Bron:

| 2626 x gelezen

Met droefenis vernamen wij het overlijden van journalist Marc van Impe. Verschillende kranten melden dat hij, in de nacht van vrijdag op zaterdag, onverwacht is overleden. 

Marc was niet enkel een uitzonderlijk journalist (Artsenkrant noemt hem ‘een fenomeen’), hij was ook een belangrijk persoon binnen de ME/CVS-gemeenschap in België. Samen met zijn echtgenote, neuropsychiater Dr. Annemie Uyttersprot, stond hij jarenlang aan het voorfront om een betere zorg voor ME/CVS-patiënten mogelijk te maken. In 2003 getuigden ze bijvoorbeeld in het tv-programma Ombudsjan om de problemen die ME/CVS-patiënten ervaren met verzekeringen en het RIZIV, onder de aandacht te brengen.

Marc zette ook zijn schouders onder het CVS-platform en de CVS/ME-liga en getuigde in het Vlaams en federaal parlement over de ernst van de ziekte. Onder zijn impuls werden voor het verzoekschrift in het Vlaams Parlement meer dan 35.000 handtekeningen ingezameld. Op zijn blog, De Imperatief, bleef hij met kenmerkend scherpe pen over het thema berichten.

Op ME-gids verscheen in 2011 een pittige bijdrage van Marc: ME/CVS: een haarscherpe analyse.

Wij wensen graag onze deelneming te betuigen aan de vrienden en familie van Marc, in het bijzonder zijn echtgenote Annemie Uyttersprot.

Indien gewenst kunt u een rouwbetuiging aanbieden op de website van Begrafenissen Hottat.

2 reacties

  1. acties Marc van Impe

    Schrijnend om vast te stellen hoe weinig veranderd is, ondanks zijn vele inspanningen en getuigenissen…
    Ik heb zijn blog altijd graag gevolgd, in pre-Facebook-tijden, zijn analyses hebben jammer genoeg nog weinig aan actualiteitswaarde ingeboet.
    Samen strijden we jouw strijd verder!

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Geen Evenementen
Recente Links