Bron:

| 10678 x gelezen

Vrienden organiseren benefiet voor voormalige VTM-actrice Miranda Buytaert

••• Putte (23 juli 2011)

• De Putse Miranda Buytaert kan alleen overleven dankzij astronautenvoedsel. Omdat de behandeling de gewezen actrice 350 euro per week kost, organiseren vrienden een benefiet.

Miranda Buytaert (34) lijdt aan motility disorder, een zeldzame ziekte waarbij maag en darmen dienst weigeren. “De oorzaak is niet bekend”, begint de Putse. “Het is jaren geleden langzaamaan begonnen. Eerst kon ik geen vettige gerechten, zoals frieten of sausen, meer verdragen. Later kwamen daar ook aardappelen en groenten bij. Ik kon nog slechts brood en magere charcuterie verteren.”

Maar de laatste twee jaar is ook dat niet meer mogelijk. “Ik leef uitsluitend op vloeibare voeding en vitaminepreparaten”, gaat Miranda voort. “Elke avond komt de verpleger langs, die een zak vloeibare voeding aansluit op een permanent katheder. ’s Anderendaags rond de middag is de voeding opgenomen.”

Voor de kosten van de voeding, leidingen, verplegersassistentie, vitamines en pijnbestrijding is er maar een gedeeltelijke tussenkomst van het RIZIV. Miranda legt elke week nog goed 350 euro uit eigen zak bij. De pijn die gepaard gaat met de verlamming en psychotische bewegingen van de ingewanden wordt symptomatisch bestreden met medicatie. Miranda testte ook positief op CVS waardoor ze hele dagen doorbrengt in haar rolstoel.

Miranda Buytaert in de rolstoel met astronautenvoeding samen met haar man Tommy Van Meerbeeck

(43) in de tuin van hun woning in Putte.
Foto Joren De Weerdt

Anorexia

Met haar tengere lichaam is de Putse nog een schim van Fran, de rol waarin ze vijftien jaar geleden naast Geena Lisa schitterde in de vtm-serie Wat nu weer?.

“De mooiste tijd uit mijn leven. Mijn hobby werd mijn beroep. Maar het is niet de perfecte wereld. Ik werd geconfronteerd met aandacht van mannen en jaloezie van vrouwen. Het is een periode waarop ik terugkijk met gemengde gevoelens.”

Toen Miranda wegens ziekte een auditie voor Wittekerke miste, werd het stil rond haar. Maar dat onbegrip voor haar ziekte blijft haar achtervolgen. Om Miranda financieel bij te staan, organiseren enkele vrienden een benefiet. “Ik ben benieuwd wat het gaat teweegbrengen. Mijn ziekte stuit op veel onbegrip. Ik word vaak afgedaan als een anorexia-patiënt, zelfs in de medische wereld. Mensen vertellen me dat ik een psychiater moet zoeken. Ik hoop dat ik word gezuiverd van die stempel.”

Chris De Bruyn

Hangarfest for Miranda

•• De benefiet, een initiatief van Peter Verwimp van Café Hangar 18 uit Aarschot en Lesley Verbeeck uit Tremelo, vindt plaats op zaterdag 24 september in de Bekaf in Aarschot.

Programma

•• Van 15 tot 16u is er een zumbaoptreden door Lesley Van den Broeck. Het publiek kan via voorinschrijving deelnemen.

•• Vanaf 18.30u treden achtereenvolgens Asphixia, Spandex, Blue (S)print en Hangär-Work op. De toegang bedraagt 10 euro en in voorverkoop 8 euro.

•• Contactgegevens Lesley Verbeeck, 016.60.31.98 of op pcempire@skynet.be

CDBR

© Gazet van Antwerpen, 23 juli 2011 (Chris De Bruyn)

 [Krantenartikel]


Dank aan Nijntje en Hildeke om hierop attent te maken.

Lees meer over gastroparese bij ME/CVS [PDF]

Eén reactie

  1. Verhaal van Miranda
    Wat een ongelofelijk verhaal. Miranda, misschien lees je mee, of krijg je dit op één of andere manier door: een bericht voor jou: je bent een ontzettend dappere vrouw en ik hoop dat het benefiet (georganiseerd door jouw vrienden (dat zijn échte vrienden!)) heel veel geld zal opbrengen!

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
Geen Evenementen
Recente Links