvast vriendelijk bedankt voor je deelname!

12ME, vzw

 

 

Deze oproep werd ook gepubliceerd op ME Centraal.

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Geen Evenementen
Recente Links