Bron:

| 2706 x gelezen

Persbericht, Vancouver, 11 oktober 2013 [PDF]

Opmerking redactie ProHealth.com:

Deze studie  is relevant voor ME/CVS, een ziekte waarvan oorspronkelijk gedacht werd veroorzaakt te worden door het Epstein-Barr virus (EBV). Hier ontdekten de onderzoekers dat EBV belangrijke eiwitten uitschakelt die de virus-geïnfecteerde cellen zichtbaar maken voor natural killer cellen (NK cellen). Hoe lager de NK cel functie, hoe groter de toename van EBV-geïnfecteerde cellen. Lage NK cel functie is een vaak beschreven bevinding bij ME/CVS-patiënten, evenals hoge virale EBV titers.

De ontwikkeling van een vaccin tegen het Epstein-Barr virus (EBV) heeft een stap voorwaarts genomen met de Canadese ontdekking van hoe een EBV-infectie detectie door het immuunsysteem ontwijkt.

EBV veroorzaakt infectieuze mononucleose en kankers zoals het Hodgkin lymfoom en het nasofaryngeaal carcinoom, wat de meest voorkomende kanker is in China, evenals opportunistische kankers bij mensen met een verzwakt immuunsysteem. Het is een lid van de herpes virus familie die levenslang in het lichaam blijft, het virus infecteert epitheelcellen in de keel en immuuncellen, zogenaamde B-cellen.

De ontdekkers hebben ontdekt dat het virus moleculaire reacties triggert die de belangrijkste eiwitten uitschakelt, wat de geïnfecteerde cellen onzichtbaar maakt voor de natural killer T (NKT) immuuncellen die EBV-geïnfecteerde cellen zoeken en vernietigen.

“Als u kan forceren om deze onzichtbare eiwitten tot expressie te brengen, dan kan u de geïnfecteerde cellen zichtbaar maken voor NKT-cellen, en het virus verslaan. Dit kan de sleutel zijn tot het maken van een vaccin dat immuniteit biedt voor iedereen die geïnfecteerd is met EBV,” zegt hoofdonderzoeker van de studie Dr. Rusung Tan. Dr. Tan is een wetenschapper en directeur van de Immunity in Health & Disease onderzoeksgroep aan het Child & Family Research Institute in het BC Children’s Hospital, en professor aan het Department of Pathology aan de University of British Columbia.

De bevindingen werden deze week gepubliceerd in de gedrukte editie van het wetenschappelijk tijdschrift Blood.

Voor deze studie keken de onderzoekers naar cellen van geïnfecteerde amandelen die weggehaald werden bij patiënten aan het BC Children’s Hospital door Dr. Frederick Kozak. De onderzoekers infecteerden de B-cellen met EBV-cellen, en combineerden dan enkele van deze cellen met NKT-cellen. Ze stelden vast dat meer NKT-cellen tot minder EBV-geïnfecteerde cellen leidden, terwijl de afwezigheid van NKT-cellen geassocieerd werd met een toename in EBV-geïnfecteerde cellen.

© Vertaling ME-gids.net

Brian K. Chung, Kevin Tsai, Lenka L. Allan, Dong Jun Zheng, Johnny C. Nie, Catherine. Biggs, Mohammad R. Hasan, Frederick K. Kozak, Peter van den Elzen, John J. Priatel, and Rusung Tan.

Innate immune control of EBV-infected B cells by invariant natural killer T cells. 

Blood 2013 122:2600-2608; published ahead of print August 23, 2013, doi:10.1182/blood-2013-01-480665

 

 

Geef een antwoord

Zijbalk

Volg ons
ma
di
wo
do
vr
za
zo
m
d
w
d
v
z
z
27
28
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Geen Evenementen
Recente Links