Bron:

ME-gids, ME/cvs Vereniging, Steungroep ME

| 3237 x gelezen

Start in Nederland en België van fundraising voor het Microbioom-project van Dr. Ian Lipkin

Zoals bekend, is Dr. Ian Lipkin ruim $ 1,2 miljoen (€ 900.000) aan het inzamelen voor een allesomvattend onderzoek naar het darmmicrobioom van ME/cvs-patiënten. Deze studie kan een doorbraak zijn in het vinden van triggers van ME/cvs en het aan de hand daarvan onderverdelen in subgroepen. Financiering door de Amerikaanse overheid is niet mogelijk gebleken. 

Om de Lage Landen warm te maken voor dit onderzoeksproject hebben wij, de ME/cvs Vereniging en ME-gids, de handen in elkaar geslagen om de belangrijkste pagina’s van de projectwebsite in het Nederlands te vertalen.

Doneren kan via: http://www.microbediscovery.org/nl/

Op die pagina kun je ook de in het Nederlands ondertitelde oproep van dr. Lipkin zien.

“Het idee is dat we van mening zijn dat er een infectieuze trigger is, die immuunactivering in gang zet en een aantal verschillende afwijkingen tot gevolg heeft, wat op zijn beurt resulteert in deze invaliderende vermoeidheid en cognitieve disfunctie, en alle andere symptomen die samenhangen met deze ziekte.

We zullen methoden gebruiken die specifiek ontwikkeld zijn om virussen, schimmels en bacteriën te vinden. Dus zolang het in een van deze drie categorieën valt, zouden we in staat moeten zijn om het te vinden in de materialen die we verzamelen en analyseren.

Mijn idee is dat er een uiteindelijke gemeenschappelijke route is voor ME/cvs, maar dat er meerdere triggers kunnen zijn. Het zal uiteindelijk om een gen-omgevingsinteractie gaan, en wij moeten de genetische gevoeligheid evenals de omgevingsfactoren uitzoeken…”

Dr. Ian Lipkin 

Voor alle informatie over de voortgang van dit project:

http://www.microbediscovery.org/nl/nieuws/

 

 

 

 


Je kunt in dat venster ook doorklikken naar de Engelstalige sectie van het project, waarop het meeste recente nieuws en de jongste ontwikkelingen worden gepost. Wij zullen die naar vermogen proberen in het Nederlands te vertalen en plaatsen.

MEI

11 mei:

Mindy Kitei van CFS Central heeft een openhartig gesprek met Dr. Ian Lipkin. Lees het interview in het Nederlands.

Zolang dit project loopt en er gedoneerd kan worden, zal het een vaste plek krijgen

 

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Geen Evenementen
Recente Links