Bron:

| 1985 x gelezen

In de eigen nieuwsbrief van november kondigt het OMI (www.openmedicineinstitute.org) met groot enthousiasme aan dat het $ 612.000 ontvangen heeft voor een reeks diepgaandere onderzoeksprojecten, die hen een stap verder zullen brengen in hun zoektocht naar een genezing voor ME/cvs.

Saillante onderzoeksgebieden bij een diepgaande studie van 20 ME/CVS-patiënten zijn:

 • Het in kaart brengen van het hele genoom

 • Een virusstudie van de virale flora in de mond

 • Een gen-expressie studie waarbij 30.000 menselijke genen worden onderzocht om te kijken of en hoe genexpressie patronen veranderen bij verbetering/reactie op een behandeling.
 • Twee pilootstudies naar het proteoom en de stofwisseling:
  • Waarbij bij een gekeken wordt naar meer dan 250.000 proteïne-eigenschappen per monster. Om zo tot een eiwitprofiel te komen om een standaard ME/cvs patiënt te vergelijken met respondenten en niet-respondenten (zij die wel en niet reageren op behandelingen)

    
  • Bij de tweede analyse zullen in dezelfde set monsters 30.000 kleinere molecuul-profielen worden onderzocht op toxinen en metabolieten. Dat zal tot een dieper inzicht leiden van het moleculaire profiel van een patiënt voor en na een behandeling.
 • Natural killer-cellen, B-cellen en T-cellen zullen worden vergeleken op functionele verschillen en activatie-markers bij zieke en herstelde patiënten.
 • Andere immunologische studies zullen metingen van afzonderlijke cellen, acetylering en andere cellulaire parameters behelzen.
 • Er zullen ademhalingstesten worden gedaan op gastro-intestinale gasproductie bij dieetveranderingen om te kijken naar het effect dat micro-organismen in de darmen hebben op ziekte, herstel en behandeling.
 • Mitochondriële en daarmee verwante biochemische trajecten die een rol spelen bij oxidatieve stress en de energieproductie zullen worden gemeten, evenals trajecten van de bijnier en de schildklier die het functioneren van de stofwisseling aansturen, en de hele waaier aan hypofyse-, geslachtsklier-, bijnier- en andere hormonen.
 • Er zullen gegevens over de hersenen en cognities worden verzameld met gebruikmaking van unieke interactieve programma’s ter bepaling van de reactietijd, het kortetermijngeheugen en andere cognitieve functies. Die gegevens zullen worden vergeleken met klinische en moleculaire eindmetingen.
 • Zelfmetingsprojecten zullen stoelen op draagbare apparaten waarin de gegevens worden opgeslagen over de activiteit, de hartslag, de slaappatronen, de bloeddruk, de hartslagverschillen (een stress-indicator) en meerdere functies.

Dit onderzoek zal worden geleid door Andreas Kogelnik, MD, PhD van het Open Medicine Institute. Leidinggevend directrice van het OMF Linda Tannenbaum gaf te kennen dat de fondsen voor deze essentiële projecten van twee anonieme gevers komen die zo vrijgevig waren dat het ME/cvs onderzoek versneld in de volgende fase kan belanden. Daarnaast is er meer dan $ 12.000 ontvangen van gulle online gevers. De invloed van deze gevers is dat de patiëntengemeenschap enorme hoop geboden wordt.

© Vertaling ME/cvs Vereniging http://www.me-cvs.vereniging.nl

Eén reactie

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Geen Evenementen
Recente Links