Bron:

| 3281 x gelezen

Voorlopig zien de bloedbanken nog geen reden bloed van ME/CVS-patiënten expliciet te weigeren, zoals dat onlangs in Canada wel gebeurd is.

Overigens, de vaststelling dat ME/CVS-patiënten al geen bloed mochten geven, komt op zijn zachtst gezegd vreemd over: disfunctionele gedachten, “vermoeidheid”, etc. zijn toch niet via bloed overdraagbaar?

Intro door Frank Twisk

 

Vermoeidheidspatiënt blijft vooralsnog bloeddonor

door Frank Hermans. dinsdag 20 april 2010 | 07:08 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 20 april 2010 | 09:11

NIJMEGEN – Bloedbanken in Nederland nemen vooralsnog niet het Canadese beleid over om ex-patiënten met het chronische vermoeidheidssyndroom (cvs) te weigeren als bloeddonor.

[…]


Canada heeft op basis van het Amerikaanse onderzoek […] als eerste land in de wereld al die conclusie getrokken en maatregelen genomen. Sanquin vindt dat echter niet nodig met de huidige informatie.

Cvs-patiënten mogen al geen bloed geven en vormen dus geen gevaar. Maar ook bij ex-patiënten bij wie het virus nog virulent zou kunnen zijn, is nog volkomen onduidelijk in hoeverre cvs overdraagbaar is en of het virus überhaupt oorzaak is van de ziekte”

[…]

“Wie er gelijk heeft, kan ik niet beoordelen”, stelt directeur Mery Rietdijk van ME/CVS Stichting Nederland […]. “Maar het is de zoveelste keer dat hét belangrijkste cvsinstituut van Nederland niet transparant is. Door een mogelijk verband met het virus te verzwijgen, wordt ons een kans ontnomen om zelf de juiste keuze te maken. Misschien blijkt straks dat het toch beter was géén bloed te geven.”

Lees het volledige artikel in de Gelderlander.

Lees ook de reacties in de krant

Eén reactie

  1. Ronduit SCHANDALIG !!!!!!!!!!
    Wat loopt Nederland weer enorm achter met alle risico voor de volksgezondheid!!!!!
    Het Radboud moet worden gestopt om leugens naar buiten te mogen brengen!
    Het is echt van de zotte allemaal en totaal niet doordacht wat een stumpers toch in Nederland
    BAH

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Geen Evenementen
Recente Links