Bron:

| 3286 x gelezen

Datum: 1 april 2006
Bron: ME/CVS Stichting

De grootste ME/CVS-patientenvereniging van de VS, de CFIDS Association, start deze zomer een nationale campagne van vier miljoen dollar (= drie miljoen Euro) om CVS bij het grote publiek onder de aandacht te brengen.

Het is de eerste keer dat dit gebeurt in de Verenigde Staten. In juni 2006 gaat de campagne van start en ze loopt tot december 2007. Alle belangrijke media zullen er bij ingezet worden: televisie, radio, de gedrukte pers en internet.

De campagne wordt opgezet door de CFIDS Association of America. Woordvoerder Marcia Harmon weet te melden dat de Association werkt met “twee van de belangrijkste PR-bureaus in de Verenigde Staten om de verschillende onderdelen van de campagne te ontwikkelen. Beide bureaus, Fleishman Hillard en GMMB, hebben zeer veel ervaring met nationale gezondheidscampagnes.

Harmon voegt eraan toe: “Deze campagne heeft het in zich om meer begrip te kweken voor de ziekte bij het grote publiek, werknemers in de gezondheidszorg, politici and de media. Maar alleen de gezamenlijke inspanningen van de CFIDS Association, ondersteunende patiëntengroeperingen en andere organisaties die zich hebben toegelegd op het overwinnen van de ziekte kunnen ervoor zorgen dat er een maximaal rendement uit wordt gehaald. We zijn verheugd dat ProHealth onze actie ondersteunt. In deze campagne is er een rol voor iedere CFS- en FM-organisatie, iedere ondersteunende patiëntengroepering en iedere individuele patiënt.”

De CVS-publiciteitscampagne zal bestaan uit paginagrote advertenties in zorgvuldig uitgekozen landelijke tijdschriften; Postbus 51-achtige boodschappen op televisie, radio en in de gedrukte pers; verhalen en artikelen in de landelijke pers, op radio, TV en internet; samenwerking met medische instanties om werknemers in de zorg te informeren over de ziekte; advertenties en artikelen in vaktijdschriften van artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten; een reizende CVS fototentoonstelling; en vele andere onderdelen.

De campagne wordt grotendeels gesponsord door de Centers for Disease Controle and Prevention (CDC), afdeling gezondheidsmarketing. Het CVS-onderzoeksbudget van de CDC wordt er niet door aangetast.

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Geen Evenementen
Recente Links