Bron:

| 2090 x gelezen

ME-Gids.net is overgestapt naar https. Dat betekent dat je nu al onze pagina’s (en het forum) via een beveiligde verbinding krijgt, herkenbaar aan het adres van deze website (https://www.me-gids.net), en aan een gesloten slotje.

Waarom https

De s in https staat voor ‘secure’, wat alleen inhoudt dat de verbinding tussen onze site en jouw computer beveiligd is (je bent zelf verantwoordelijk voor de beveiliging van je pc, zoals wij dat zijn voor onze server).

De belangrijkste reden om te beveiligen, is ter voorkoming van bijvoorbeeld ‘man in the middle’ aanvallen: iemand die het verkeer probeert af te luisteren tussen onze webserver en jouw pc, om zo achter gevoelige informatie te komen (zoals je inlognaam en wachtwoord bij het inloggen, of gegevens die je in een reactie op het forum plaatst).
Dit kan al makkelijker zijn dan je denkt: even in een winkelcentrum gebruik maken van een publiek onbeveiligd WiFi toegangspunt staat dit al toe. Nu we de verbinding tussen jouw apparaat en onze server beveiligd hebben met https, zal deze persoon alleen versleutelde gegevens zien, en heeft dan geen toegang tot de echte gegevens.

Een tweede reden is wat technischer: jouw browser controleert meteen of de server die achter het adres www.me-gids.net te vinden is, ook ècht wel bij dat adres hoort. Hiermee wordt een zogenaamde phishing-poging ook meteen veel lastiger. Dus als jij https://www.me-gids.net in de adresbalk ziet staan, kun je er dus vanuit gaan dat je ook echt op onze site zit.

We hopen hiermee het gebruik van de site weer een stukje veiliger te maken en jou als gebruiker een beetje beter te beschermen (buiten alle maatregelen die je zelf uiteraard al hebt genomen…)

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Geen Evenementen
Recente Links