Bron:

| 1812 x gelezen

#MillionsMissing Holland, 26 april 2017

Een jaar geleden begonnen we met de voorbereidingen voor #MillionsMissing, op 27 september 2016 stonden we met 1000 paar schoenen in Den Haag op het Plein. De actie was onderdeel van een wereldwijd protest van #MEAction. ME patiënten vroegen aandacht voor meer biomedisch onderzoek, een betere behandeling, toegang tot hulpmiddelen en een uitkering, en een betere scholing van artsen en andere hulpverleners. We kregen bezoek van twee kamerleden en veel aandacht van de pers.

Dresscode Blauw!

Op 12 mei 2017, op de 25ste Wereld ME dag, de geboortedag van Florence Nightingale (en de eerst beschreven ME patiënt), staan we in Zwolle! Over de hele wereld zullen gebouwen blauw oplichten. En ook wij gaan helemaal voor blauw, de kleur van het ME Awarenesslintje. Past #ME blauw ook helemaal bij jou? Kom dan vrijdag 12 mei naar het NS-station in Zwolle!

Waar & Waneer?

Van 15.00 uur tot 18.00 uur is #MillionsMissingHolland aanwezig in Zwolle, aan de Zuidzijde van het NS-Station, met een eigen tentoonstelling van een deel van de schoenen die we op 27 september 2016 in Den Haag hadden opgesteld. Laat je ook inspireren en kom in stijl. Dresscode blauw met een vleugje creativiteit.

De voetgangerstunnel onder het station Zwolle is voor deze speciale dag blauw verlicht door #ProRail. Ook zal Prorail aandacht besteden aan de actie via persberichten en via de sociale media onder hashtag #prorail en #millionsmissing.

Volg ons op de sociale media.

Uiteraard zullen wij zelf op de FB pagina en via Twitter verslag doen van deze dag, maar ook van de andere blauwe acties die nog in Nederland worden voorbereid.

Informatie over het station Zwolle en de faciliteiten ter plekke: http://www.ns.nl/stationsinformatie/zwolle.html 

Op het station zelf is een invalidentoilet en een lift aanwezig. Hou er rekening mee dat je, als je vanaf de Centrumzijde van het station via de tunnel naar de Zuidzijde wilt lopen (of terug), je een OV chipkaart nodig hebt om door de toegangspoortjes te kunnen. We zullen zorgen voor een toegangskaartje zodat het invalidentoilet wel bezocht kan worden.

Route

Met de auto neem je de afslag Zwolle-Zuid op de A28 en volgt de bordjes P&R naar het station.

Je kunt vlakbij (betaald) parkeren in de volgende parkeergarages:

Parkeren in parkeergarage Lübeck (het dichtst bij), max. 5 euro per dag, Hanzelaan:

http://www.parkeerlijn.nl/parkeren/zwolle/parkeergarage-luebeck/ 

Parkeren op parkeerterrein Hanzelaan:

http://www.parkeerlijn.nl/parkeren/zwolle/parkeerterrein-hanzelaan/

Parkeren Pas de deux, Hanzelaan:

http://www.parkeerlijn.nl/parkeren/zwolle/parkeergarage-pas-de-deux/

Neem je schoenen voorzien van label mee!

De plek hieronder biedt ruimte voor de schoenen. Een gedeelte van jullie eerder ingezonden schoenen zal hier ten too worden gesteld. De overige aantallen worden verdeeld over andere locaties. Wil je zeker zijn dat jouw schoen er staat? Dan vragen vragen wij of je langs wilt komen en jouw schoenen aan de collectie toe te voegen.de plaats waar we toestemming hebben gekregen om te demonstreren voor ME en de schoenen te plaatsen.

Volg de Facebookpagina van #MillionsMissing Holland om op de hoogte te blijven van alle acties ter ere van 12 mei, welke gebouwen blauw verlicht (#VerlichtME) worden etc.

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3
4
5
Geen Evenementen
Recente Links