Bron:

| 5750 x gelezen

Omdat ME/CVS-specialist Dr. Coucke een biomedische behandeling voorschrijft aan ME/CVS-patiënten, waaronder immunoglobulinen, TPN en groeihormonen, hangt hem een monsterboete van meer dan 600.000€ boven het hoofd plus een schorsing van twee jaar. Naar aanleiding van de rechtszaak die aangespannen werd tegen Dr. Coucke, die vandaag voor de Orde van Geneesheren moest verschijnen, kwamen tientallen misnoegde patiënten in opstand en zijn hem met een bus tot in Brussel in de rechtszaal gevolgd.

Dr. Coucke en zijn patiënten haalden de radio en de TV. Hieronder een overzicht:

Protest tegen boete voor CVS-specialist

Een arts van het Jan Portaelsziekenhuis in Vilvoorde moet voor de orde van geneesheren verschijnen. Dokter Coucke behandelt mensen met het CVS; het chronisch vermoeidheidssyndroom, maar z’n behandeling zou te duur en niet voldoende wetenschappelijk zijn. Tientallen patiënten die wel goed zijn geholpen door Dr Coucke, trekken naar Brussel om te protesteren tegen de sanctie.

Bert Sterckx zocht een CVS-patiente op

  3:44min.


Patiënten verdedigen hun dokter

Zo’n 50 patiënten met CVS zijn vanmiddag naar Brussel getrokken om hun arts te steunen. Die moest verschijnen voor de orde van geneesheren. Hij riskeert een schorsing van twee jaar omdat zijn behandeling niet wetenschappelijk en te duur zou zijn.

Bekijk de reportage hier opnieuw (1:51min) in Het Nieuws van VTM om 19u:

http://vtm.be/nieuws/binnenland/2011-01-24  : zie Patiënten verdedigen hun dokter

http://vtm.be/nieuws/binnenland/57587-patiënten-verdedigen-hun-dokter


CVS-patiënten steunen dokter Coucke

Bekijk hier de reportage uitgezonden om 19u in Het Journaal van één (België 1) (1:53min):


 


Terzake, een nieuws- en duidingsmagazine op Canvas (België 2) ging mee met de bus van de patiënten om Dr. Coucke te steunen. De reportage is hieronder opnieuw te bekijken vanaf 31:29min.

Eén reactie

  1. Schandalig…
    Hoe kan iemand de “orde van geneesheren” nog ernstig nemen? Noem het liever de “orde van jaloerse bokken”. Van al de dokters was de eminente dokter Coucke de enige die met een efficiënte behandeling kwam. Was het niet dat ik hem was tegengekomen, dan lag ik nu strike in mijn bed.

    Die zogenaamde “orde van geneesheren” zorgt enkel en alleen voor wanorde en voor meer zieke mensen. Maar ja, hoogst waarschijnlijk (zeker) zal dat de bedoeling wel zijn. Hoe meer zieken, hoe meer klanten, en hoe meer producten om te verkopen.

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Geen Evenementen
Recente Links