Bron:

Dr. M. Maes

| 9890 x gelezen


Nooit meer moe, CVS ontmaskerd

HET CVS-MYSTERIE EINDELIJK OPGELOST

Michael Maes bewijst dat CVS niet ‘tussen de oren zit’ en biedt hierdoor een oplossing aan duizenden patiënten die van het kastje naar de muur worden gestuurd en beschouwd worden als ‘geestelijk ziek’.

Ondanks de internationale weerklank van zijn bevindingen, worden zijn methoden in België en Nederland verketterd.

Mensen die lijden aan het chronische vermoeidheidssyndroom (ME/CVS) worden anno 2011 nog al te vaak weggestuurd met de mededeling dat hun chronische vermoeidheid en hun pijnen ‘tussen de oren zitten’ en niet behandeld kunnen worden. Michael Maes was de eerste wetenschapper die aantoonde dat ME/CVS veroorzaakt wordt door ontstekingen die in de cel ontstaan door een slecht werkende darm. Hij stelt zijn diagnose op basis van biologische testen, terwijl andere artsen, alsook de CVS-referentiecentra, deze invaliderende ziekte nog steeds als psychologisch bestempelen.

Daarmee heeft hij zich onvoorwaardelijk aan de zijde van de patiënt opgesteld.

In dit boek legt hij op een eenvoudige manier uit hoe ME/CVS ontstaat, wat de oorzaken zijn en hoe patiënten succesvol behandeld kunnen worden. Hij zet ook uiteen dat de opvatting van de overheid inzake CVS en de behandeling in de CVS-referentiecentra zeer ernstige gevolgen voor de patiënten hebben. Ze worden niet adequaat behandeld en hun problemen worden almaar erger. In ‘Nooit meer moe’ geeft Michael Maes niet alleen een geheel nieuwe kijk op ME/CVS, maar vertelt hij ook zijn verhaal als internationaal onderzoeker. Het is een verhaal van tegen de stroom in roeien en tegenkantingen van de overheid en andere artsen en psychiaters die de ziekte beschouwen als een onvermijdelijke, niet te behandelen en onaantrekkelijke last.

De Belgische neuropsychiater, Prof.Dr. Michael Maes onderzoekt al 25 jaar de oorzaken van depressie, fibromyalgie, stress en ME/ CVS. Hij publiceerde meer dan 500 artikelen in wetenschappelijke tijdschriften en is de meest gerefereerde neuropsychiater van Europa. Hij is een buitenbeentje in de medische wereld omdat hij als onafhankelijk wetenschappelijk denker de gangbare theorieën steeds in vraag heeft gesteld en daardoor in staat was de ware oorzaken van eerdergenoemde ziekten aan te tonen. In 2001 richtte hij zijn eigen MAES Clinics op, waar hij voornamelijk werkt met antioxidanten en immunologische therapieën of medicijnen om de biologische stoornissen waar deze patiënten aan lijden te herstellen. In 2005 publiceerde hij het succesboek ‘Van Freud tot Omega-3’, dat heel wat stof deed opwaaien in medisch-wetenschappelijke kringen.

www.michaelmaes.com 

Titelgegevens

Verschijnt op: 23/02/2011

Titel:  Nooit meer moe

Ondertitel: CVS ontmaskerd

Auteur: Michael Maes

Prijs: 19,95€

Afmeting: 15×23 cm

Paperback

304 pagina’s

ISBN: 978 94 6168 001 3

NUR: 860

Voor info kan u ook terecht bij:

 

zorro uitgeverij

0474 / 591 728

info@zorrobooks.be 

www.zorrobooks.be 

Voor meer boekinformatie, zie onze boekenlijst.

Bestel hier je boeken en steun de website!

Bestel bij BOL.com

7 reacties

 1. Jammerlijke titelkeuze
  Ik ben benieuwd naar dit boek van Maes, maar ik heb moeite met de titel. Kan hij garanderen dat alle ME-ers die dit boek aanschaffen ‘nooit meer moe’ zullen zijn? In the States schreef eerder dokter Teitelbaum een boek met zo’n er-is-licht-aan-het-einde-van-de-tunnel-titel: ‘From Fatigue to Fantastic.’ Daarin werd een scala aan mogelijkheden genoemd om de kwaliteit van leven voor ME-patienten te verbeteren, maar niet alle zaken zijn gemakkelijk voor handen in Europa. Ook heb ik nog niet uit the States vernomen dat elke ME-er na het kopen van dit boek fluitend door het leven gaat.

  Ik hoop van harte dat er wat zinnigs in staat, waarmee de reguliere zorg in NL en Belgie mee uit de voeten kan, zodat mensen met ME-klachten voortaan in elk ziekenhuis een fatsoenlijke behandeling kunnen ondergaan. Zonder eerst energie te moeten verspillen aan het zoeken van een degelijke arts, laat staan om er bakken met geld aan uit te geven.

 2. Over de titel ben ik ook niet blij, maar ik vraag me af of hij het ook echt heeft over ME of over idiopathische chronische vermoeidheid (CV met medische oorsprong, maar geen ME/CVS). Dan zou het wel weer passen.

  Ik snap wel waarom zijn boeken stof doen opwaaien en de medische gemeenschap niet blij is met iemand die snapt waar depressie vandaan komt en dit kan verhelpen/verbeteren: daar gaan de miljarden die nu omgaan in de farmaceutische antidepressiva-aanpak! Toch de meest geciteerde neuropsychiater, da’s niet niks..

 3. Het zou beter zijn om al de wetenschappelijke bevindingen van Maes te laten verschijnen in erkende wetenschappelijk tijdschriften want dat is de enige weg naar internationale erkenning. Iedereen schrijft tegenwoordig maar boeken over van alles en nog wat, maar wij ME’ers zijn hiermee niet
  gebaat. We weten allen waar het op staat en wat het niet is. We hebben medici nodig die het
  voortouw nemen en ons op deze wijze helpen.
  Hij moet geen nieuwe patienten overtuigen, maar de bestaande patienten de weg wijzen naar
  genezing en dat zal niet gebeuren door alleen dit boek.

 4. Aan de politiekers uit de gezondheidssector
  Heb enige moed om dit boek uit te lezen! Mensen als prof Maes en De Meirleir verdienen een
  standbeeld. Hun leven zou er veel eenvoudiger uitgezien hebben, moesten ze de reguliere weg gevolgd hebben. Maar zij (hebben)hadden de moed om te vechten voor de gezondheid van me-cvs patiënten.
  Gelukkig ben ik door hun behandeling van 20 uur bedlegerig terug naar deeltijds werk kunnen gaan.
  Zij het dan met beperkingen, (na lange zoektocht). Voor vele zware patiënten is er zo veel tijd verloren gegaan en zo is er te veel schade aangericht. België ! triestig. Waarom zoveel eigen belangen. Zo geraken we nooit verder. Hopelijk treft jou deze ziekte niet.

 5. Hoera de kliniek van Dr. Maes is geopend in Nederland.
  Afgelopen maand is er de eerste dr. Maes kliniek in Nederland geopend. In Roosendaal tegenover het station.
  Er werken verschillende artsen en soms komt Dr. Maes zelf ook. Na een complete bodyscan (met voelers aan handen voeten en voorhoofd) kon bij mij zelfs een polsbreuk benoemd worden die ik was vergeten te vermelden. Alle verschillende orgaansystemen werden afzonderlijk en uitgebreid belicht en samengevat werd het ziektebeeld duidelijk uitgelegd.
  nu moeten er lab tests worden uitgevoerd en zal een behandelplan worden besproken.
  Ik voel dat ik hier in goede handen ben.

Geef een reactie

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
30
31
1
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
29 mei
29/05/2024    
16:00 - 18:00
May 29th, 2024 – 16.00 CEST. EVERYTHING YOU ALWAYS WANTED TO KNOW ABOUT EHLERS-DANLOS SYNDROMES (EDS). Speaker Prof. Fransiska Malfait moderated by Mrs. Charissa Frank and Mrs. Eva Collado, ePAG [...]
02 jun
02/06/2024    
14:00 - 19:00
Op 2 juni organiseert de familie van een lotgenote een benefietdag. Op dit tuinfeest is iedereen welkom! Je kan de hele namiddag vrij binnenlopen op [...]
03 jun
03/06/2024    
14:00 - 16:00
Welke oplossingen kan de politiek bieden voor problemen van mensen met PAIS? Dertien organisaties op het gebied van long-covid, chronische lyme, ME/CVS en Q-koorts (samen [...]
Events on 29/05/2024
Events on 03/06/2024
03 jun
3 jun 24
Den Haag
Geen Evenementen
Recente Links