Bron:

| 7474 x gelezen

Vermoeidheid, onrustig slapen of hoofdpijn. Iedereen heeft daar weleens last van, maar voor ME-patiënten is dit de dagelijkse realiteit, waardoor zij tot weinig of niets meer in staat zijn. Toch nemen verzekeringsartsen en keuringsinstanties beperkingen van ME/CVS-patiënten nog steeds niet altijd serieus.

Lees hier meer over dit onderwerp waarbij patiënt Anil van der Zee, cardioloog Frans Visser, Rob Kok van de vereniging van verzekeringsartsen, het UWV en minister Ark aan het woord komen. 

ME-patiënten voelen zich nog altijd niet serieus genomen – Kassa – BNNVARA

Vermoeidheid, onrustig slapen of hoofdpijn. Iedereen heeft daar weleens last van maar voor ME-patiënten is dit de dagelijkse realiteit. Na een onrustige nacht, het nemen van een douche kunnen ze extreem moe zijn en moeten ze weer naar bed met spier- en hoofdpijn die niet overgaat..

In het consumentenprogramma Kassa van BNNVARA werd zaterdag 19/9/20 aandacht besteed aan ME/cvs.

Bekijk hieronder het fragment:

ME-patiënten voelen zich nog altijd niet serieus genomen – Kassa – BNNVARA

Zaterdag 19 september om 19:20 Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online! ME-patiënten voelen zich nog altijd niet serieus genomen Vermoeidheid, onrustig slapen of hoofdpijn. Iedereen heeft daar weleens last van, maar voor ME-patiënten is dit de dagelijkse realiteit, waardoor zij tot weinig of niets meer in staat zijn.

Daarin vertelt Natalie over de invloed van de ziekte op haar leven. Ook immunoloog Prof. Dr. Jan Willem Cohen Tervaert, lid van de commissie van de Gezondheidsraad en de stuurgroep die een onderzoeksagenda voor ME/cvs moet opstellen, geeft uitleg. Studiogast is Ynske Jansen van Steungroep ME en arbeidsongeschiktheid. Daarin stelt zij dat UWV-artsen niet genoeg van de ziekte ME weten.

Media

Natalie heeft het chronisch vermoeidheidssyndroom: ‘ik ben niet moe, maar uitgeput’ (Linda Nieuws, 19 september 2020)

Natalie heeft het chronisch vermoeidheidssyndroom: ‘Ik ben uitgeput’

Natalie heeft het chronisch vermoeidheidssyndroom. In ‘Kassa’ vertelt ze over de invloed van de ziekte op haar leven.

Foto: still Kassa


Reactie UWV m.b.t. KASSA over sociaal-medische beoordelingen ME/CVS

Het UWV reageert alsof er niks aan de hand is en alles verloopt zoals het moet…

Reactie UWV m.b.t. KASSA over sociaal-medische beoordelingen ME/CVS | UWV | Over UWV

De manier waarop UWV sociaal-medische beoordelingen van cliënten met ME/CVS uitvoert, is in lijn met de aanbevelingen van de Gezondheidsraad. ME/CVS wordt erkend als een ziekte. Dat betekent dat een cliënt, die met de door een arts gestelde diagnose ME/CVS op het spreekuur komt conform wet -en regelgeving wordt beoordeeld door een verzekeringsarts.

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Geen Evenementen
Recente Links