Bron:

| 5386 x gelezen

Zieke Dordtse komt op voor lotgenoten

Terwijl ‘leerplicht’ de 13-jarige Laura Dekker koste wat kost naar school wil sturen, zit de 17-jarige Mirjam de Wit uit Dordrecht al bijna anderhalf jaar thuis. Leerplichtig, maar zonder school. Chronisch ziek, maar zonder aangepast onderwijs.

Lees HIER het volledige ingescande artikel.


Reactie van Mirjam zelf op het artikel:

“Nou, hier dan eindelik weer een berichtje van mij, het kwam er helaas eerder niet van.

Het artikel is geplaatst afgelopen vrijdag, maar helaas niet het concept wat we goedgekeurd hadden. Helaas ben ik dus ook niet te spreken op het artikel. Mijn doel was; mijn verhaal vertellen, aandacht vragen voor deze problematiek en oproep plaatsen in verband met het benefiet.

Enkele voorbeelden van dingen waar ik zo mijn vraagtekens bij zet;

De persoon die zich hier mijn rector noemt, is nooit mijn rector geweest en ik ken deze persoon niet eens (zowel persoon als naam).

De persoon die de zaak zijdelings zegt te kennen, begaat met deze uitspraak een grote fout. In de tijd was zij directrice en hebben wij haar hulp ingeroepen omdat het niet vlotte met de hulp van de leerplichtambtenaar. We hebben meerdere gesprekken met haar gehad en zij zou zich mengen in de zaak, als ze nu zegt de zaak zijdelings te kennen is dat één van de dingen waarop het fout is gegaan.

Het artikel is helaas niet geplaatst zoals wij het goed gekeurd hadden. Helaas is er veel uit mijn verhaal weggelaten of anders verwoord en is er veel plek voor de (leugenachtige) reactie van school en leerplicht. Mijn verhaal is afgevlakt en de reactie van de andere partijen is veel sterker geworden.

Waar in het concept duidelijk werd dat school en leerplicht druk bezig waren met straatje schoonvegen, lijkt het hier of ik mij aanstel.

Het is alleen geplaatst in Drechtsteden en helaas hebben ze ook het e-mail adres geschrapt waar mensen hun reactie, steunbetuiging en aanmeldingen naar toe kunnen sturen. Er is dus helaas ook maar een reactie gekomen (bleek om een soort gelijk verhaal te gaan, zelfde school ook). En geen enkele aanmelding of iets. Hopelijk word het dus wel een succes! Want helaas blijkt de locatie ook niet zeker meer te zijn aangezien de gemeente de vergunning heeft ingetrokken en als deze in oktober weer terug is, is het de vraag of ze niet meteen failliet zijn.

Ik baal dus erg want ik had er toch wel iets meer van gehoopt…”

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
Geen Evenementen
Recente Links