Bron:

| 3500 x gelezen

Zoals de meesten van u bekend, is een onafhankelijke patiëntengroep van 10 ME-patiënten laat in de herfst van 2011 een actie begonnen om 40.000 handtekeningen te verzamelen. Met als doel deze aan te bieden aan het parlement. Met dit aantal kan een zogenaamd burgerinitiatief gestart worden, waardoor dit onderwerp in de tweede kamer aan de orde gesteld wordt.

Werden er aanvankelijk alleen handtekeningen online ingezameld, begin dit jaar is er ook een start gemaakt met het verzamelen van handtekeningen via lijsten. Er zijn al meerdere succesvolle acties gevoerd:

  • in het Feijenoord-stadion,
  • tijdens Pinkpop,
  • bij binnenkomst van de Vierdaagse in Nijmegen,
  • tijdens het straattheaterfestival Boulevard in Den Bosch,
  • bij het bloemencorso in Leersum,
  • tijdens een hondenevenement in Landgraaf
  • en een loop in Winschoten.
  • Het WK-wielrennen in Valkenburg staat als volgende op het programma.
  • Eén ME-patiënte heeft haar hele geboortedorp gemobiliseerd en zo bijna 1400 handtekeningen weten te verzamelen.

Op het moment van schrijven (2 november 2012) staat de teller op 25.636 handtekeningen.

Nu de haven in zicht komt, is het idee ontstaan om een landelijke actie te organiseren om de finish in één klap te halen. Die zal hoogstwaarschijnlijk plaatsvinden in december 2012.

Grof geschetst zullen zoveel mogelijk vrijwilligers in zoveel mogelijk dorpen en steden huis aan huis vragen of men wil tekenen voor het burgerinitiatief. De dag tevoren worden aankondigingen met de uitleg van het initiatief in de brievenbus gedaan van degenen bij wie men langs gaat.

Er is geschat dat als over heel Nederland 40-50 enthousiaste vrijwilligers van maandag t/m vrijdag anderhalf uur actief zijn, de grens van 40.000 handtekeningen overschreden wordt.

Dat zoiets zou lukken met een toch nog vrij onbekende ziekte als ME, had misschien wel niemand durven dromen.

Maaaarrr… Het moet nog wel gebeuren!

Toch moet het haalbaar zijn om vóór december 40 a 50 vrijwilligers warm te krijgen voor zo’n ongelooflijk doel. Concentreert u zich daarom even en stel u in op iedereen die u kent en met wie u een goede band hebt. En benader die. En geef hem of haar op via het email-adres van de Groep MEDenHaag: MEDenHaag@gmail.com

Ook zou het zeer welkom zijn als een paar mensen zouden willen helpen met het coördineren van deze uiterst omvangrijke actie. Want de leden van de Groep MEDenHaag zijn ook allemaal patiënt… De eerste aanmeldingen zijn inmiddels al binnen!

De vierde ronde van het verzamelen van handtekeningen is op 1 september van start gegaan, en loopt t/m 31 december 2012. Inzenders die voor of op die datum hun lijsten naar het er op vermelde adres sturen, maken weer kans op een leuke prijs. Digitaal kan getekend worden via: http://deziekteME.petities.nl/ 

Website initiatief: http://www.deziekteme.nl/ 

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Geen Evenementen
Recente Links