Bron:

| 5097 x gelezen

Carley Rosengreen, Griffith University, 27 november 2018

Het openingswoord op een internationale conferentie over chronisch vermoeidheidssyndroom markeerde de aankondiging van twee gefinancierde professoraten voor Griffith-onderzoekers ter waarde van meer dan 2 miljoen dollar [+/- 1.400.000 euro].

Paul Brotchie, curator van de Stafford Fox Medical Research Foundation, kondigde de financiering van twee volledige Professorial Research Fellowships voor vier jaar aan op de Internationale Conferentie ‘Innovation and Discovery CFS/ME’ [Innovatie en ontdekking van CVS/ME, n.v.d.r.] van het National Centre for Neuroimmunology and Emerging Diseases Research die gehouden werd in de Crowne Plaza aan de Goudkust.

De fellowships werden toegekend aan de codirecteurs van het Menzies Health Institute of Queensland van NCNED van Griffith, professoren Sonya Marshall-Gradisnik en Donald Staines voor de bevordering van biomedisch en klinisch onderzoek naar de behandeling van chronisch vermoeidheidssyndroom / myalgische encefalomyelitis (CVS/ME).

“Deze onderzoeksfellowships zijn een erkenning van de uitstekende prestaties van professoren Marshall-Gradisnik en Staines in biomedische ontdekkingen bij CVS/ME,” zei Brotchie.

“Deze fellowships van de Stafford Fox Medical Research Foundation zullen geconcentreerde inspanningen mogelijk maken om doeltreffende farmacotherapeutica te vinden voor de behandeling van deze invaliderende ziekte.”

De fellowships van de Stafford Fox Medical Research Foundation zullen de eerste in hun soort zijn die nationaal of internationaal toegekend worden aan CVS/ME-onderzoek en worden geschat op 2.2 miljoen dollar [+/- 1.4 miljoen euro, n.v.d.r.] over 4 jaar.

Deze nieuwe financiering voor professoren Marshall-Gradisnik en Staines komt bovenop 6.1 miljoen dollar [kleine 4 miljoen euro, n.v.d.r.] die ze de afgelopen vijf jaar gekregen hebben van de Foundation.

“Het hele team van NCNED is trots en verheugd over de erkenning van onze prestaties op deze manier. We zijn de Stafford Fox Medical Research Foundation enorm dankbaar voor hun vooruitziende blijk bij het creëren van deze fellowships,” zei prof. Marshall-Gradisnik.

“Het is indicatief voor de hoeveelheid werk die we gedaan hebben en de significante onderzoeksresultaten die we hebben bereikt, wat zich vertaalt in het begrijpen van de pathologie, en een grote reden voor de fellowships is om dat te versnellen en om farmacotherapeutica te vinden, interventies gebaseerd op deze ontdekking aangezien er geen universele behandeling is.”

Prof. Staines zei dat de focus van het werk van het team van NCNED in het belang van de patiënten in overeenstemming was met het gevoel van gemeenschapsparticipatie en patiënten op de eerste plaats zetten.

“We kijken uit naar een grotere betrokkenheid van clinici bij de ontwikkeling van hedendaagse richtlijnen voor de juiste behandeling van CVS/ME,” zei prof. Staines.

We hebben drie belangrijke doelen te bereiken tijdens de vierjarige fellowship: een is om de pathomechanismen van de ziekte te beschrijven, wat de pathologie is, en waarom het de ziekte veroorzaakt die het veroorzaakt. Ten tweede, is gebaseerd daarop om een diagnostische test te ontwikkelen zodat huisartsen en specialisten de ziekte sneller kunnen diagnosticeren. En ten derde zullen we in staat zijn om geneesmiddelen te ontwikkelen die van nut kunnen zijn voor de behandeling van de ziekte met behulp van de apparatuur en onderzoekscapaciteit die we hebben.

Professor Paul Scuffham, directeur van het Menzies Health Institute of Queensland (MHIQ), Griffith University, zei: “Deze fellowships verbinden een nationaal en internationaal initiatief door het NCNED voor een nieuw onderzoeksconsortium, het Consortium Health International for Myalgic Encephalomyelitis, ook bekend als CHIME. Het begint een prachtig nieuw tijdperk in CVS/ME-onderzoek ten behoeve van patiënten wereldwijd.”

Proffesoren Marshall-Gradisnik en Staines zullen naar verwachting hun aanstelling aan het MHIQ opnemen in het nieuwe jaar.

© Griffith University. Vertaling Zuiderzon, redactie NAHdine, ME-gids.


Lees ook van Griffith University:

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
30
31
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
29 mei
29/05/2024    
16:00 - 18:00
May 29th, 2024 – 16.00 CEST. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT EHLERS-DANLOS SYNDROMES (EDS). Speaker Prof. Fransiska Malfait moderated by Mrs. Charissa Frank and Mrs. Eva Collado, ePAG [...]
02 jun
02/06/2024    
14:00 - 19:00
Op 2 juni organiseert de familie van een lotgenote een benefietdag. Op dit tuinfeest is iedereen welkom! Je kan de hele namiddag vrij binnenlopen op [...]
03 jun
03/06/2024    
14:00 - 16:00
Welke oplossingen kan de politiek bieden voor problemen van mensen met PAIS? Dertien organisaties op het gebied van long-covid, chronische lyme, ME/CVS en Q-koorts (samen [...]
Events on 29/05/2024
Events on 03/06/2024
03 jun
3 jun 24
Den Haag
Geen Evenementen
Recente Links